Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 12 juni 2010.

Cultuurzaterdag, 12 juni 2010

Oerol onderstreept met een manifest het belang van kunst

Terschelling - Met een trompetsolo van Kyteman-voorman Colin Benders op het dak van een bartent en een gedicht voorgedragen door Dichter des Vaderlands Ramsey Nasr is gisteravond de 29e editie van Oerol geopend. Het gedicht werd, als ‘Terschellings Manifest’ om het belang van kunst en cultuur te onderstrepen, aangeboden aan de voorzitter van de Tweede Kamer Gerdi Verbeet.

Hoofdartikelzaterdag, 12 juni 2010

De persoonlijke levensfeer...

De nieuwe coalitie in Groot-Brittannië gaat de privacy van burgers beter beschermen. De regering wil dat het land niet het karakter krijgt van een controlestaat. Zo gaat Labours miljardenplan voor een identiteitskaart voor alle Britten in de prullenbak, evenals de aanleg van een centrale databank met gegevens van burgers. Een database waarin alle Britse kinderen zijn opgenomen, sneuvelt, net als een nieuwe generatie biometrische paspoorten. Onschuldige Britten hoeven niet langer te vrezen dat hun dna voor onbepaalde tijd wordt opgeslagen in een andere databank. Er komen restricties aan het bewaren van internetgegevens van burgers en de miljoenen beveiligingscameras worden beter gereguleerd.

Regiozaterdag, 12 juni 2010

Afvaloven Nee naar Hoge Raad

Harlingen - De stichting Afvaloven Nee brengt de strijd tegen de bouw van de Reststoffen Energie Centrale (REC) in Harlingen voor de Hoge Raad. Volgens de stichting heeft het gerechtshof ten onrechte toegestaan dat Omrin doorbouwde zonder milieuvergunning.

Regiozaterdag, 12 juni 2010

IJs, ballonnen en theater - Prokkel is één groot feest

Leeuwarden - Op 173 plaatsen in Nederland vieren dit weekend verstandelijk gehandicapten samen met de andere buurtbewoners Prokkel. Ook Bilgaarders konden gisteren kennismaken met de buurtgenoten die normaal niet zo snel worden gezien.

Regiozaterdag, 12 juni 2010

Hindeloopen strijdt tegen spookbewoning

Hindeloopen - Plaatselijk Belang Hindeloopen stapt naar de rechter om de recreatieve verhuur van een huis met woonbestemming in een woonwijk te verhinderen. Plaatselijk Belang doet er alles aan om te voorkomen dat Hindeloopen in een spookstadje verandert.

Regiozaterdag, 12 juni 2010

‘Ik heb dat bijzondere gevoel, net als in ’74 en ’88’

Nog twee nachtjes slapen en dan speelt Nederland op het WK voetbal. Minimaal drie keer, maximaal zeven keer. Wat maakt dat los?

Regiozaterdag, 12 juni 2010

Asbestbureau haalt uit naar Leeuwarden

Leeuwarden - Rond het Zaailandproject in Leeuwarden zijn door verschillende partijen nog onbekende blunders begaan. De gemeente zou die steeds financieel schikken. Dat zegt asbestonderzoeker BCM Consultancy. Het bedrijf is daarom stomverbaasd dat de gemeente nu 2,8 miljoen euro claimt vanwege ondeugdelijk asbestonderzoek.

Sportzaterdag, 12 juni 2010

Friese zwemtoppers op het podium bij titelstrijd

Eindhoven - Op de eerste dag van de open Nederlandse zwemkampioenschappen hebben de Friese toppers diverse podiumplaatsen behaald. Goud zat er in Eindhoven echter voor geen van allen in. Arjen van der Meulen en Lia Dekker wonnen zilver, voor Ilse Kraaijeveld en Marloes Oldenburg was er een bronzen plak weggelegd.

Sportzaterdag, 12 juni 2010

Ernst begint NK schaken met remise tegen Giri

Eindhoven - Schaker Sipke Ernst is de strijd om de Nederlandse titel begonnen met een remise. De uit Damwâld afkomstige Ernst deed dat gisteren in Eindhoven in een partij tegen Anish Giri. De Fries stond vrij snel onder druk tegen de pas 16-jarige titelverdediger uit Rijswijk, maar slaagde er met de zwarte stukken toch in om Giri na 55 zetten een half puntje af te snoepen.

Sportzaterdag, 12 juni 2010

Hooghiemster: ‘Het lijkt alsof ’t allemaal vanzelf gaat’

Drachten - Voor een feestje kun je wel terecht bij wielrenner René Hooghiemster. De 23-jarige Drachtster bewoont samen met een studiegenoot een kantoorpand met veertig kamers, een antikraakpand dat te koop staat voor 1,1 miljoen euro, in het centrum van die plaats. De parkeerplaats biedt ruimte aan 21 voertuigen. Ruimte genoeg derhalve. En er is ook reden genoeg voor een feestje.

Sportzaterdag, 12 juni 2010

Plat pakt eerste krans in hoofdklasse

Hallum - Het was gisteren een heuglijke dag voor kaatser Pieter Jan Plat bij de uitnodigingspartij van Hallum. Aan de zijde van Gert-Anne van der Bos en Marten Feenstra pakte de voorinse uit Sint Annaparochie zijn eerste krans in de hoofdklasse. Met twee bovenslagen had de kaatser van de nieuwe lichting een doorslaggevend aandeel.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties