Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 12 juli 2011.

Cultuurdinsdag, 12 juli 2011

Al 100.000 bezoekers voor ‘Penny’s Shadow’

Leeuwarden - De jeugdfilm Penny’s Shadow van regisseur Steven de Jong heeft de status van Gouden Film behaald. De op Ameland opgenomen paardenfilm heeft sinds de première op 8 juni al ruim honderdduizend bezoekers getrokken. Dat heeft een woordvoerster van het Nederlands Film Festival gisteren bekendgemaakt.

Economiedinsdag, 12 juli 2011

Jos Pâques krijgt prijs voor levenswerk

Balk - Jos Pâques heeft de Hoogewerff Gouden Medaille 2011 gekregen. Pâques wordt beloond voor de ‘indrukwekkende wijze’ waarop hij een zeer succesvolle, internationale onderneming heeft opgezet. Biotechnologie dat water en gas zuivert is het specialisme van Paques. Hij zal de prijs in ontvangst nemen op 26 oktober tijdens het Nederlands Procestechnologie Symposium. Paques Holding draait een omzet van vijftig tot zestig miljoen euro en telt 350 medewerkers.

Economiedinsdag, 12 juli 2011

Samenwerken om voedsel te verduurzamen

Verduurzaming van voedsel is noodzaak, want de wereld heeft straks negen miljard monden te voeden. Het Platform Verduurzaming Voedsel ondersteunt.

Hoofdartikeldinsdag, 12 juli 2011

Boren onder het Wad, dat gaat niet zomaar

Iemand die iets wil met de Waddenzee, moet van goeden huize komen. Toen Frisia Zout in 2008 aankondigde vanaf het eigen bedrijfsterrein aan de waddenkust schuin de zeebodem in te willen boren, wist het dat dit niet zomaar even geregeld zou zijn. Maar nu is het zover, een paar jaar en talloze rapporten, adviezen en overleggen later.

Regiodinsdag, 12 juli 2011

Alwéér houden vandalen huis in bijenstal Lemmer

Lemmer - ,,Hier is bijna geen aardigheid meer aan. Ik ga maar een weekje fietsen om deze ellende even te vergeten.”

Regiodinsdag, 12 juli 2011

Minder leraren ontslagen dan werd gevreesd

Leeuwarden- Het aantal ontslagen bij Proloog, de organisatie voor openbaar basisonderwijs in Leeuwarden, blijft beperkt.

Regiodinsdag, 12 juli 2011

’t Foarhûs in Drachten viert feest om 142 jaar onderwijservaring

Het leerkrachtenteam van cbs ’t Foarhûs in Drachten telt vier jubilarissen tegelijk. Reden voor een hele week feest. In een rustig uurtje praten de vier over verleden en toekomst van het vak.

Regiodinsdag, 12 juli 2011

Brugwachter Rielof Dijkstra is tevens vraagbaak en gids

Iedereen moet werken voor zijn geld. De massa brengt zijn dagen door in een saai kantoor. Slechts een enkeling heeft een bijzondere werkplek. Vandaag brugwachter Rielof Dijkstra.

Regiodinsdag, 12 juli 2011

Dokkum zoekt goede ideeën

Dokkum - Goede ideeën zijn er in overvloed, maar er zijn maar weinig mensen die de stap durven zetten naar het commercieel uitwerken van zo’n idee. Om die drempel weg te nemen is het Bedrijvencentrum Dokkum een prijsvraag begonnen onder de noemer ‘Het beste idee van Noordoost-Friesland’. De ideeën kunnen over van alles gaan, zolang het maar een innovatief karakter heeft en commerciële potentie. Al opgerichte bedrijven zijn uitgesloten van deelname aan de prijsvraag.

Geloof & Kerkdinsdag, 12 juli 2011

Het beeld van een christen

Vandaag was ik in het huis van mijn zwager. De corporatie had nog een dag nodig voor de renovatie ervan. Dus sloeg ik twee vliegen in een klap: verder gaan met opruimen en de werkers ontvangen.

Geloof & Kerkdinsdag, 12 juli 2011

Noorden bundelt diaconale krachten

Groningen - Drie stichtingen voor maatschappelijk activeringswerk gaan nauw samenwerken met het bisdom Groningen-Leeuwarden op het gebied van diaconie. Het gaat om Solidair Fryslân, Solidair Groningen & Drenthe en stichting De KIM, een katholieke instelling voor maatschappelijke activering voor de provincies Flevoland en Utrecht.

Geloof & Kerkdinsdag, 12 juli 2011

Moderne Devotie beleeft een ware opleving

Zwolle - De hervormingsbeweging van Geert Grote (1340-1384) en Thomas a Kempis (1380-1472) uit de veertiende en vijftiende eeuw lijkt herboren. Kerken, scholen, musea en de toerismesector gaan meer samenwerken rond het thema. Het hart van deze activiteiten vormen de steden Zwolle en Deventer.

Geloof & Kerkdinsdag, 12 juli 2011

Jongbloed en NBG: van oude Bijbels nieuwe maken

Leeuwarden - Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) in Haarlem en Uitgeverij Jongbloed in Heerenveen onderzoeken het idee om van oude bijbels compleet nieuwe te maken. Ze willen zo het papier van het meest verkochte boek ter wereld hergebruiken. Dat maakt directeur CeesJan Visser van het Nederlands Bijbelgenootschap vandaag bekend in het Friesch Dagblad. Hij reageert op een inzamelingsactie van Stichting Hulp Vervolgde Christenen die de actie Recycle je Bijbel is gestart voor Suriname. Een nobele actie, maar volgens het NBG niet de juiste aanpak. ,,Voor de overtollige Bijbels in Nederland ben ik samen met uitgeverij Jongbloed een oplossing aan het zoeken. Wellicht kunnen we een echte special edition recycle-bijbel maken. Een nieuwe Bijbel van oud bijbelpapier’’, aldus Visser.

Geloof & Kerkdinsdag, 12 juli 2011

Voor iedereen een Bijbel is een goed idee

Er ontstond vorige week een mini-debat over de inleveractie van oude Bijbels van de Stichting Hulp Vervolgde Christenen voor Suriname. Het NBG legt uit waarom het beter anders kan.

Sportdinsdag, 12 juli 2011

Tweet van de dag: Kolobnev test positief

@eheideman: Gelukkig blijft het wielrennen zichzelf; ook doping in deze Tour de France

Sportdinsdag, 12 juli 2011

Postma ligt in Helsinki nog op medaillekoers

Helsinki - Zeiler Pieter-Jan Postma ligt na twee dagen bij het Europees kampioenschap in de olympsiche Finnklasse nog steeds op medaillekoers. De Fries zakte in Helsinki wel een plaatsje in het klassement, van de tweede naar de derde plaats.

Sportdinsdag, 12 juli 2011

Rechterspits blijft prioriteit SC Cambuur

Leeuwarden - SC Cambuur hoopt deze week alsnog een nieuwe rechtsbuiten te begroeten, nadat proefspeler Erixon Danso (Jong FC Utrecht) zondag besloot om niet te gaan wachten op een aanbod.

Sportdinsdag, 12 juli 2011

Concours Hippique van Drogeham telt drie NK’s

Drogeham - Tijdens de 32e editie van het Concours Hippique van Drogeham op zaterdag 3 september worden drie Nederlandse kampioenschappen verreden. Het gaat om dee dekhengsten van het Friese Ras, de tandem-hackney’s en de klavertje drie-tuigpaarden. Naast de drie NK’s staan er verschillende finales van competities op het programma. ,,We hebben weer een heel mooi programma vastgesteld. Er is een grote diversiteit aan activiteiten”, vindt voorzitter Frank Roest.

Sportdinsdag, 12 juli 2011

Kopic, Svec en Elm niet mee op trainingskamp in Vaals

Heerenveen - Milan Kopic, Michal Svec en Viktor Elm zijn gistermiddag niet met de selectie van sc Heerenveen afgereisd naar Vaals voor het vierdaagse trainingskamp. Het trio kampt met lichte blessures en de technische staf achtte het wenselijk om het drietal thuis te laten voor een efficiëntere behandeling. Ook Bas Dost stapte rond het middaguur niet in de spelersbus op weg naar Zuid-Limburg. De aanvaller sluit vanwege privé-omstandigheden pas vandaag aan bij de groep in het Limburgse heuvelland.

Sportdinsdag, 12 juli 2011

Lance Armstrong uit alle hoeken en standen belicht

Mag je als (wieler)jour-nalist vriendschappelijke banden onderhouden met één van ‘s werelds beste renners aller tijden? En, een stap verder: mag je openlijk je respect uitspreken voor een renner (en mens) die al jaren beticht wordt van doping zonder ook dat er maar één iemand daar keiharde bewijzen voor heeft?

Sportdinsdag, 12 juli 2011

Uw sportfoto in de krant

Uw hockeyende kleinkind met de beker in de handen? Dat schitterende doelpunt van zoonlief? Of die geconcentreerde blik van uw dochter, aanstormend amazone? Heeft u het op beeld vastgelegd en wilt u het delen met de lezers van het Friesch Dagblad dan biedt de krant u nu die gelegenheid. De sportredactie wil voortaan elke dinsdag een mooie plek inruimen voor de beste, leukste, mooiste, aardigste amateur sportfoto van het voorgaande weekeinde. Mail de foto voor maandagavond 21.00 uur naar sport@frieschdagblad.nl. Foto’s van kampioensteams zijn van harte welkom, maar de voorkeur gaat uit naar spelmomenten.

Sportdinsdag, 12 juli 2011

Sportquiz

Het duurde even, maar donderdag is het dan eindelijk zover. De serieuze bergen doemen op voor de Tourrenners. Vierde de rondedirectie vorig jaar nog dat de bergen in de Pyreneeën 100 jaar deel uitmaakten van het Franse wielerspektakel; dit jaar worden de Alpen om dezelfde reden in het zonnetje gezet.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties