Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 13 november 2012.

Cultuurdinsdag, 13 november 2012

Galerie de Ferbylding in Warns gaat dicht

Warns | Galerie de Ferbylding in Warns houdt na bijna tien jaar op te bestaan. Dat hebben de galeriehouders gisteren gemeld. Het pand waarin de galerie is gevestigd, de voormalige gereformeerde pastorie, staat te koop. ,,Dat maakt het voor ons moeilijk om afspraken voor het volgend seizoen te maken”, aldus de galeriehouders.

Cultuurdinsdag, 13 november 2012

Fries filmsucces bij landelijke amateurs

Lelystad | Documentairemaker Auke de Witte uit Franeker heeft afgelopen weekeinde een landelijike prijs gewonnen met de film De beelden van de BAAS. De prijs, een zogenaamde Supernova, is uitgereikt op het filmfestival van de Nederlandse Organisatie van Amateurfilmers (NOVA).

Cultuurdinsdag, 13 november 2012

Bijna 200 kunstenaars aangemeld voor ‘Muse’

Leeuwarden | Bijna tweehonderd amateurkunstenaars hebben zich aangemeld voor Muse, de kunsttalentenjacht van het Fries Museum en Omrop Fryslân.

Cultuurdinsdag, 13 november 2012

Fanfares De Bazuin en Klimop in Berltsum fuseren

Berltsum | De christelijke muziekvereniging De Bazuin en de neutrale Klimop in Berltsum gaan vanaf 1 januari 2013 gezamenlijk verder. Op 19 januari is er een fusieconcert met de premičre van een speciaal geschreven werk: Ave Musica van oud-Berltsumer Feike van Tuinen.

Economiedinsdag, 13 november 2012

Lankhorst Taselaar zelfstandig verder

Sneek | De van oorsprong Sneker groothandel in watersportartikelen Lankhorst Taselaar B.V. gaat zelfstandig verder. Algemeen directeur Heero Smit van Lankhorst Taselaar en de nieuwe commercieel directeur Jarno Berkhof hebben hebben het bedrijf gekocht van de Royal Lankhorst Euronete Group. Dat is vandaag bekendgemaakt op de website van het bedrijf. Ook de Duitse dochteronderneming Lankhorst Hohorst GmbH wordt zelfstandig. Alle medewerkers blijven behouden.

Economiedinsdag, 13 november 2012

Export uit Nederland herstelt volgend jaar

Amsterdam | De export vormt al jaren de belangrijkste pijler van de groei van de Nederlandse economie. Ook in 2013 zal dit het geval zijn. Vooral de uitvoer van in Nederland geproduceerde goederen zal volgens de Exportmonitor van ABN Amro herstellen. ,,Dat zal de kar van de economische groei trekken.”

Hoofdartikeldinsdag, 13 november 2012

Praktische oplossing voor weigerambtenaar

De discussie over de weigerambtenaar ten aanzien van huwelijken van mensen van hetzelfde geslacht, blijft maar doorgaan. De meest recente impuls is een advies van de Raad van State. Die bracht advies uit op verzoek van het vorige kabinet, nadat een Kamermeerderheid zich had uitgesproken voor een verbod op de gewetensbezwaarde ambtenaar. In het regeerakkoord wordt gezegd dat er geen nieuwe trouwambtenaren meer zullen worden benoemd.

Regiodinsdag, 13 november 2012

Omwonenden blij met extra geluidsmetingen JSF

Leeuwarden | Er komen nieuwe geluidsmetingen voor de JSF (Joint Strike Fighter). Dat heeft kolonel Peter Hardenbol van Defensie gezegd in een vergadering van de Commissie Overleg en Voorlichting Milieuhygiëne (COVM) van de Leeuwarder vliegbasis.

Regiodinsdag, 13 november 2012

Verstand op nul, en het water in

Franeker | ,,Ineens was het ‘boem’. Toen was het niet meer denken, maar erin.” Toen de vrienden Gregor Boelens (18) uit Baaijum en Mike Hoekstra (14) uit Franeker op 15 juli van dit jaar een auto te water zagen gaan op het Noord in Franeker aarzelden ze geen moment. Ze sprongen de gracht in en redden de drie inzittenden van de verdrinkingsdood. Voor die daad werden ze gisteren door burgemeester Fred Veenstra in het raadhuis in Franeker beloond met een bronzen medaille van de stichting Carnegie Heldenfonds.

Regiodinsdag, 13 november 2012

Drachtstervaart moet ook terug op De Kaden

Drachten | De Drachtstervaart moet ook weer worden uitgegraven op de Kaden in Drachten. Althans, een klein stukje ervan. Dit stellen burgemeester en wethouders van Smallingerland in de toekomstvisie voor het Drachtster uitgaanscentrum, dat de afgelopen decennia in verval is geraakt.

Geloof & Kerkdinsdag, 13 november 2012

Voorganger motorkerkdiensten Hamburg stopt

Hamburg | Voorganger Erich Faehling (52) heeft gisteren bekendgemaakt dat hij stopt als organisator van motorkerkdiensten in Hamburg en omgeving. Faehling wordt begin volgend jaar voorganger in Bokhorst, zo’n tachtig kilometer ten noordwesten van Hamburg.

Geloof & Kerkdinsdag, 13 november 2012

Delegatie Duitse kerk op bezoek bij Mursi

Hessen | Het was een grote verrassing voor de Duitse protestantse delegatie die op dit moment haar zusterkerk in Egypte bezoekt: ze werd uitgenodigd door president Mohammed Mursi.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties