Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 12 september 2014.

Economievrijdag, 12 september 2014

ABN AMRO: bouwsector in Fryslân zit weer in de lift

Leeuwarden - Ondanks een daling van de bouwproductie in Fryslân zit de sector wel weer in de lift. Dat blijkt uit een onderzoek van de ABN AMRO. Het aantal afgegeven bouwvergunningen in de eerste zes maanden van dit jaar is met 51 procent gestegen. ,,Op de korte termijn zie je in Fryslân duidelijk herstel", zegt Madeline Buijs, sectoreconoom bouw en onroerend goed van de ABN AMRO.

Hoofdartikelvrijdag, 12 september 2014

Straf zonder rechter schendt grondrechten

Deze week werd onomstotelijk aangetoond waar juristen al voor hebben gewaarschuwd. Het zonder gerechtelijke uitspraak afnemen van de Nederlandse nationaliteit, zoals minister Ivo Opstelten van Veiligheid en Justitie wil, is een flagrante aantasting van de rechtsstaat.

Regiovrijdag, 12 september 2014

In De Harmonie in Parrega is alles nog zoals toen

Parrega - Het antieke biljart met krijtbordje voor de uitslagen, de drankvergunning uit 1903 en de hoogpolige tapijtjes op de tafeltjes. Wie dorpscafé De Harmonie in Parrega binnen stapt gaat terug in de tijd. Het pand is morgen op Monumentendag open voor publiek.

Regiovrijdag, 12 september 2014

Meer jongeren kiezen voor het molenaarsvak

Burgum - Werden de molens in het verleden over het algemeen door wat oudere mensen bediend, tegenwoordig volgen ook jongeren de molenaarsopleiding. Op de Friese lesmolens maken momenteel acht jongens van een jaar of zestien kennis met het ambacht. De vereniging Gild Fryske Mounders is blij met deze ontwikkeling.

Regiovrijdag, 12 september 2014

Inspectie maakt excuses aan MCL en Antonius

Leeuwarden/Sneek - De Inspectie voor de Gezondheidszorg gaat door het stof bij MCL in Leeuwarden en het Antonius Ziekenhuis in Sneek. De bewering die de inspectie in mei maakte in een onderzoeksrapport - dat de twee Friese ziekenhuizen in 2012 een grote fout hebben gemaakt tijdens een operatie - blijkt onjuist. Het rapport bevatte nog meer fouten en is aangepast, na ingrijpen van de minister.

Regiovrijdag, 12 september 2014

Friese beweging voor eerlijke voedselketen

Menaam - De Youth Food Movement (YFM) krijgt een Friese afdeling. De in 2009 opgerichte jongerenbeweging, die zich inzet voor een eerlijker en gezonder voedselsysteem, had al een aantal afdelingen in diverse grote steden. Volgende maand is er een bijeenkomst voor geïnteresseerden om te mogelijkheden voor een afdeling in Fryslân te bekijken.

Sportvrijdag, 12 september 2014

De Vries kiest met Rabobank voor een gevestigde naam

Kollum - Ooit gloorde voor Kollumer Hartthijs de Vries een carrière in het profvoetbal. Knieproblemen maakten echter een eind aan zijn avonturen bij Cambuur en Heerenveen. Inmiddels staat de 18-jarige Fries op de rand van een nieuwe kans in de profsport. Vanaf komend seizoen komt hij als wielrenner uit voor het Rabobank Development Team.

Sportvrijdag, 12 september 2014

Column Lieuwe Westra: Saaiste verjaardag ooit en geen WK

Als ik uit het raam kijk zie ik niets anders dan waterplassen en hoosbuien. Het is weer om terug in bed van te kruipen. Maar dat kan niet. Als u dit leest moet ik de fiets op voor de Grote Prijs van Quebec en terwijl ik dit schrijf, een dag eerder, staat er een uurtje training op de rollerbank gepland. Niet precies de verjaardaginvulling die ik me had gewenst.

Sportvrijdag, 12 september 2014

SPORT 2 Rust is door hersenschudding nu Timmermans' beste vriend

Stilzitten. Geduldig zijn. Inspanningen vermijden. Het is niet 'des Theo Timmermans', maar de uit Garyp afkomstige keeper van FC Volendam vult er noodgedwongen op dit moment zijn dagen mee. Rust is zijn beste vriend sinds hij twee weken geleden uit bij Sparte een zware hersenschudding opliep. De hervatting van de competitie komt voor hem nog te vroeg. ,,Ik kom er bovenop, daar vertrouw ik op. Maar ik moet niets overhaasten", beseft de Fries.

Sportvrijdag, 12 september 2014

Flyers en Tilburg stellen aan andere clubs ultimatum

Heerenveen - Het Heerenveense UNIS Flyers en de ijshockeyers van Tilburg hebben de soap rondom de toekomst van de Nederlandse eredivisie een nieuwe dimensie gegeven. De verenigingen stelde gisteren gezamenlijk een ultimatum. Geven de overige potentiële deelnemers voor 12.00 uur vandaag geen onvoorwaardelijke duidelijkheid over hun meespelen in de eredivisie dan trekken ook Flyers en Tilburg zich terug.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties