Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 12 juli 2014.

Economiezaterdag, 12 juli 2014

Vogelbescherming: geen imidacloprid

Leeuwarden - De Vogelbescherming wil een verbod op het gebruik van het gewasbeschermingsmiddel imidacloprid. Daarvoor pleit de organisatie nadat gisteren uit een onderzoek bekend is geworden dat er een relatie is tussen de aanwezigheid van het middel in het oppervlaktewater en de achteruitgang van insectenetende vogels als de spreeuw, veldleeuwerik, boerenzwaluw en de ringmus. ,,Vogelbescherming Nederland is geschrokken door het onderzoek van de Radboud Universiteit en Sovon Vogelonderzoek Nederland dat de relatie aantoont", meldde de organisatie gisteren.

Regiozaterdag, 12 juli 2014

Onderzoek naar lucht in Harlingen start eind dit jaar

Harlingen - Harlingen wil eind dit jaar de luchtkwaliteit in de gemeente laten onderzoeken door het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Afgelopen dinsdag kwam de begeleidingsgroep die het RIVM adviseert over de opzet van het onderzoek voor het eerst bijeen. Het onderzoek is nodig vanwege de eerdere vondst van dioxines in eieren. Sommigen vermoeden dat de afvaloven van Omrin de luchtkwaliteit aantast.

Regiozaterdag, 12 juli 2014

Windlust geen monument

Burum - Molen Windlust in Burum raakt zijn status als rijksmonument kwijt. Dat heeft minister Jet Bussemaker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen besloten. De gemeente Kollumerland c.a. werd gisterochtend op de hoogte gebracht door de Rijksdienst van Cultureel Erfgoed.

Regiozaterdag, 12 juli 2014

Leeuwarden lokt helers met nepadvertenties

Leeuwarden - Met een lokadvertentie in huis-aan-huis-bladen wil de gemeente Leeuwarden het verhandelen van gestolen goederen bestrijden. In de advertentie worden iPhones en iPads voor belachelijk lage prijzen aangeboden. Als geïnteresseerden via het internet contact zoeken met de aanbieder komen ze op een website terecht die hen wijst op heling. De boodschap op de website luidt: 'Heling is strafbaar, weet wat je koopt. Help bij het verminderen van heling'.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties