Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 12 juli 2010.

Cultuurmaandag, 12 juli 2010

Zeemanskoor Auke Wybesz treedt op in Hermitage

Hindeloopen - Het Hindelooper Zeemanskoor Auke Wybesz treedt zondag op in de Hermitage in Amsterdam. Dat heeft een woordvoerster van het koor laten weten. Met het optreden viert het koor zijn eerste lustrum.

Cultuurmaandag, 12 juli 2010

600 bezoekers bij slot Klassiek Festival

Joure - Zeshonderd mensen hebben gisteravond laat het slotconcert van het Frysk Klassiek Festival in Joure bezocht. Vanaf pontons, boten en bankjes aan de wal, genoten ze in de haven van Joure van het openluchtconcert dat het Nationaal Symfonisch Kamer Orkest gaf, samen met de Franeker celliste Dana de Vries en tenor Albert Bonnema. ,,Een mooi aantal gezien de WK-finale en het late tijdstip”, zegt Jan Vermaning, een van de organisatoren van het festival.

Hoofdartikelmaandag, 12 juli 2010

De finale...

De kater na de verloren finale op het WK voetbal zal voor velen langer duren dan een dag. Dat is niet gek. Het spelen van de finale is meer dan een leuk spelletje. Het is voor veel mensen een unieke, gedeelde ervaring waar nog jaren, zo niet decennia over gesproken zal worden. Meer dan driekwart van de Nederlanders heeft gisteren de wedstrijd gezien, meestal in gezelschap van andere voetballiefhebbers.

Regiomaandag, 12 juli 2010

Trekkers van klein tot groot in hete zon

Earnewâld - Fryslân bruist deze zomer van de evenementen. Voor de toerist, maar zeker ook voor de eigen bevolking. Het Friesch Dagblad doet ook elke zaterdag een dagje uit. Vandaag: de Trekkerdagen in het Frysk Lânbou Museum. Door Wybe Fraanje.

Regiomaandag, 12 juli 2010

Leeuwarders winnen zonnebootrace

Leeuwarden - De zonneboot van Private Energy Solarboatteam uit Leeuwarden heeft de Elfstedentocht voor zonneboten gewonnen. Zaterdag kwam het team in de slotetappe naar Leeuwarden als tweede over de meet.

Regiomaandag, 12 juli 2010

Hevig onweer richt in Fryslân grote schade aan

Leeuwarden - Hevig noodweer, dat in de nacht van zaterdag op zondag over Fryslân trok, heeft in de provincie grote schade veroorzaakt.

Regiomaandag, 12 juli 2010

Spoor van kapotte vuvuzela’s in Drachten

Drachten - Een half uur voor de wedstrijd is het nog redelijk rustig op De Kaden in Drachten, waar de finale te volgen is op een groot scherm. In Leeuwarden daarentegen staat het onder de Oldehove, waar eveneens een megascherm is opgesteld, al hartstikke vol.

Regiomaandag, 12 juli 2010

Fryslân beleeft rustige nacht na WK-finale

Leeuwarden - De Friezen die samen naar de verloren WK-finale keken hebben hun teleurstelling gisteravond overwegend rustig verwerkt. Kort na de wedstrijd gingen de meeste mensen snel naar huis. Alleen in Drachten was het ’s nachts onrustig op straat. Er waren daar een aantal vechtpartijen en de politie heeft zeven mensen gearresteerd.

Geloof & Kerkmaandag, 12 juli 2010

Het evangelie uitdragen begint met relaties

Hans van Ark en Nynke Dijkstra-Algra bezoeken alle PKN-classes met een map vol kansrijke missionaire modellen. Nynke Dijkstra-Algra beschreef in het Friesch Dagblad een aantal van deze modellen. Deze bijdrage over relaties is de laatste uit de serie.

Geloof & Kerkmaandag, 12 juli 2010

Veel belangstelling voor de godsvraag

Leeuwarden - De Protestantse Kerk in Nederland geeft samen met Boekencentrum BV twee boekjes uit rond het ‘spreken over God’. Over dat onderwerp verschijnen de komende tijd meer boeken.

Sportmaandag, 12 juli 2010

Jan Bos tevreden met zevende plek op NK weg

Venhuizen - Jan Bos uit Nieuwehorne is gisteren met een zevende plaats de beste Fries op het NK wegwielrennen voor amateurs geworden. De winst in Venhuizen ging na 180 kilometer naar Peter van Agtmaal uit Huijbergen. Bos en Van Agtmaal maakten deel uit van een kopgroep van vijftien renners. Daaruit sprongen in de slotfase zes mannen weg.

Sportmaandag, 12 juli 2010

Haal de ‘r’ uit ‘Age Hulder’ maar weg: talent staat op

Winsum - Hulde en driewerf hoera’. Het is zo’n mooie oer-Hollandse jubelkreet. En hoe toepasselijk is die dit seizoen op een jonge fierljepper uit Burgum, genaamd Age. Om precies te zijn: Age Hulder. Maar laat die ‘r’ maar weg, want het is hulde dat hem toekomt.

Sportmaandag, 12 juli 2010

Triemstra koning van ’t Oordje

Bolsward - Geprezen, bejubeld, verguisd, afgeschreven, opgekrabbeld, gefęteerd. De kaatscarričre van Taeke Triemstra heeft veel weg van een achtbaan. De Bilkert was ‘even’ helemaal weg, maar schittert onder de vleugels van Gert-Anne van der Bos en Daniël Iseger als nooit tevoren.

Sportmaandag, 12 juli 2010

Cambuur en het WK: niet oranje óf geel-blauw, maar allebei

Kootstertille - Zelden was in den lande zo weinig aandacht voor de start van de voorbereiding van het betaaldvoetbalseizoen als de afgelopen weken. De reden daartoe laat zich raden. Het WK, Oranje, dáár praten de voetballiefhebbers over. Maar de échte clubmensen volgen hun favoriete ploeg er niet minder fanatiek door. Toch was zaterdag, tijdens het oefenduel van SC Cambuur tegen een regioselectie van Kootstertille, ‘oranje’ nog altijd een veelgehoord woord.

Sportmaandag, 12 juli 2010

Heerenveen heeft het niet makkelijk bij eerste test

Heeten - Erg overtuigend was het allemaal nog niet wat sc Heerenveen zaterdagavond in de eerste echte testcase van de voorbereiding liet zien tegen Go Ahead Eagles. Zonder de geblesseerde nieuwelingen Bas Dost, Arnold Kruiswijk en Youssef El-Akchaoui kwamen de Friezen in het toepasselijk snikhete Overijsselse dorpje Heeten niet verder dan een gelijkspel tegen de eerstedivisionist: 2-2. Trainer Ron Jans zag een hoop misgaan, maar maakt zich voorlopig geen zorgen. ,,De spelers hebben tijd nodig om elkaar te gaan vinden.”

Sportmaandag, 12 juli 2010

‘Dit is gerechtigheid. Ik ben geen fan van dit Nederland’

Voor de derde keer een WK-finale verloren. In de verlenging heeft Nederland het met tien man uiteindelijk niet kunnen bolwerken tegen Spanje. Na de 1-0 nederlaag in de finale van het WK van Zuid-Afrika is de vraag simpel: Is Spanje de terechte wereldkampioen?

Sportmaandag, 12 juli 2010

De mooiste dromen zijn bedrog

Zesendertig jaar lang waren wij de beste kampioen die de wereld nooit had gehad. Een sieraad voor het voetbal. Geroemd tot in alle uithoeken van de wereld om onze vernieuwende, dominante, aanvallende, zuivere spelopvatting. A Clockwork Orange. La Naranja Mecánica. De morele winnaars van minstens drie WK’s. Maar nul bekers in de prijzenkast. Dat steekt toch.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties