Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 12 mei 2010.

Cultuurwoensdag, 12 mei 2010

Audiowomb en Erick-E op Dencity 2010 in Drachten

Drachten - Erick-E en Audiowomb zijn de eerste namen uit het programma van het dansevenement Dencity 2010. Het gratis openlucht dancefeest vindt 4 juli plaatsvindt op het Kiryat Ono Plein in Drachten. Dat maakte een woordvoerder van Poppodium Iduna in Drachten gisteren bekend. De eerste editie van het festijn trok vorig jaar juni drieduizend bezoekers.

Cultuurwoensdag, 12 mei 2010

Fietsende bastrombonist Opende maakt oplossing

Opende - Bastrombone blazen en fietsen tegelijk. Dat kan niet. De trombonesectie van Bicycleband Crescendo uit Opende had dat al lang ervaren. Maar toen Alex Nieuwland overstapte van de sousafoon naar de trombone, wilde hij alleen maar een bastrombone. Hij bedacht zelf een oplossing.

Cultuurwoensdag, 12 mei 2010

Popworkshops voor muzikanten in Harlingen

Harlingen - Het Centrum voor de Kunsten & Ritmyk begint op 31 mei met popworkshops in Harlingen. Muzikanten krijgen zo de kans om ervaring in een band op te bouwen. Onder begeleiding van ervaren bandcoach Bram Jorissen leren de muzikanten elke week om samen te spelen, te improviseren en een repertoire op te bouwen van eigen en bestaande nummers. De bands krijgen verschillende malen per jaar gelegenheid podia te betreden, zoals bij festivals, concerten en bandjesavonden.

Cultuurwoensdag, 12 mei 2010

Eerste editie Straatfestival Stiens

Stiens - In het centrum van Stiens vindt op 5 juni het eerste Straatfestival Stiens plaats. Iedereen die een act heeft, mag optreden op het festival. ,,Kinderen die zingen, een instrument bespelen, dansen, acteren of misschien wel circustoeren uithalen, kunnen zich opgeven om mee te doen aan dit straatfestival”, aldus de organisatie gisteren.

Economiewoensdag, 12 mei 2010

Royal Smilde voegt bedrijven samen

Heerenveen - Royal Smilde in Heerenveen voegt de bedrijven FanoFineFood BV en Romi Smilfood BV samen tot één organisatie onder de naam Smilde Foods BV. Door bundeling van krachten versterkt Smilde Foods de slagkracht, continuďteit en positie in de markt. Het kantoor van Smilde Foods is gevestigd in het hoofdkantoor van Koninklijke Smilde BV in Heerenveen. De productievestigingen van beide bedrijven blijven in Heerenveen, Oosterwolde en Emmen. Ook de merken Abee, Bebo, Fano, Novarin, Romi en Topper blijven bestaan.

Economiewoensdag, 12 mei 2010

Verlies luchthaven Groningen Airport Eelde valt mee

Eelde - De luchthaven Groningen Airport Eelde heeft over het boekjaar 2009 een verlies geleden van 505.000 euro. Dat was tweehonderdduizend euro minder dan waarmee de onderneming wegens de economische crisis rekening had gehouden. Dat heeft directeur Jos Hillen van Groningen Airport Eelde gisteren bekendgemaakt.

Economiewoensdag, 12 mei 2010

Weer meeuwen achter de trekker

Toen Piet Sipma (36) uit Engwierum zes jaar geleden het akkerbouwbedrijf van zijn ouders overnam, maakte hij een belangrijke keuze. Hij schakelde om naar een biologische teeltwijze. De rationaliteit waarmee hij destijds die keuze maakte, heeft nu plaatsgemaakt voor betrokkenheid en overtuiging.

Economiewoensdag, 12 mei 2010

Als de melkprijs schommelt

Gouden tijden waren het voor de melkveehouders, rond 2007. Een liter melk bracht meer dan 35 cent op. Veel boeren breidden uit, de bomen reikten tot in de hemel. Maar in 2009 zakte de prijs desastreus.

Hoofdartikelwoensdag, 12 mei 2010

Het lezen van de Bijbel...

Het evangelie van Marcus is zorgvuldig opgebouwd. De schrijver heeft nadrukkelijk een ‘plan.’ Een van de belangrijkste elementen daarin is de vraag van Jezus aan zijn discipelen: ‘Wie zeggen jullie dat ik ben.’ Uiteindelijk komt het antwoord: Jezus is de Messias, de gezalfde, de Zoon van God.

Regiowoensdag, 12 mei 2010

‘Groen alternatief voor Centrale As geen oplossing’

Burgum - Het groene tweebaans alternatief voor de Centrale As maakt geen kans op uitvoering, vinden Gedeputeerde Staten van Fryslân. Alleen een vierbaans autoweg van Dokkum naar de Wâldwei biedt een goede oplossing voor de verkeersveiligheid, de leefbaarheid in de dorpen en de bereikbaarheid van Noordoost-Fryslân.

Regiowoensdag, 12 mei 2010

Boarnsterhim in eenheid achter het saneringsplan

Grou - Boarnsterhim gaat tot 2014 4,8 miljoen euro bezuinigen, waarvan ruim 900.000 euro op zaken die de burger direct raken. Maar de bibliotheek van Akkrum blijft open, de sportverenigingen en de muziekkorpsen houden hun subsidie en lokale omroep Boarnsterstim kan ook in de lucht blijven.

Regiowoensdag, 12 mei 2010

Tytsjerksteradiel vraagt inzet burger

Burgum - De gemeente Tytsjerksteradiel moet de komende jaren in totaal vier miljoen euro bezuinigen. Een groot deel van die besparingen moet opgebracht worden door de inwoners: de ozb en de rioolheffing gaan omhoog en ook moet er meer betaald worden voor onder meer bouwvergunningen. Ook wordt er een beroep gedaan op de inwoners bij bijvoorbeeld het groenonderhoud.

Regiowoensdag, 12 mei 2010

Als elfjarige al ’n eigen bedrijfje; dát is pas leerzaam

Voor 9230 Friese middelbare scholieren beginnen volgende week maandag de eindexamens. Het Friesch Dagblad volgt vijf van hen. Vandaag stelt havo-leerling Andries Louw Wolthuizen (18) uit Sneek zich voor.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 mei 2010

Jaren wikken en wegen over ‘ie’ en ‘jo’

Wolvega - Na zes jaar noeste arbeid is hij dan eindelijk klaar: de Biebel in et Stellingwarfs. Vertaler Piet Bult: ,,Een taal telt pas mee als die de Bijbel heeft.”

Geloof & Kerkwoensdag, 12 mei 2010

Bisschoppen geven Deetman alle ruimte

Zeist - De Nederlandse bisschoppenconferentie en de Konferentie Nederlandse Religieuzen (KNR) hebben het onderzoeksplan van oud-minister Deetman naar seksueel misbruik binnen de kerk op alle punten overgenomen. Er komt een onafhankelijk onderzoek en alle kerkelijke archieven staan tot Deetmans beschikking.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 mei 2010

De dominee via zijn iPad op huisbezoek

Drachten - Het duurt nog even, maar in de toekomst betaal je als kerklid je bijdrage voor Kerkbalans gewoon via I-Deal, en komt de dominee op huisbezoek via zijn blackberry of iPad.

Sportwoensdag, 12 mei 2010

Kaatsbondscoach Van den Berg wil dynamischer spel

Heerenveen - Tjalling van den Berg is vanmorgen in Heerenveen door de Koninklijke Nederlandse Kaatsbond (KNKB) gepresenteerd als de nieuwe bondscoach. Dertien jaar nadat de 61-jarige Heerenvener als bondstrainer afscheid nam van de kaatssport, keert hij terug als bondscoach. ,,Een prima moment om een soort coach in te zetten om vernieuwingen door te voeren”, vindt Van den Berg.

Sportwoensdag, 12 mei 2010

Aris wil bouwen op successeizoen

Leeuwarden - De Friesland Aris is gisteravond uitgeschakeld in de halve finales van de play-offs om de nationale basketbaltitel. In het eigen Kalverdijkje waren de Leeuwarder basketballers opnieuw niet opgewassen tegen Giants uit Bergen op Zoom. Was resteert is de trots, op het succesvolste seizoen in de clubhistorie.

Sportwoensdag, 12 mei 2010

Cambuur begint weer op 28 juni

Leeuwarden - SC Cambuur begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen op maandag 28 juni. Vier dagen later, op vrijdag 2 juli, speelt de ploeg de eerste oefenwedstrijd. In Jelsum is DTD traditioneel de eerste oefenpartner van de Leeuwarders, die afgelopen weekeinde ondanks een 1-0 zege op Go Ahead Eagles uitgeschakeld werden in de play-offs.

Sportwoensdag, 12 mei 2010

Heerenveen oefent tegen FC Zwolle

Heerenveen - Sportclub Heerenveen speelt op 17 juli ter voorbereiding op het nieuwe seizoen een oefenwedstrijd tegen eerstedivisionist FC Zwolle. Het vriendschappelijke duel wordt gespeeld op sportveld Hulsterlanden van UnionSV in Nieuwleusen.

Sportwoensdag, 12 mei 2010

Heeg wint in nacompetitie van Blue Boys

Heeg - Heeg is de nacompetitie voor een plek in de vierde klasse goed begonnen. De nummer acht van de vijfde klasse A versloeg Blue Boys, dat een plaats hoger eindigde, thuis met 3-1.

Sportwoensdag, 12 mei 2010

Schouderblessure voor Zonderland

Heerenveen - Epke Zonderland uit Lemmer heeft zich afgemeld voor de wereldbekerwedstrijden turnen in Moskou komend weekeinde. De zilverenmedaillewinnaar op het EK eind vorige maand ondervindt te veel hinder van een schouderblessure.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties