Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 12 juni 2004.

Bijschriftzaterdag, 12 juni 2004

Vastzitten en loskomen

Paulus stelt het rijk van het licht tegenover de macht van de duisternis. Elk mens maakt deel uit van deze duistere macht. Dat lijkt somber gesteld. Komt dat omdat Paulus zelf in de gevangenis zit, of ziet hij scherper dan wij gewoon zijn te doen?

Cultuurzaterdag, 12 juni 2004

Blindeman in niemandsland

Een Freudiaanse verspreking wenst Joop Mulder zich te permiteren bij de opening van zijn Oerolfestival. ,,We gaan niet bij de zakken neerzitten’’, spreekt hij ferm, vanaf het dek van de veerbrug op West-Terschelling.

Cultuurzaterdag, 12 juni 2004

Spectaculair optreden Cirque

,,Ach, ’t hiele libben is faag, werom moatte we de kunst dan wol snappe?’’ vraagt een Terschellinger bij het verlaten van de try-out van The smile at the foot of the ladder , de openingsvoorstelling van Oerol 2004. Hij heeft geen diepere betekenis kunnen ontdekken, zegt hij. ,,It wie gewoan mooi.’’

Hoofdartikelzaterdag, 12 juni 2004

De bijzondere zaterdag…

Het is vandaag in verschillende opzichten een bijzondere dag. Voor Nederland, voor Fryslân in het bijzonder. Vandaag viert de nieuwe Protestantse Kerk van Nederland (PKN) haar eerste ‘feestje’, de EO heeft weer een massale jongerendag, in Dokkum wordt een internationale Bonifatius-herdenking gehouden, prinses Amalia wordt gedoopt en Fryslân doet massaal sportief mee aan de Slachteloop.

Regiozaterdag, 12 juni 2004

Cafébaas uit Winsum stapt niet in dorpshuis

Winsum - Eigenaar Doeke Steensma van café De Driesprong in Winsum en het bestuur van de Stichting Nij Dok zijn het niet eens geworden over het beheer van het nog te bouwen multifunctionele centrum in Winsum.

Regiozaterdag, 12 juni 2004

Schip voor ontspoorde jongens

Harlingen - Harlingen is een bijzonder schip rijker. Niet voor de visserij, vrachtvervoer of andere beroepsvaart, maar eentje met een pedagogische en onderwijskundige functie. Rijksjeugdinrichting Den Engh nam gisteren een vijfde schip in gebruik aan de Zuiderhaven in Harlingen. Op het schip volgen ontspoorde jongens onderwijs en doen ze praktijkervaring op. De Hermeskade wordt de thuishaven van het schip.

Regiozaterdag, 12 juni 2004

Marrumer vecht al bijna twee jaar voor schadevergoeding

Joke van der Glas

Regiozaterdag, 12 juni 2004

Erg druk weekendverkeer

Harlingen/Raerd - Het samenvallen van verschillende evenementen in Fryslân zorgt vandaag voor een flinke drukte op de Friese wegen. Vooral de Slachtemarathon grijpt flink in. Vier dorpen zijn afgesloten en post wordt daar niet bezorgd.

Regiozaterdag, 12 juni 2004

Zorgen over vuurwerkopslag

Drachten - Bewoners van de Stationsweg in Drachten zijn bezorgd over een vuurwerkopslag van duizenden kilo’s bij hun in de buurt. De eigenaar van de motor- en scootergarage Noord Motors heeft een verzoek ingediend voor de uitbreiding van een opslagplaats voor vuurwerk tot tienduizend kilo, exact de maximumopslag voor consumentenvuurwerk bij winkels.

Geloof & Kerkzaterdag, 12 juni 2004

Tsjerke Iepen en Tsjerkepaad promoten open Friese kerken

Leeuwarden – Het Friesch Dagblad houdt dit jaar, in samenwerking met de Stichting Alde Fryske Tsjerken, opnieuw het kerkelijk open huis Tsjerke Iepen . Twaalf plaatsen in Fryslân doen aan de derde editie mee.

Geloof & Kerkzaterdag, 12 juni 2004

Kerkenwerk levert miljoenen op

Utrecht - Professionals en vrijwilligers uit de Protestante Gemeente Utrecht steken jaarlijks 215.000 uur werk in activiteiten met een direct maatschappelijk rendement. Als zij hun inzet staken, kost het de samenleving zeker 8 miljoen euro om hun taken door instanties te laten overnemen.

Sportzaterdag, 12 juni 2004

Van der Meer en zijn maten raken in vorm

Hallum – Rutmer van der Meer, André Kuipers en Chris Wassenaar beginnen als partuur steeds meer in vorm te raken. Gisteravond zegevierde het trio in Hallum voor de derde keer dit seizoen in een vrije formatiewedstrijd. Nadat zondag in Dronrijp al was gewonnen eisten Van der Meer en zijn maten na een marathonpartij in Hallum overtuigend de kransen op.

Sportzaterdag, 12 juni 2004

Heerenveen haalt Hersi, wacht op PSV en licht optie Edman

Heerenveen – De Heerenveen-supporters zullen blij zijn met de mededeling die ze vrijdag ter ore kwam. Geen nieuws over een vertrek van topscorer Gerald Sibon of middenvelder Mika Väyrynen, maar nieuws over een versterking. SC Heerenveen heeft met Ajax overeenstemming bereikt over een overgang van Youssouf Hersi naar de Friezen. Club en speler zijn het mondeling eens en Hersi zet deze week zijn handtekening onder een contract dat hem drie jaar aan Heerenveen bindt.

Sportzaterdag, 12 juni 2004

Muhamadu vindt onderdak bij MVV

Maastricht – Voetballer Ibad Muhamadu komt na de zomer uit voor MVV. De 22-jarige aanvaller werd het afgelopen seizoen door FC Twente verhuurd aan Cambuur Leeuwarden. Hij speelde 21 wedstrijden voor de Leeuwarders, waarin hij vier keer tot scoren kwam. Muhamadu heeft met MVV een mondeling akkoord bereikt over een contract voor drie jaar.

Sportzaterdag, 12 juni 2004

Aris trekt tweede Amerikaan aan

Leeuwarden – Eredivisionist Woon! Aris heeft een contract gesloten met de 23-jarige Amerikaanse pointguard Brandon Woudstra. De Amerikaanse basketballer komt over van het IJslandse Njardvik. Woudstra scoorde in IJsland gemiddeld 29 punten per wedstrijd en staat bekend als een erkend schutter. Na de komst van Rik van der Nes (22) is Woudstra de tweede versterking voor Woon! Aris. Naast Woudstra en Justin Tatum zal Woon! Aris nog een derde Amerikaan aantrekken. Camilo Behage en Lamont Randolph werden al eerder vastgelegd.

Sportzaterdag, 12 juni 2004

Tophandbal in Leeuwarden krijgt vorm

Leeuwarden – De intentie van de stichting Leeuwarden Handbalstad (LHS) om tophandbal te realiseren door onder meer samen te gaan werken met de Leeuwarder clubs Hellas en Meteoor, is uitgemond in een overeenkomst tussen de partijen. Dat houdt in dat de beste spelers van beide clubs komend seizoen twee teams zullen vormen die onder de vlag van LHS actief zijn in de regio- en afdelingsklasse. LHS neemt de organisatorische, technische en financiële aspecten voor haar rekening.

Weerzaterdag, 12 juni 2004

Regen

Vandaag is het half tot zwaar bewolkt en vallen er enkele buien, mogelijk met onweer. De noordwestenwind is matig tot krachtig bij 17 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties