Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van maandag, 12 september 2016.

Hoofdartikelmaandag, 12 september 2016

Wie is het handigst naar de kiezer toe?

Het was te verwachten: het kabinet heeft strooigoed gevonden voor de verkiezingsstrijd. Rutte II heeft liefst ruim 2,5 miljard beschikbaar voor verbetering van de koopkracht, ůůk voor ouderen. De koopkrachtplaatjes worden al gemaakt. Helaas is de werkelijkheid van die plaatjes op papier wat duidelijker dan in de praktijk. Tegenover een procentje meer of minder staan voor individuele burgers grotere bedragen. Het cadeautje van VVD en PvdA valt weg tegen bijvoorbeeld een hogere premie voor de autoverzekering. En als er iets gebeurt in de internationale economische of financiŽle wereld gaan beloftes op papier op in rook. Maar voor het gebruik in verkiezingstijd zijn de plaatjes goed genoeg: ze laten zien dat iedereen er op vooruit gaat.

Regiomaandag, 12 september 2016

Noordelijke proef met spreekuurrechter

Leeuwarden - De Rechtbank Noord-Nederland begint een proef met snelle, mondelinge, laagdrempelige en minder dure rechtspraak. Acht spreekuurrechters gaan proberen met burgers of bedrijven in gesprek tot een oplossing te komen. Lukt dat niet, dan wordt er alsnog een vonnis uitgesproken. De kosten zullen de helft van het laagste griffierecht zijn en een advocaat is niet nodig.

Sportmaandag, 12 september 2016

Kamp moet NAM maar eens flink masseren

Minister Kamp van Economische Zaken geeft toestemming voor proefboringen naar gas bij Schiermonnikoog. Dat besluit heeft veel verontwaardiging gewekt op het eiland, bij natuurorganisaties ťn in de Tweede Kamer. Reden voor de verontwaardiging is dat het besluit niet kan stroken met de belangen van het Werelderfgoed de wadden.

Sportmaandag, 12 september 2016

OlympiŽrs volgen Paralympics, maar blijven er niet voor thuis

Sporttribunaal

Sportmaandag, 12 september 2016

Marzo en Reza hadden beiden ook wel bosje bloemen verdiend

De bloemen voor de man of the match gingen zaterdagavond naar Sam Larsson. De 23-jarige Zweedse aanvaller kreeg die eer, na een niet eens zo heel bijzondere wedstrijd, daar waar die titel andere ploeggenoten ook beslist niet zou hebben misstaan. Net als vorig seizoen weet Larsson, de maker van de 2-0, de aandacht op zich te vestigen, al betrok hij wel heel nadrukkelijk de reservebank bij zijn feestje. ,,Op de bank zitten ook veel goede spelers en we hebben het hier toch over een teamprestatie."

Sportmaandag, 12 september 2016

Sneek Wit Zwart houdt Heerenveen van zich af

Heerenveen - Al sinds de tijd van Abe - dus nog voor de Tweede Wereldoorlog - behoren Sneek en Heerenveen tot de grotere namen in het Friese (amateur)voetbal. In de eerste clash sinds twaalf seizoenen trokken de Snekers gistermiddag aan het langste eind: 1-2

Sportmaandag, 12 september 2016

Opzij, opzij, wij hebben ongelooflijke haast

Column

Sportmaandag, 12 september 2016

Grootvorst Helmholt is nu echt uitgeljept

Burgum - Het liefste had hij zijn carriŤre met een 22 metersprong beŽindigd. Dat lukte niet, maar de manier waarop Bart Helmholt zaterdag in Burgum het fierljeppubliek uitzwaaide, was groots. Daar veranderde een flets optreden in de finale niets aan.

Sportmaandag, 12 september 2016

Polo is in het Noorden niet alleen voor de elite

Het is ruiger dan rugby, moeilijker dan hockey en sneller dan voetbal. De presentator langs het immense poloveld in Rijs becommentarieerd de demonstratie van een polomatch, een onderdeel van het grotere evenement dat Frysl‚n kennis laat maken met de sport polo.

Sportmaandag, 12 september 2016

Friese parasporters scoren op de baan en in het zwembad

Rio de Janeiro - Bangma was euforisch na zijn gouden race. ,,Onze start was geweldig en het doorversnellen was echt super", vond de Friese baanrenner. ,,Daarna is het in een flow gegaan. Ik weet er echt niet zoveel meer van. Wel dat de laatste ronde ongelooflijk pijn deed."

Sportmaandag, 12 september 2016

Schurer wint met 'gekke mannení de eerste krans

Marsum - ,,Je ha k‚nsen mei dy gekke mannen", zo zei een stralende Jan Schurer die gisteren in Marsum op de uitnodigingspartij voor heren hoofdklassers zijn eerste krans van het jaar ophaalde. Samen met Dylan Drent en Bauke Triemstra werd het een spannende slotpartij tegen Elgar Boersma, Taeke Triemstra en Patrick Scheepstra.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties