Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 12 juni 2003.

Bijschriftdonderdag, 12 juni 2003

De Geest en de wet

De Joden gedenken met Pinksteren de gave van de thora, de wet van God, die heilig is en goed.

Cultuurdonderdag, 12 juni 2003

Ferkeard parkeard mei each foar detail

Dronryp – It iepenloftspul fan Dronryp hat de lęste jierren wat mei muzyk. Foarich jier waard Oarsprong opfierd, in Fryske bewurking fan Gerrit Hoekstra fan de Nederlânske musikal Eindeloos . Dit kear spilet op ‘e nij in live-band in wichtige rol.

Economiedonderdag, 12 juni 2003

Zeiljacht van ‘verantwoord hout’

Workum - Gisteren doopte oud-minister en aanstaand burgemeester van Almere Annemarie Jorritsma de ‘IJsvogel’, het eerste zeewaardige zeiljacht van FSC-hout ter wereld. FSC-hout is voor 100 procent afkomstig uit verantwoord beheerde bossen. De IJsvogel is gebouwd door scheepswerf Prins en Porsius in Workum.

Economiedonderdag, 12 juni 2003

Handelsbijeenkomst op Leeuwarder WTC

Leeuwarden - Woensdag is het nieuwe logo onthuld van het gebouw van het World Trade Center (WTC) in Leeuwarden. Wereldwijd vierden 300 WTC’s de jaarlijkse Association Day.

Economiedonderdag, 12 juni 2003

Enna Aerosols wil uitstel ulitimatum

Dokkum – Enna Aerosols heeft aan de bonden uitstel gevraagd van hun ultimatum. Enna Aerosols wil dat de bonden hun ultimatum laten aflopen op dinsdagmiddag 5 uur.

Economiedonderdag, 12 juni 2003

Distributiecentrum Laurus naar Drachten

Drachten – Supermarktconcern Laurus laat op industrieterrein De Haven in Drachten een nieuw distributiecentrum voor diepvriesproducten bouwen.

Economiedonderdag, 12 juni 2003

Bureau Oranjewoud schrapt 150 banen

Heerenveen - Ingenieurs- en adviesbureau Oranjewoud schrapt dit jaar 150 van de ruim 1900 banen. Gedwongen ontslagen zijn niet uitgesloten.

Economiedonderdag, 12 juni 2003

‘Broersma loost mensen met een vlekje’

Stroobos – Het faillissement en de doorstart van Broersma Transport in Stroobos is mogelijk een opzetje geweest van het bedrijf om ‘medewerkers met een vlekje’ te kunnen ontslaan.

Hoofdartikeldonderdag, 12 juni 2003

Geen vrede...

De voorzichtige hoop op vrede in het Midden-Oosten is ruw de bodem ingeslagen. Vorige maand stemden de Israëlische premier Sharon en de Palestijnse leiding in met het internationale vredesplan voor het Midden-Oosten, de zogeheten routekaart voor vrede. Dat historische besluit werd door Sharon en de Palestijnse premier Abbas vorige week bezegeld tijdens een topontmoeting met de Amerikaanse president Bush in het Jordaanse Aqaba.

Regiodonderdag, 12 juni 2003

‘Friese politici moeten Friese taal promoten’

Leeuwarden - Friese politici moeten Fries gaan spreken en schrijven, en voor wie dat niet kan moet de provincie een verplichte Afűk-cursus betalen. Gedeputeerden en statenleden bezondigen zich nu nog te veel aan de kwaal die bijna alle Friezen eigen is: ze ,,ferbrekke harsels’’ zodra ze met een ‘Hollander’ in gesprek zijn.

Regiodonderdag, 12 juni 2003

Urker drugsdealers opgepakt

Urk - De politie heeft de afgelopen weken 21 jongeren uit voornamelijk Urk opgepakt op verdenking van drugshandel. Het gaat om vele kilo’s cocaďne. De politie, die het onderzoek gistermiddag afrondde, zei geschrokken te zijn van de grote hoeveelheden harddrugs die in het vissersdorp zijn verhandeld.

Regiodonderdag, 12 juni 2003

Staande-mastroute west om Wergea

Wergea –Burgemeester Dijkstra van Boarnsterhim is er bijna van overtuigd. De staande-mastroute van Grou naar Leeuwarden moet ten westen van Wergea lopen. Deze week kondigde de stuurgroep, waarin Boarnsterhim, Leeuwarden en de provincie Fryslân vertegenwoordigd zijn, aan een technisch onderzoek te laten doen naar de haalbaarheid van het nieuwe tracé. ,,Het heeft vele voordelen de route aan die kant van het dorp te laten leiden”, aldus Dijkstra.

Regiodonderdag, 12 juni 2003

Vertrek Vroegindeweij verrast

Stiens - De politieke partijen in Leeuwarderadeel zijn verbaasd over het vermoedelijke vertrek van burgemeester Willemien Vroegindeweij. De verbazing geldt met name het tijdstip van vertrek. ,,De sfeer is goed. We hadden dit niet verwacht’’, zegt R. Ketellapper, fractievoorzitter van Gemeentebelangen, de grootste partij in de raad.

Regiodonderdag, 12 juni 2003

‘Neem werk stadswachten serieus’

Leeuwarden - ,,Neem ons werk serieus, we hebben een taak in het lokale veiligheidsbeleid.’’ Met deze oproep aan de commissie welzijn van Leeuwarden probeerde directeur S. Brandsma van de Stichting Stadswachten Fryslân woensdagavond de werkgelegenheid voor haar personeel veilig te stellen.

Regiodonderdag, 12 juni 2003

Provincie Fryslân verliest geld door beleggen op beurs

Leeuwarden – De provincie Fryslân heeft vorig jaar geld verloren door te speculeren op de beurs. Dat gebeurde met een pot die de provincie verplicht achter de hand houdt voor toekomstige ‘nazorg’ rond oude vuilnisbelten in Fryslân.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 juni 2003

Lage landen-mystici op radio en televisie bij serie RKK/KRO

Leeuwarden - Het begint bij Hadewych en eindigt bij Henri Nouwen: de serie over mystici die het RKK/KRO Mediapastoraat deze zomer uitbrengt bestrijkt de periode van de 4de tot en met de 21ste eeuw.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 juni 2003

Bisdom wil verder racen na succesvol debuut op Zandvoort

Leeuwarden - Trots en tevreden is het bisdom Haarlem met de negende plaats die coureur Melvin de Groot haalde tijdens de autoraces van pinkstermaandag op het circuit van Zandvoort. Daarom doet het bisdom ook de volgende vijf races mee.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 juni 2003

‘Stille profeten’ gaan jongeren benaderen

Leeuwarden - Op de EO-Jongerendag, zaterdag in Arnhem, zal een onbekend aantal ‘stille profeten’ de aanwezige jongeren oproepen om zich in te zetten voor de Derde Wereld en de Schepping.

Geloof & Kerkdonderdag, 12 juni 2003

Polarisatie binnen GKN

Dalfsen - De landelijke vergadering van de Gereformeerde Kerken heeft woensdagavond gekozen voor een snelle fusie met de Nederlandse Hervormde Kerk en de Evangelisch-Lutherse Kerk. Een gezaghebbend rapport, dat vertraging zou kunnen betekenen voor de kerkfusie, werd terzijde geschoven. Slechts 17 van de 65 afgevaardigde kerkleden stemden tegen dat besluit, dat in Dalfsen werd genomen.

Sportdonderdag, 12 juni 2003

Bart Helmholt smaakmaker in Jouster zon

Joure – Het was woensdagavond aangenaam toeven op de fierljepaccommodatie van Joure. Het zomerzonnetje maakte het heel aangenaam, maar niet voor de ljeppers. Het werd daardoor weer een typische Joure-ljepperij die door de ondergaande zon recht tegenover de schansen voor veel springers in het water viel. Met uitzondering van smaakmaker Bart Helmholt.

Sportdonderdag, 12 juni 2003

Als Van der Wal moe is, is peloton al verslagen

Beetsterzwaag – Omdat hij vond dat hij als student aan de Academie voor Landelijke Opvoeding (ALO) best zelf ook wat meer aan sport zou mogen doen, besloot Eelke van der Wal (22) ruim drie jaar geleden serieus werk te maken van de wielersport.

Sportdonderdag, 12 juni 2003

Verseput hoofdtrainer volleybalsters Sneek

Sneek/Oudehaske – Arjan Verseput wordt komend seizoen trainer van het eerste damesteam van volleybalclub Sneek. De 43-jarige trainer uit Oudehaske, die in het verleden al werkzaam was bij de club, kwam eergisteren tot overeenstemming met het bestuur.

Weerdonderdag, 12 juni 2003

Zonnig

Vanavond en vannacht hebben we brede opklaringen en daarbij kan het kwik zakken tot ongeveer 11 graden. De wind is zwak tot matig en komt uit het noordwesten. Morgen is het opnieuw zonnig weer en de temperatuur loopt ’s middags op tot 21 ŕ 23 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties