Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 12 juni 2013.

Cultuurwoensdag, 12 juni 2013

Friese jeugdorkesten worden vervangen door projecten

Leeuwarden | Het Fries Jeugd Harmonieorkest en de Friese Jeugd Brassband worden per september opgeheven. Ze worden vervangen door projectorkesten van Keunstwurk. Dat heeft een woordvoerder van die organisatie gisteren bekendgemaakt. Het aantal aanmeldingen voor de twee jeugdkorpsen is de laatste jaren afgenomen. Volgens Keunstwurk komt dat doordat jongeren aan meerdere muziekactiviteiten tegelijk meedoen en geen ruimte meer hebben om zich aan één korps te binden.

Economiewoensdag, 12 juni 2013

Protest bij Friesland Bank

Leeuwarden | Vakbonden en personeel van Friesland Bank protesteren morgen tegen de nieuwe eigenaar Rabobank in verband met reorganisaties die de bank doorvoert. Sinds de overname door Rabobank kunnen de bonden en Friesland Bank het onder andere niet eens worden over hoe Friesland Bank de cao interpreteert. Bij reorganisaties geldt volgens de cao een langere opzegtermijn dan Friesland Bank hanteert. Dit betekent dat medewerkers na ontslag mogelijk niet direct in aanmerking komen voor een WW-uitkering, maar de zogenaamde fictieve opzegtermijn zelf moeten bekostigen.

Economiewoensdag, 12 juni 2013

Topsectoren zijn beter bestand tegen crisis

Leeuwarden | Topsectoren in Nederland, zoals landbouw, energie, hightech systemen & materialen en water, zijn beter bestand tegen de economische crisis dan andere sectoren. Hoewel de Nederlandse economie in 2013 naar verwachting krimpt, zullen bedrijven in de topsectoren nog een kleine plus laten zien van 0,25 procent. Dit blijkt uit het gisteren verschenen rapport Topsectoren: beeld en ontwikkeling van onderzoeksbureau Panteia.

Hoofdartikelwoensdag, 12 juni 2013

Jeugdzorg: een grote zorg voor gemeenten

Het gaat aan de meeste mensen voorbij, maar er zijn grote veranderingen op komst voor een kwetsbare groep Nederlanders; de jongeren die vallen onder jeugdzorg. Per 2015 nemen de gemeenten de taken van jeugdzorg over van de provincies. De overgang vergt een enorme bestuurlijke inspanning; nog belangrijker is de vraag hoe kan worden voorkomen dat jongeren letterlijk te lijden zullen hebben van die overgang en van de overname door de gemeenten als zodanig.

Regiowoensdag, 12 juni 2013

Exploitanten gezocht voor sporthal De Trije

Franekeradeel | De gemeente Franekeradeel heeft in 2012 ongeveer 2,5 ton toegelegd op het beheer van sporthal De Trije in Franeker. Dat bedrag wil het college van B en W graag naar beneden brengen. Zij stelt daarom voor om het beheer en de exploitatie van de hal over te doen aan een private partij.

Regiowoensdag, 12 juni 2013

Respijt voor ‘Skaaf’ na burgerinitiatief

Leeuwarden | Zalen Schaaf in Leeuwarden hoeft dit jaar de deuren nog niet te sluiten. Het zalencomplex kan open blijven totdat de gemeente een nieuwe visie klaar heeft voor het gebied rond de Breedstraat, waar Schaaf is gevestigd. Zalen Schaaf is enkele jaren geleden door de gemeente Leeuwarden aangekocht om ontwikkelingen in het gebied in de toekomst mogelijk te maken. Maar in de loop van dit jaar zou de overeenkomst tussen de exploitanten en de gemeente aflopen en zou het gebouw ‘kaal’ moeten worden opgeleverd.

Regiowoensdag, 12 juni 2013

Winkelcentrum Drachten komt er toch niet

Drachten | Er komt toch geen nieuw winkelcentrum op de plaats van het voormalige busstation aan de Stationsweg in Drachten. Een meerderheid van de gemeenteraad van Smallingerland haalde gisteravond een streep door het plan van projectontwikkelaar De Haan uit Stadskanaal. De raad vreest leegstand en oneerlijke concurrentie voor de ondernemers in het centrum van Drachten.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 juni 2013

Pelgrimeren met St. Patrick in Lauwersmeergebied

Leeuwarden | Voor de derde keer keer wordt een St. Patrick-wandeltocht in het Lauwersmeergebied gehouden. Vanwege de belangstelling voor de vorige twee edities is de pelgrimage deze keer op drie avonden: 14 en 28 juni en 12 juli.

Geloof & Kerkwoensdag, 12 juni 2013

Petitie voor behoud godsdienstig vormingsonderwijs

Leeuwarden | Meer dan 11.000 mensen hebben op internet een petitie getekend voor het behoud van godsdienstig en humanistisch vormingsonderwijs op openbare scholen.

Sportwoensdag, 12 juni 2013

Even lachen en dan weer verder met het leven

Er is waarschijnlijk geen Nederlander te vinden die nooit een stripfiguur van Toon van Driel heeft gezien. Zijn bekendste creatie bestaat 40 jaar: FC Knudde.

Sportwoensdag, 12 juni 2013

Eagles: Rijsdijk komt, Antonia niet naar Cambuur

Deventer | Promovendus Go Ahead Eagles blijft zich roeren op de transfermarkt. De eredivisionist contracteerde gisteren de 25-jarige middenvelder Jeffrey Rijsdijk. Hij komt over van Dordrecht en tekent bij de Eagles een contract voor twee seizoenen met een optie voor nog een jaar. Daarnaast verlengden de Deventenaren ook de verbintenis van aanvaller Jarchinio Antonia met twee jaar. Antonia werd eerder in verband gebracht met een overgang SC Cambuur.

Sportwoensdag, 12 juni 2013

Blessure bezorgt Westra koninklijke ontmoeting

Tijnje| Wielrenner Lieuwe Westra uit Tijnje mag vrijdag met het koninklijk paar meevaren op het IJsselmeer. Hij zou deze week eigenlijk starten in de ZLM-tour maar liep deelname mis door een val in het Criterium du Dauphiné. De renner herstelt nu in Fryslân van drie ingescheurde ribben. Volgens commissaris van de koning John Jorritsma doet hij dat dusdanig dat hij vrijdag met het koninklijk paar mee mag varen van Stavoren naar Enkhuizen. ,,Hij herstelt op koninklijke wijze.”

Sportwoensdag, 12 juni 2013

Flyers haalt De Jong terug naar Heerenveen

Heerenveen | Nick de Jong keert komend seizoen terug bij UNIS Flyers. De Heerenveense ijshockeyclub neemt de verdediger over van landskampioen Den Haag. De 32-jarige verdediger, die al tien jaar voor het Nederlands team uitkomt, speelde ook in het seizoen 2008/2009 voor de Flyers. Met de komst van De Jong heeft Flyers de laatste Nederlandse speler aangetrokken. Daarmee ligt de focus de komende weken op het aantrekken van nog vier imports om de selectie compleet te maken.

Sportwoensdag, 12 juni 2013

Zonderland maakt in Ahoy rentree op de wedstrijdvloer

Rotterdam | De combinatie van drie vluchtelementen blijft in de kast, een meerkamp van boven de 57 punten zal er niet komen. Toch zal de meeste aandacht komend weekeinde bij de NK turnen in Rotterdam uitgaan naar de rentree van Epke Zonderland en Céline van Gerner op de wedstrijdvloer. Beiden kwamen sinds de Spelen van Londen niet meer in actie.

Sportwoensdag, 12 juni 2013

Topseizoen voor TOP’63 ondanks gemiste promotie

De Blesse | Het is TOP’63 gisteravond niet gelukt om via een omweg alsnog promotie naar de tweede klasse te bewerkstelligen. In De Blesse was herkanser VHK uit Sint Jansklooster met 0-1 te sterk voor de club uit Oppenhuizen en Uitwellingerga. De jubilaris slaagde er niet in het vijftigjarig bestaan na een topseizoen en 32 wedstrijden extra glans te geven.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties