Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 12 juli 2005.

Bijschriftdinsdag, 12 juli 2005

Koninkrijk

Dossierdinsdag, 12 juli 2005

Intelligent vakman met feeling voor de koers

Op 2 november 2004 maakte Gerrie Knetemann ‘s middags een mountainbiketochtje in Bergen met een paar vrienden. Op een rustig deel van het parcours viel Knetemann plotseling van zijn fiets, liep blauw aan en was op slag dood. Volgens zijn dokter was er sprake van een fatale combinatie, waardoor Knetemann ineens geen lucht meer kreeg: een vergrote hartspier (sporthart), acute linkerlongembolie plus een virus.

Economiedinsdag, 12 juli 2005

Benedictus

Drachten – G. Benedictus van de NLTO volgt de afgetreden bestuurder J. van Weperen op binnen LTO Noord. Hij vertegenwoordigt daarbij de melkveehouders in Fryslân en Flevoland en heeft zitting in de landelijke vakgroep Rundveehouderij van LTO Nederland. Benedictus fungeert naar verwachting enkele maanden als interimbestuurder, tot de leden een nieuwe bestuurder hebben gekozen.

Economiedinsdag, 12 juli 2005

Noorden houdt voorkeurslocatie glastuinbouw

Leeuwarden – De glastuinbouw in het Noordwesten van Fryslân behoudt de voorkeurspositie voor de glastuinbouw. Dat hebben minister Veerman en directeur-generaal R. Bergkamp van Landbouw aan gedeputeerde A. Andriesen laten weten. Eerder had de Raad voor het Landelijk Gebied de locatie geschrapt als voorkeurslocatie.

Economiedinsdag, 12 juli 2005

Aanpak tussenpersonen zaak van lange adem

Den Haag – De consument is uiteindelijk beter af, als tussenpersonen eerlijk melden wat zij verdienen aan een nieuwe verzekering of hypotheek. Maar het is wel een zaak van lange adem.

Hoofdartikeldinsdag, 12 juli 2005

Ter Apel, uitzettingen…

Het is niet niks wat vier fracties van Provinciale Staten in Groningen vragen: een parlementair onderzoek naar de situatie in de vertrekcentra in ons land. Ze komen met hun verzoek nadat de fracties van PvdA, ChristenUnie, SP en GroenLinks een bezoek hadden gebracht aan het centrum in Ter Apel. De gebeurtenissen in dit centrum staan al enige tijd in de belangstelling, mede omdat elf bewoners in hongerstaking zijn gegaan.

Geloof & Kerkdinsdag, 12 juli 2005

Gezond Open Doors sluit 2004 goed af

Ermelo – De stichting Open Doors zag in 2004 de inkomsten uit fondsenwerving in Nederland met bijna 20 procent stijgen tot 39 miljoen dollar. Een klein kwart van de stijging (1,5 miljoen dollar) is het gevolg van de gunstige koers van de euro ten opzichte van de dollar.

Geloof & Kerkdinsdag, 12 juli 2005

De worsteling met eeuwig leven en opstanding

Welk (studie-)boek inspireert predikanten bij hun werk? Het Friesch Dagblad vroeg diverse voorgangers om daar over te schrijven. Vandaag: ds Gerrit Hoekstra uit Joure.

Geloof & Kerkdinsdag, 12 juli 2005

Liefde raakt moslim in ’t hart

Harderwijk – Met het proc es tegen Mohammed B. in volle gang en de polarisatie tussen christenen en moslims die zich steeds meer lijkt af te tekenen blijft Stichting Gave doorgaan met evangelisatie onder asielzoekers. Eind deze maand organiseert deze stichting haar derde Christelijke Conferentie voor Arabisch Sprekenden in Ambt Delden. De organisatie ziet geen reden voor veiligheidsmaatregelen.

Geloof & Kerkdinsdag, 12 juli 2005

‘Jordaan-doop’ in Oost Groningen

Sellingen – Terwijl strandgangers onverstoorbaar doorgingen met het bouwen van zandkastelen of het zwemmen in de natuurplas Sellingerbeetse, vond gistermiddag aan de oever een bijbels tafereel plaats. In een wit gewaad riep de Groningse baptistenpredikant ds Sietze van der Veen de strandgangers op om zich, naar het woord uit Handelingen 2: 38, te bekeren en zich te laten dopen.

Sportdinsdag, 12 juli 2005

Denneboom disciplinair geschorst

Nijmegen - NEC-coach Cees Lok heeft Romano Denneboom voor twee weken disciplinair geschorst. Aanleiding was de instelling van de oud-voetballer van Sportclub Heerenveen in de oefenwedstrijd zaterdag tegen Quick 1888. Hij maakte een ongemotiveerde indruk en beging een paar forse overtredingen. ,,Daarmee brengt hij de club in diskrediet’’, aldus Lok op de website van de club. ,,Het is niet alleen om deze wedstrijd dat hij nu is geschorst, maar er is de afgelopen paar maanden nog een aantal incidenten geweest. We kennen allemaal de kwaliteiten van Romano, maar ik wil van hem dezelfde instelling als de rest. Hij heeft nu veertien dagen daar over na te denken.’’

Sportdinsdag, 12 juli 2005

Overgang van Rose voorlopig op sterk water

Heerenveen – De overgang van Yuri Rose van Heerenveen naar het Portugese Maritimo Funchal is voorlopig van de baan. De Portugese club, die met Heerenveen overeenstemming had bereikt om Rose voor 80.000 euro over te nemen, wil dat de zaakwaarnemer van Rose - Arnold Oosterveer – afstand doet van zijn vergoeding. Die weigert dat te doen.

Sportdinsdag, 12 juli 2005

Nederlands waterpoloteam werkt hard aan betere tijden

Drachten - Geen Olympische Spelen van Athene, geen WK in Montreal en de laatste grote successen die dateren van 1976 toen brons werd behaald op de Spelen. Het waterpolo in Nederland hunkert naar internationaal succes. De nieuwe bondscoach Robin van Galen moet daarvoor zorgen, te beginnen met plaatsing voor het EK volgend jaar in Servië & Montenegro. Nederland speelt in dat kader een serie oefenwedstrijden tegen Frankrijk waarvan de eerste gisteren in Drachten plaatshad.

Weerdinsdag, 12 juli 2005

Warm 


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties