Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 12 mei 2007.

Economiezaterdag, 12 mei 2007

Branche: specialist in stobbenfrezen, houtversnipperaars en houtkranen

Werknemers: vijf

Hoofdartikelzaterdag, 12 mei 2007

De persoonlijke God...

Er is een ‘nieuw’ theologisch onderwerp: de persoonlijke God. Om de een of andere reden is het onderwerp in de belangstelling komen te staan. Het boeiende is dat zowel gelovigen als niet-gelovigen zich bezighouden met de vraag of God een persoon is of een ‘macht’, of ‘iets’, of nog wat anders.

Regiozaterdag, 12 mei 2007

Rake klappen achter de voordeur

Leeuwarden - Huiselijk geweld komt veel voor, maar wordt zelden gezien. Met de voorstelling Rake klappen probeert Tryater het probleem beter bespreekbaar te maken.

Regiozaterdag, 12 mei 2007

‘Je zou ’m soms achter het behang plakken’

Leeuwarden - Zeker tien jaar zorgen ze al voor hun ouders. Het begon met hulp in de tuin en het huishouden en in de loop der tijd kwamen vervoer, administratie en de hele rataplan erbij. Ton en Hennie Huisman uit Sint Annaparochie hielpen vijf dagen in de week bij de ouders van Hennie in Oudebildtzijl, tot die in maart verhuisden naar een verzorgingstehuis in Menaldum kwamen. Sindsdien is het een stuk rustiger, maar administratie en boodschapjes moeten nog steeds worden gedaan.

Regiozaterdag, 12 mei 2007

Horecabond wil aanpak drankketen

Leeuwarden - Gemeenten moeten met voorrang de jeugdhonken en illegale keten aanpakken. Frans Heesen, voorzitter van de afdeling Zuidwest Fryslân van Horeca Nederland, deed die oproep gisteren bij de opening van het multifunctionele centrum in Winsum. Hij kreeg steun van burgemeester Liemburg.

Regiozaterdag, 12 mei 2007

SP vreest te grote rol van Andriesen in GS

Witmarsum - De SP is bang dat Anita Andriesen een onevenredig groot stempel zal gaan drukken op het beleid van het nieuwe college van Gedeputeerde Staten. Dat laat fractievoorzitter Ad van de Kolk weten. De PvdA-gedeputeerde is de enige van de vijf gedeputeerden die bestuurservaring heeft. De SP vindt verder dat de collegevorming te lang heeft geduurd en dat er ,,een vreemd spel is gespeeld” met de kandidaat-gedeputeerde van de ChristenUnie. Om die redenen laat de SP weten weinig vertrouwen te hebben in de PvdA/CDACU-coalitie.

Regiozaterdag, 12 mei 2007

Onbalans in ‘wadkunde’

Leeuwarden - Er wordt nog te veel waddenonderzoek gedaan naar dingen die niet superbelangrijk zijn om te weten. Vooral op natuurgebied worden wel erg veel details onderzocht. Tegelijk blijven belangrijke vragen liggen op sociaal-economisch en cultuurhistorisch gebied. De Waddenacademie dient deze onbalans gelijk te trekken.

Sportzaterdag, 12 mei 2007

Hansson is nog niet klaar met Heerenveen

Heerenveen - Petter Hansson speelt morgenmiddag in de Amsterdam Arena mogelijk zijn laatste officiële wedstrijd in het shirt van SC Heerenveen. Als het aan de dertigjarige Zweed ligt, dan komen daar nog twee duels bij. Hij is nog niet klaar met Heerenveen. De ‘witte tornado’ wil zelf graag nog één keer in het Abe-Lenstrastadion spelen om afscheid te nemen in de omgeving, die hem de afgelopen vijf jaar zo dierbaar was.

Sportzaterdag, 12 mei 2007

Spoedcursus spreekkoren voor EK-fans

Leeuwarden - Een spreekkorencompetitie, blaasvoetbal, penaltyschieten en een voetbalmarathon. Heerenveen, Groningen, Arnhem en Nijmegen organiseren deze zomer van alles om mensen enthousiast te maken voor het Europees kampioenschap voetbal onder 21 jaar. De steden zijn de gastheren van het toernooi dat op 10 juni van start gaat.

Weerzaterdag, 12 mei 2007

Fraaie zondag

Vandaag hebben we eerst te maken met enkele pittige buien, waarbij er ook kans is op onweer. Het kwik komt te liggen rond 16 graden. We krijgen een fraaie zondag met temperaturen tussen 17 en 19 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties