Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 13 november 2004.

Bijschriftzaterdag, 13 november 2004

Geestelijk inzicht

Laten we ervoor waken, dat we wel de kennis en inzichten van deze wereld willen, maar niet de wijsheid van boven, die zorgt dat we niet eigenwijs worden en gaan geloven in onszelf.

Economiezaterdag, 13 november 2004

Productschap verlaagt heffingen nog eens

Zoetermeer - Het Productschap voor Vee en Vlees rekent volgend jaar nog lagere tarieven. Per kalf zakt het tarief nog eens dertien cent, tot 1,53 euro. De runderheffing zakt naar 6,84 euro, voor varkens hoeft nog maar 0,75 euro te worden afgedragen. Dat is een extra verlaging van vier cent. Eerder werd al bekend dat de heffingen fors zouden worden verlaagd.

Economiezaterdag, 13 november 2004

CNV-debat over akkoord in Leeuwarden

Leeuwarden – Het Christelijk Nationaal Vakverbond (CNV) organiseert op 15 november een debat voor zijn leden in Leeuwarden. Tijdens dat debat kunnen leden hun mening geven over het bereikte Sociaal Akkoord tussen Kabinet, werkgevers en werknemers. Aan het einde van de avond wordt een stemming gehouden over het akkoord. Doekle Terpstra is die avond ook aanwezig. Het CNV houdt de komende weken in het hele land debatten over het akkoord. De uitslag van de stemmingen op al die avonden wordt op 26 november bekendgemaakt.

Economiezaterdag, 13 november 2004

Ringrot bij Fries bedrijf vastgesteld

Leeuwarden - Bij een bedrijf in Fryslân is de aardappelziekte Ringrot geconstateerd. Dat meldt de Plantziektenkundige Dienst van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). Waarschijnlijk gaat het om een bedrijf in de gemeente Dongeradeel. Ringrot is gevreesd, omdat het veel besmettelijker is dan Bruinrot.

Hoofdartikelzaterdag, 13 november 2004

De dood van Arafat…

Al voor de bekendmaking van zijn dood was de opvolging van Arafat geregeld. De taken en verantwoordelijkheden die Arafat in zich had verenigd, zijn verdeeld. De belangrijkste opgave voor de opvolgers is de voorbereiding van verkiezingen, binnen zestig dagen. De Palestijnen moeten een president kiezen die voor een vrijwel onmogelijke opgave staat: Arafat opvolgen. Al was het maar bij onderhandelingen met Israël of andere landen; niemand heeft (nog) het gezag waaraan mandaat kan worden ontleend om het spel van geven en nemen te spelen.

Regiozaterdag, 13 november 2004

Scholieren bespreken vrijheid van mening

Leeuwarden – Op middelbare scholen is de afgelopen weken veel aandacht besteed aan de moord op Theo van Gogh en de maatschappelijke onrust die daaruit voortkomt. Docenten maatschappijleer bespreken met hun leerlingen vooral het thema van de vrijheid van meningsuiting. Een verharding onder de leerlingen in het multiculturele debat hebben ze niet geconstateerd.

Regiozaterdag, 13 november 2004

Nooit meer de weg over na ‘Jistrum’

Jistrum – Nooit meer hoeft melkveehouder Ruurd Brinkman uit Kootstertille de drukke provinciale weg Hurdegaryp-Buitenpost over. En dat allemaal dankzij herverkaveling van Jistrum. Vrijdagmiddag werd in café Phoenix in Jistrum de notarisakte gepasseerd. In één klap werden vijfhonderd percelen (780 hectare) herverdeeld over 330 eigenaren.

Regiozaterdag, 13 november 2004

Inhaalslag woningbouw Heerenveen en Smallingerland

Heerenveen/Drachten – In Heerenveen en Drachten worden de komende jaren in totaal enkele honderden woningen gebouwd. De gemeente Heerenveen wil daarmee een ,,inhaalslag’’ maken. Woningbouwvereniging Smallingerland hoopt met de nieuwbouw de woningnood onder jongeren, ouderen en starters op te lossen.

Regiozaterdag, 13 november 2004

Alleenstaande ouderen beginnen woongroep


Regiozaterdag, 13 november 2004

Miljoeneninvestering op Lits-Lauwersmeerroute


Geloof & Kerkzaterdag, 13 november 2004

Een lichtpunt in tijd van verkilling

Kollumerzwaag – Onder grote belangstelling is vrijdagmiddag in Kollumerzwaag de ‘Hof van Heden’, de nieuwe accommodatie van Christelijk Opvang en Ontmoetingscentrum het Lichtpunt, geopend.

Geloof & Kerkzaterdag, 13 november 2004

EA: zelfonderzoek bij orthodoxe kerken

Leeuwarden - De Evangelische Alliantie (EA) heeft het initiatief genomen om evangelische en gereformeerde kerken en gemeenten op te roepen tot zelfonderzoek, bezinning en gebed. Zestien leidinggevenden uit kerken en organisaties vragen de plaatselijke gemeenten om zondag in de kerkdiensten aandacht te besteden aan de verslechterende situatie tussen moslims en niet-moslims in Nederland. Zaterdag verschijnen advertenties in de drie christelijke dagbladen die in de achterban het meest gelezen worden ( Friesch Dagbla d, Reformatorisch Dagblad en Nederlands Dagblad) .

Geloof & Kerkzaterdag, 13 november 2004

‘Onwennig, net als nieuwe kleren’

De Nieuwe Bijbelvertaling is uit. Zestien miljoen recensenten staan klaar om hun oordeel te geven. Tot welke ontdekkingen en nieuwe inzichten komen zij? Een nieuwe serie: ‘Leeservaringen met de NBV’. Deel 2.

Sportzaterdag, 13 november 2004

Yildirim: het hoeft niet zo snel te gaan

Heerenveen – Zeer vereerd voelde Ugur Yildirim zich door de uitnodiging van de Turkse voetbalbond voor een oefeninterland in Oostenrijk met het B-team, een mixture van spelers uit het nationale team en Jong Turkije. Maar na ampel beraad en een gesprek met de technische staf van SC Heerenveen besloot de 22-jarige aanvaller geen gebruik te maken van de uitnodiging. En dus gaat het feest van zijn eerste interland, weliswaar geen bindende wedstrijd, niet door.

Sportzaterdag, 13 november 2004

‘Dit is de mooiste manier van schaatsen’

Heerenveen - Het kost enige moeite om de deelnemers van het open gewestelijk kampioenschap schoonrijden te bewegen naar het restaurant te gaan voor de prijsuitreiking. De meesten staan dan al bijna vier uur onafgebroken op de sierlijke ijzers. Zowel op als om het ijs. En dat terwijl de gemiddelde leeftijd de vijftig toch al is gepasseerd. Maar het is de liefde en de passie voor het schoonrijden die het wint van de pijnlijke voeten.

Sportzaterdag, 13 november 2004

Cambuur als vanouds bezig tegen Fortuna

Sittard - Wie gehoopt had dat de uitoverwinning van Cambuur Leeuwarden tegen Go Ahead Eagles van twee weken geleden gisteravond in Sittard een vervolg zou krijgen, kwam bedrogen uit. Ondanks een snelle voorsprong van Cambuur, slaagden de Limburgers er in de wedstrijd op sluwe, geslepen wijze naar hun hand te zetten en winnend af te sluiten.

Weerzaterdag, 13 november 2004

Wisselend

Vandaag vallen er enkele buien, maar is er ook ruimte voor de zon bij acht graden. De noordwestenwind is vrij krachtig en in het waddengebied nu en dan hard. Morgen valt er slechts een lokaal buitje bij 9 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties