Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 12 augustus 2003.

Analysedinsdag, 12 augustus 2003

Landenbeleid heroverwogen

Minister van Ardenne en collega De Hoop Scheffer reizen deze week rond in Rwanda, Uganda en Congo. Dit weekeinde nam Van Ardenne alvast een kijkje in Tanzania en Burundi. Het is al de tweede keer dit jaar dat Afrika wordt aangedaan. De ministers willen kijken hoe het zit met de ontwikkelingen in die landen. Er gaat tenslotte Nederlands geld naar toe. De eerste twee landen staan op het lijstje waarmee Nederland een ‘structurele ontwikkelingsrelatie’ heeft. Het is kortweg een ‘voorkeursland’. Congo staat niet op de lijst maar krijgt wel weer ‘structurele noodhulp’. Hoe zit dat ook weer met dat Ontwikkelingsbeleid?

Bijschriftdinsdag, 12 augustus 2003

Een sfeer scheppen

In Turkije waar ik in het voorjaar was, deelde onze Turkse gids op een morgen Turks fruit uit

Cultuurdinsdag, 12 augustus 2003

Verschillende uitschieters bij orgelconcert Dirk Donker

Wat is Regers mooiste koraalfantasie? Is het Wie schön leuchtet der Morgenstern (morgen bij Theo Jellema in Leeuwarden te beluisteren)? Of misschien Wachet auf, ruft uns die Stimme? Of toch Halleluja! Gott zu loben, bleibe meine Seelenfreud?

Economiedinsdag, 12 augustus 2003

FEC begint maandelijkse Frijmarkten

Leeuwarden - Het FEC in Leeuwarden start in september met een reeks maandelijkse Frijmarkten waar zowel nieuwe als tweedehands goederen worden aangeboden.

Economiedinsdag, 12 augustus 2003

Fondsen Friesland Bank scoren hoog

Leeuwarden - Het Friesland Bank EuroRente Fonds heeft de sterke prestaties van de afgelopen jaren weten vast te houden in het eerste halfjaar van 2003. De prestaties van dit fonds zijn niet onopgemerkt gebleven.

Hoofdartikeldinsdag, 12 augustus 2003

Offeren aan Thialf…

Goed twee jaar geleden, in het voorjaar van 2001, doneerden de provincie Fryslân en de gemeente Heerenveen twee miljoen euro aan ijsstadion Thialf. In toenmalige valuta offerde iedere Friese burger bijna 7 gulden voor een investering die vooral de techniek van de ijsbaan up-to-date moest brengen.

Regiodinsdag, 12 augustus 2003

Gevangene (19) ontsnapt na politieverhoor

Leeuwarden - Een negentienjarige man uit Groningen, die in gevangenis De Marwei in Leeuwarden vast zat, is maandagavond ontsnapt. De man ging er te voet vandoor toen hij door twee Groningse rechercheurs van het politiebureau naar de nabijgelegen De Marwei werd vervoerd.

Regiodinsdag, 12 augustus 2003

‘Gezondheidsproducent’ koopt Thialf als reclamezuil

Heerenveen – Thialf is verkocht. Alle aandelen van Campagnard nv, de economische eigenaar van het ijsstadion, zijn door J. van Bekkum voor een onbekend bedrag overgedaan aan A. Zeilstra uit Aldtsjerk. De ondernemer neemt met Thialf een schuldenlast van naar verluidt zo’n 14 miljoen euro op zich.

Regiodinsdag, 12 augustus 2003

‘Niet snijden in politie na sluiting van azc’s’

Heerenveen - ‘Den Haag’ doet er niet goed aan om in de politiekorpsen te snijden na de sluiting van de asielzoekerscentra in de regio. Het is beter om de korpsen op sterkte te houden en de boventallige agenten in de toekomst ,,te witten’’. Vooral omdat het kabinet zijn mond vol heeft van veiligheid en meer blauw op straat.

Regiodinsdag, 12 augustus 2003

Tekort aan wadloopgidsen

Pieterburen – Er is een groot tekort aan wadloopgidsen. Steeds vaker worden wadlopers teleurgesteld als ze zich aanmelden voor officiële, begeleide tochten. Het gidsentekort kan ‘wildloop’ stimuleren, wat grote risico’s met zich mee kan brengen. De Stichting Wadloopgidsen Pieterburen is bezorgd over het schrijnend tekort aan wadloopgidsen.

Regiodinsdag, 12 augustus 2003

‘Goed gesprek’ in twist om kerkgeluid

Leeuwarden – Het echtpaar Postma uit Haulerwijk houdt de mogelijkheid open om met Baptistengemeente Immanuël gezamenlijk een einde te maken aan een uit de hand gelopen burenruzie. De familie deed dit op nadrukkelijk advies van de rechter, mevrouw C. Telman. Gisteren diende een kort geding in de rechtbank in Leeuwarden.

Regiodinsdag, 12 augustus 2003

Gratis trouwen aan banden

Leeuwarden – Steeds meer mensen in Leeuwarden maken gebruik van de mogelijkheid om gratis te trouwen. De gemeente, die zo geld misloopt, wil het gratis trouwen minder aantrekkelijk maken door de mogelijkheid te creëren om meerdere paren tegelijkertijd te trouwen en het tijdstip bovendien te verplaatsen.

Geloof & Kerkdinsdag, 12 augustus 2003

Flevo: ‘Verbreek de stilte’

Leeuwarden - Een feestje, waar je in alle vrijheid en op een ongedwongen manier kunt ontdekken wie God is. Zo omschrijft Stichting The Crown het vierdaagse Flevototaalfestival dat aanstaande donderdag in het Brabantse Liempde van start gaat. Thema dit jaar is Break the Silence (verbreek de stilte). The Crown directeur Bram Rebergen: ,,Christenen moeten hun mond weer durven opentrekken.’’

Geloof & Kerkdinsdag, 12 augustus 2003

Bouwstenen voor interculturele theologie

Van komende donderdag tot en met maandag spreken in Doorn een vijftigtal missiologen, over de verhouding tussen antropologie en missiologie.

Geloof & Kerkdinsdag, 12 augustus 2003

Startdag voor GroeiGroepen in kerk Ermelo

Leeuwarden – De jaarlijkse startdag van GemeenteGroeiGroepen vindt dit jaar plaats op 13 september in de Immanuelkerk in Ermelo.

Geloof & Kerkdinsdag, 12 augustus 2003

Baarnse jongeren winnen bijbelse videowedstrijd

Haarlem - Jongeren van de hervormde Pauluskerk in Baarn hebben de videowedstrijd Caught on Tape van het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) gewonnen.

Sportdinsdag, 12 augustus 2003

Heerenveen in intertoto is een lucratieve zaak

Heerenveen – Ongeacht het eindresultaat van de finale tegen het Spaanse Villarreal is de intertoto competitie in financiële zin voor Sportclub Heerenveen geslaagd. Startgeld, recettes en tv-gelden leveren de club tientallen duizenden euro’s op. De NOS zendt vanavond van het eerste duel een ruime samenvatting uit. Die begint na de live-uitzending van Grazer AK- Ajax.

Sportdinsdag, 12 augustus 2003

‘Zelfde overweging bij droogte als bij vorst’

Leeuwarden – De toestand van de sportvelden in Fryslân holt door het warme weer zienderogen achteruit. Clubs krijgen een speelverbod en soms wordt het voetbal in gemeenten stilgelegd. René Ahlers, competitieleider van het KNVB-district Noord, wordt dagelijks op de hoogte gebracht van de stand van zaken.

Sportdinsdag, 12 augustus 2003

Arbiter Van Dijk nam afscheid in Friese derby

Heerenveen – Scheidsrechter Herman van Dijk heeft maandagmiddag tijdens de Zeister testdag voor arbiters bekendgemaakt te stoppen. Een eind vorig jaar tijdens de warming-up van de wedstrijd FC Utrecht – NEC opgelopen spierscheuring in de achillespees speelt de 44-jarige arbiter nog steeds parten.

Sportdinsdag, 12 augustus 2003

Villarreal zet kaarten op thuiswedstrijd

Heerenveen – SC Heerenveen hoeft er niet over in te zitten dat Villareal CF maandagavond haar kruit al heeft verschoten tijdens de training voorafgaande aan de eerste wedstrijd van de finale om de Intertoto Cup.

Weerdinsdag, 12 augustus 2003

Minder warm

Vandaag is het zeer warm tot tropisch met maxima van 28 tot 31 graden. Er waait een zwakke westelijke wind en op een lokale bui na blijft het droog. Vannacht koelt het af tot 18 graden. Morgen steekt er een stevige westenwind op en die verdringt de hitte.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties