Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van maandag, 12 oktober 2015.

Cultuurmaandag, 12 oktober 2015

Engelstalige bloemlezing Friese literatuur in de maak

Bolsward - Er is een Engelstalige bloemlezing in de maak van de Friese literatuur. In de uitgave moeten ,,de beste fragmenten uit de Friese literatuur een plek krijgen", zegt cultuurgedeputeerde Poepjes. De Provinsje Fryslân, Tresoar en het Nederlands Letterenfonds werken hier gezamenlijk aan. Een Engelse uitgever gaat de bloemlezing, die volgend jaar moet verschijnen, uitgeven.

Economiemaandag, 12 oktober 2015

Minder winst voor HZPC

Joure - Aardappelhandels- en veredelingsbedrijf HZPC heeft boekjaar 2014/2015 afgesloten met flink minder omzet en winst. De omzet kwam uit op 242 miljoen euro en de winst op 4,5 miljoen euro. Een jaar eerder waren dat respectievelijk 283 miljoen en 9,2 miljoen euro.

Hoofdartikelmaandag, 12 oktober 2015

FIFA moet terugkeren naar de basis

Blatter geschorst, Platini geschorst, Chung geschorst: welke FIFA-baas volgt? Al jaren gonsde het van de verhalen en de geruchten over mogelijke corruptie en andere malversaties bij de internationale voetbalbond, maar dit jaar lijkt de beerput echt open te gaan. Over twee weken sluit de inschrijving van de kandidaatstelling voor de verkiezing van de nieuwe FIFA-baas. Er lijkt door alle schandalen geen topfiguur meer over die onbesmet mee kan doen.

Regiomaandag, 12 oktober 2015

Workum wil einde aan vaargeulprobleem

Workum - Ondernemers uit Workum willen dat er een oplossing komt voor de problemen met de vaarwegtoegang (it Soal) bij de stad. Door het dichtslibben wordt de vaargeul te smal, waardoor schippers de stad mijden. De vaargeul wordt regelmatig uitgebaggerd door Rijkswaterstaat, maar dat is volgens ondernemer Henk Miedema niet genoeg. ,,Bij harde wind slibt de vaargeul weer dicht met zand van een nabijgelegen zandplaat. De vaargeul wordt daardoor smal en erg ondiep, waardoor veel schepen vast komen te zitten. Dat is slechte reclame voor de stad. Zowel toeristen als beroepsschippers mijden de haven, wat slecht is voor de economie en werkgelegenheid."

Regiomaandag, 12 oktober 2015

Tweede deel over geschiedenis van het 'Friesch Dagblad' gepresenteerd

Leeuwarden - Het boek genaamd Gods eer zij 't merk van al uw werk is van de hand van drs. Klaas de Jong Ozn. De voormalige voorzitter van de Commissie van Redactie, politiek commentator en poëzierecensent van de krant en oud-staatssecretaris van Onderwijs overleed in 2011. Vlak ervoor had hij de beschrijving van de geschiedenis van het Friesch Dagblad tussen 1935 en 1971 grotendeels afgerond. Het eerste deel was in 2003 verschenen naar aanleiding van het honderdjarig bestaan van de krant.

Regiomaandag, 12 oktober 2015

Walviskaken Schier zijn toe aan een opknapbeurt

Schiermonnikoog - Schiermonnikoog wil de walviskaken in het centrum van het dorp renoveren. De kaken verkeren in slechte staat.

Sportmaandag, 12 oktober 2015

Stichtingsbestuur Heerenveen kan ook zonder opgestapte Hettinga besluiten nemen

Door Bert Kalteren en Daan Rieken -


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties