Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 13 januari 2007.

Cultuurzaterdag, 13 januari 2007

Karikaturaal gedoe op begraafplaats

Laura Maná is naast actrice en schrijfster ook filmmaakster. Met Morir en San Hilario komt zij met haar derde lange speelfilm. Uit haar eerdere werk kennen wij al haar voorkeur voor het absurdisme. Ook nu is dat het uitgangspunt en wanneer je het opschrijft, is het ook erg leuk.

Cultuurzaterdag, 13 januari 2007

Zelf verzonnen geschiedenisles

Toen Mel Gibson de status van held begon te verliezen is hij niet bij de pakken neer gaan zitten. Als je dan geen held bent op het scherm, kun je het altijd nog achter het scherm worden. Met Apocalypto bewijst hij voor de derde keer dat hij ook in het vak van regisseur als een held mag worden beschouwd. Gibson weet wat het publiek wil en geeft het dat ook. Dat dat niet allemaal tot even smaakvolle scènes leidt weten wij sinds Braveheart en The Passion of the Christ ook. Gibson gaat voor rechttoe rechtaan cinema en schuwt het geweld in al haar gruwelijkheid niet.

Cultuurzaterdag, 13 januari 2007

Expositie over architect Henket in Fries Museum

Leeuwarden - Het Fries Museum wijdt vanaf volgende week zondag een expositie aan Hubert-Jan Henket, de architect die het nieuwe Fries Museum op het Zaailand gaat ontwerpen. Aan de hand van interviews met Henket, maquettes, schetsen en foto’s wordt een beeld gegeven van de werkwijze van Hubert-Jan Henket en architectenbureau Henket & partners in Esch.

Cultuurzaterdag, 13 januari 2007

Nominaties voor Christelijk Boek 2007 bekend

Harderwijk - De nominaties voor de publieksprijs van het Christelijk Boek 2007 zijn bekend; zes boeken komen in aanmerking voor de prijs. Het gaat om Op de huid van Joke Verweerd, Achtendertig nachten van Janne IJmker, Liefde op de Wadden van Saskia Schouten, De laatste Adam van Peter Mout, Hardliners van Hans Visser Vrienden van Calvijn van M.A. van den Berg.

Economiezaterdag, 13 januari 2007

Vliegende start met een bestaand bedrijf

Appelscha - Voorzichtig opbouwen van een nieuw bedrijf was er voor de ondernemers Leo (35) en Brenda Cats (32) niet bij. ,,We hebben een lopend bedrijf overgenomen. Een vliegende start dus eigenlijk en we hadden het gelijk al heel druk”, vertelt de eigenaar. Vanaf oktober 2005 is hij met zijn vrouw de eigenaar van reclamebedrijf Mulder in Appelscha. Het bedrijf is twintig jaar geleden opgericht.

Hoofdartikelzaterdag, 13 januari 2007

Spanningen in de kerken...

Soms duiken berichten op over spanningen tussen groepen gelovigen in kerkelijke gemeenten. Hier en daar moet de kerkvisitatie er zelfs aan te pas komen. Spanningen tussen traditionele en evangelische groepen, ze komen in veel kerken voor. Soms worden ze zichtbaar, vaak ook niet. Óf omdat de evangelisch geörienteerde christenen vertrekken naar een andere kerk of gemeente die wel aan hun wensen en overtuigingen tegemoet komt, óf omdat de kerkleden die ‘gewoon’ willen blijven, zich langzaamaan onttrekken aan de geloofsgemeenschap en buiten de kerk komen te staan.

Regiozaterdag, 13 januari 2007

Nest met beer-, wolf-, lynx- en mensluchtje

Leeuwarden - Nesten van weidevogels worden minder vaak verstoord als in de buurt geurstoffen liggen van wolven, beren, lynxen en mensen. Dat blijkt uit een onderzoek van de studenten Daan Witlox en Daan Vreugdenhil van het Van Hall Instituut in Leeuwarden. Ze deden het onderzoek in de buurt van Grootegast en Buitenpost.

Regiozaterdag, 13 januari 2007

Verliefd op de échte, oude straatklinkertjes

,,Ach namen ze maar een voorbeeld aan Tytsjerksteradiel”, meent architectuurhistoricus Peter Karstkarel. Waar veel gemeenten kiezen voor een laag asfalt of beton houdt deze gemeente zoveel mogelijk vast aan echte, oude klinkerwegen. Waarom? ,,Fanút kultuerhistoarisk besef én om estetyske redenen”, vertelt wethouder Houkje Rypstra. Over de liefde voor het originele plaveisel, waarmee inmiddels al 66 kilometer aan weg in Tytsjerksteradiel is belegd.

Regiozaterdag, 13 januari 2007

Commissie kiest 39 hengsten

Leeuwarden - De hengstenkeuringscommissie van het Friesch Paarden-Stamboek heeft gisteren 39 jonge hengsten doorverwezen naar de derde bezichtiging vandaag. Zij werden gekozen uit een aanbod van ruim tachtig; een groep die tot stand was gekomen nadat eind november/begin december vierhonderd hengsten in Ermelo aan het keuringstraject waren begonnen.

Regiozaterdag, 13 januari 2007

Toch kopieercontrole

IJlst - Muziekkorpsen en koren die geen licentie hebben afgesloten voor het incidenteel kopiëren van bladmuziek, kunnen toch een controlebezoek van de stichting Musicopy verwachten. Directeur A. Beemsterboer kondigt aan dat zijn inspecteurs bij uitvoeringen en concoursen de gebruikte muziekstukken zullen bekijken.

Regiozaterdag, 13 januari 2007

‘Gedempt tij Lauwersmeer niet zinvol’

Leeuwarden - Het invoeren van gedempt tij in het Lauwersmeer heeft maar voor beperkte tijd effect op de natuur. Dat zeggen dijkgraaf P. van Erkelens en gedeputeerde P. Bijman. Beiden hebben zitting in het overleg dat formeel wel steun voor het omstreden brakwaterplan uitsprak. CDA en VVD in Provinciale Staten zijn mede om die reden ook tegen.

Weerzaterdag, 13 januari 2007

Morgen droog

Vandaag nog regen en motregen met middagtemperaturen van 12 graden. Het waait matig tot hard aan zee. Vannacht een storm(achtige) wind aan zee, uit het zuidwesten. Morgen droog en af en toe zon, bij maxima rond 8 of 9 graden. Zie verder pagina 18


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties