Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van maandag, 12 juli 2004.

Bijschriftmaandag, 12 juli 2004

Vakantie

We zitten midden in de zomertijd, ook al lijkt het weer daar niet altijd op.

Cultuurmaandag, 12 juli 2004

Geslaagde ‘eigen’ jazzfestivals

Dat was ’m dan weer voor de 29ste keer in Scheveningen: North Sea Jazz, het grootste jazzfestival ter wereld. Er was voor elk wat wils, veel te genieten en uit enorm veel muziek te kiezen. Dat houdt natuurlijk ook in dat je bijna net zoveel mist. Dat is jammer, maar je krijgt ook heel veel moois voorgeschoteld, ongeacht de keuzes die je maakt. Bijna elke act is de moeite van het beluisteren waard, ook al ken je de naam ervan niet.

Economiemaandag, 12 juli 2004

Derde vestiging voor Machiels Advocaten in Sneek

Sneek - Machiels Advocaten heeft per 1 juli de advocatenpraktijk van Winter c.s. overgenomen. Dat maakte Machiels dit weekend bekend. Door de overname heeft Machiels nu drie vestigingen. De andere vestigingen bevinden zich in Drachten en Buitenpost. De advocatenpraktijk hoopt door de uitbreiding met een groter aantal advocaten meer gespecialiseerd te kunnen werken.

Hoofdartikelmaandag, 12 juli 2004

De dreiging…

Temidden van het zomernieuws verscheen een ernstig bericht: Nederland heeft besloten tot extra alertheid en bewaking. Er zouden aanwijzingen zijn dat ons land doelwit zou zijn van geplande terroristische aanslagen. We merken er niet veel van; de zichtbare extra bewakingen van politie en marechaussee zijn beperkt tot enkele plaatsen.

Regiomaandag, 12 juli 2004

Kabinet blijft bij beëindigen steun Noorden

Den Haag – Noord-Nederland gaat in 2006 van het infuus. Staatssecretaris Van Gennip zet haar plan om de rijkssteun aan de noordelijke provincies na 2006 niet te verlengen door, ondanks verzet van de gedupeerde regio en uit de Tweede Kamer. Dat blijkt uit de ontwerpnota Pieken in de Delta , die zij vandaag naar de Kamer stuurt.

Regiomaandag, 12 juli 2004

Vakbond: ‘ROC maakt misbruik van subsidies’

Leeuwarden - Een aantal Regionale Opleidingscentra (ROC’s) maakt misbruik van subsidies die bedoeld zijn voor het garanderen van werkgelegenheid voor werknemers van de voormalige Centra voor Vakopleidingen. Het geld wordt niet ingezet voor het bieden van een werkgelegenheidsperspectief aan de betreffende medewerkers, maar wordt gebruikt voor de eigen exploitatie. De medewerkers worden via BV-constructies op een zijspoor gezet, met slechte arbeidsvoorwaarden en een onduidelijk perspectief. Dat schrijft vakbond Abvakabo FNV in een brief aan minister Van der Hoeven van Onderwijs.

Regiomaandag, 12 juli 2004

Lauwersoog in de ban van zeilrace

Lauwersoog – Wat is een havenevenement zonder gerookte paling? Niet veel. Op Lauwersoog heeft men dat goed begrepen. Zeker zes visboeren brengen tijdens het zaterdag gehouden havenevenement gerookte paling aan de man. Ze doen goede zaken. Er staat een stevige bries en de regen valt nu en dan met bakken uit de hemel. Dan gaat een lekker warm visje er wel in.

Regiomaandag, 12 juli 2004

‘Trouwkwestie vereist principe-uitspraak’

Leeuwarden – De rechter moet een principe-uitspraak doen over de kwestie Eringa. Dat is waar de Leeuwarder raad op aanstuurt met de uitspraak die de meerderheid vorige week heeft gedaan. Dit benadrukt J. Nicolai van PAL/GroenLinks, die voor de uitspraak stemde.

Geloof & Kerkmaandag, 12 juli 2004

Blijdschap in Ronostranddienst

Duizenden toeristen zoeken in de zomer de camping op voor een aangename vakantie. Het Friesch Dagblad bezoekt wekelijks op zondag een van de campingdiensten of speciale kerkdiensten die worden georganiseerd voor de vakantiegangers. Vandaag deel 1: de jaarlijkse openluchtdienst op het Ronostrand van Een.

Geloof & Kerkmaandag, 12 juli 2004

Tsjerke Iepen in Dronrijp: 300 belangstellenden

Dronrijp – De openstelling van d’ Alde Wite van Dronrijp in het kader van ‘Tsjerke Iepen’ heeft zaterdag driehonderd bezoekers getrokken. Het was de hele dag druk.

Geloof & Kerkmaandag, 12 juli 2004

Jongeren bezoeken en leren van Kosovaren

Sinds vorig jaar orga-niseert het Interkerkelijk Vredesberaad (IKV) een uitwisselingsproject van jongeren uit Servië, Kosovo en Nederland. Van 10 tot 15 juli is het de beurt aan de Kosovaarse jongeren om hun Servische en Nederlandse leeftijdgenoten te ontvangen.

Sportmaandag, 12 juli 2004

Looper pakt nationale baantitel op 5 kilometer

Utrecht – Anita Looper pakte zaterdag in Utrecht goud op de vijf kilometer.

Sportmaandag, 12 juli 2004

Met Jemense Kesler erbij sluipt angst erin

Langezwaag - De opwachting van de hoogste Jemense voetbalbaas, dr. Abu Ali, was zaterdagmiddag opzienbarend in Langezwaag. Coach Amin ging braaf naast hem zitten en manager Ghazi Ali Makros durfde niets meer te zeggen tijdens de verrichtingen van het Arabische land tegen de beloften van Heerenveen.

Sportmaandag, 12 juli 2004

Blessures smetje op ruime zege van Cambuur

Genemuiden – Vorig seizoen speelde Cambuur Leeuwarden soms niet beter dan een tophoofdklasser. Juist zo’n ploeg was zaterdag de tegenstander in de tweede oefenwedstrijd van het ‘vernieuwde’ Cambuur ter voorbereiding op het seizoen. SC Genemuiden, kampioen van de zaterdaghoofdklasse C, kon het niet bolwerken tegen de ploeg van trainer Dick de Boer. Die zag de Leeuwarder doelpuntenmachine net als tegen DTD (0-15) opnieuw gesmeerd lopen: 0-9. Enig smetje op de winst was de blessure van Mitchell Pique

Sportmaandag, 12 juli 2004

Koopmans is niet te volgen

Burgum - De twintigste Grote Prijs van Bergum past mooi in het rijtje prijzen dat Pieter Koopmans al in de wacht sleepte. En de manier waarop hij zaterdag de barrage in de klasse ZZ won, gaf het jubileum in Burgum extra glans. De twintigjarige ruiter uit het Drentse Fluitenberg miste het EK in Portugal, maar zag Burgum als een aanloop naar internationaal succes.

Sportmaandag, 12 juli 2004

Ljeppers bieden eindelijk wat amusement

It Heidenskip – De kritiek op de prestaties van de Friese fierljeppers was dit seizoen niet van de lucht en tot nu toe ook steeds op zijn plaats. De beste manier om critici de mond te snoeren is door ver (lees: over achttien meter) te springen. Of op zijn minst door het publiek een boeiende wedstrijd voor te schotelen. Dat laatste gebeurde zaterdag in It Heidenskip. In alle categorieën was er spanning, waren er goede sprongen en veel competitie. De fierljeppers toverden zo voor het eerst in lange tijd weer eens een glimlach op het gezicht van menig liefhebber.

Sportmaandag, 12 juli 2004

Grasbaanrace eindigt na ruzie in anti-climax

Noordwolde – Handenwrijvend stond het publiek zondag bij de grasbaanraces van Noordwolde langs de kant, op het moment dat de A-finale van de Arai Specials op het punt van beginnen stond. Het had het klapstuk moeten worden van een mooie middag racen, maar het werd een anti-climax. De coureurs weigerden de finale te rijden, omdat ze unaniem van mening waren dat de baan niet goed en verantwoord was. De wedstrijdleiding zag dat anders, waarna de finale geschrapt werd. De hele gang van zaken was allesbehalve goede reclame voor de sport en het publiek werd de grote verliezer.

Weermaandag, 12 juli 2004

Vrij zonnig

Het is vanmiddag nog te koel voor deze tijd met maxima rond 17 graden. Morgen wordt het vrij zonnig en droog bij middagtemperaturen rond 18 graden. Het waait daarbij matig tot vrij krachtig uit het westen tot noordwesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties