Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 13 december 2006.

Agendawoensdag, 13 december 2006

Culturele agenda

Advent

Cultuurwoensdag, 13 december 2006

Dirigent weg bij Lofklank na slechte prestatie op NBK

Ureterp - De slechte prestaties van dirigent Thijs Oud met de brassbands De Lofklank uit Ureterp en de Spijkerpakkenband op de Nederlandse Brassband Kampioenschappen (NBK) blijven niet zonder gevolgen. De samenwerking tussen dirigent Thijs Oud en De Lofklank wordt beëindigd.

Economiewoensdag, 13 december 2006

Goedkopere keuken door kleine showroom

Oudega - Niet echt efficiënt, showrooms met tientallen keukens om de klant te laten zien dat aan al zijn eisen voldaan kan worden. De instelling van keukenleverancier Cor Marinus van Kabinet Marinus uit Oudega (Sm) is volledig anders. ,,Er staan bij die grote ketens vele tientallen keukens met ruim honderd stuks aan inbouwapparatuur. En dat voor de duur van ongeveer drie jaar. Een grote investering die indirect wel door de consument moet worden betaald. Daar doen wij niet aan mee. Bij ons kan de klant met de hedendaagse technologie op de computer ook levensecht zien hoe een keuken in een bepaalde ruimte er uitziet.”

Expowoensdag, 13 december 2006

Bears, Uniastate: perm. tent. over de geschiedenis van Staten en Stinzen in Fryslân.

Hoofdartikelwoensdag, 13 december 2006

De crisisnacht...

Het was opnieuw een crisisnacht rondom de minister van Vreemdelingenzaken, Rita Verdonk. Na vier uren debat in de Kamer bleek dat de volksvertegenwoordiging en het kabinet recht tegenover elkaar staan en voorlopig niet van plan zijn te bewegen. In die uren had de Kamer nog het meest bewogen ten opzichte van haar oorspronkelijke wensen: het ging niet om een algemeen pardon, het ging niet om tweehonderdduizend mensen, het ging niet om onvoorwaardelijk uitstel van hervatting van uitzetting, het ging uiteindelijk slechts om uitstel van hervatting voor 24 uur. Tegenover de betrekkelijke beweeglijkheid van de Kamer stond de minister in al haar onbeweeglijkheid. Die houding werd overgenomen door het kabinet en zo stond tegen enen alles stil. Niemand weet voor hoelang en niemand weet hoe de beweging er weer in komt.

Regiowoensdag, 13 december 2006

Minder werk in recreatie en toerisme

Leeuwarden - De werkgelegenheid in de sector recreatie en toerisme daalt in de provincie Fryslân. Vorig jaar waren er in die branche 394 volledige en gedeeltelijke banen minder ten opzichte van 2004, een daling van 1,8 procent. Dat blijkt uit de jaarlijkse rapportage van het datacentrum Toerdata Noord.

Regiowoensdag, 13 december 2006

Veehandelaars zijn de gulden trouw

Leeuwarden - Bijna vier jaar na de invoering van de euro wordt bij de handel op de veemarkt in Leeuwarden nog altijd in guldens gerekend. Zeker in 60 procent van de transacties gebeurt dat nog steeds, bij het handjegeklap om schapen gaat het zelfs alleen maar om guldens, beweert veekoopman Willem Hofstra uit Reduzum. ,,Neffens my is der noch nea in skiep op de merk ferkocht yn euro’s.” Het afrekenen gebeurt na afloop wel in euro’s.

Regiowoensdag, 13 december 2006

Van Menaldum over Aken naar Keulen

ARJEN BAKKER

Regiowoensdag, 13 december 2006

Banenplan trekt kansrijke werklozen

Leeuwarden - Het Fries Banenplan dat aanvankelijk alleen bedoeld was voor mensen die al werkloos zijn, heeft uiteindelijk vooral niet-werkende werkzoekenden (zoals voormalig huisvrouwen) en mensen die dreigden elders hun baan kwijt te raken aan werk geholpen. Dat blijkt uit het activiteitenplan 2007 van het Fries arbeidsmarktbeleid.

Regiowoensdag, 13 december 2006

Inhaalslag waterberging

Mildam - Waterschap Noorderzijlvest voor Groningen en Drenthe heeft al bijna 1500 hectare klaar liggen voor waterberging, terwijl Wetterskip Fryslân in geval van hoog water slechts 88 hectare beschikbaar heeft als calamiteitenpolder. Inmiddels werkt het Friese waterschap wel hard aan het creëren aan extra wateropvangcapaciteit.

Geloof & Kerkwoensdag, 13 december 2006

Leken interesseren voor kerkmuziek


Geloof & Kerkwoensdag, 13 december 2006

Kerk Vierhuizen naar finale

Vierhuizen - De kerk van Vierhuizen zit in de finale van het programma BGL Restauratie, waarin de winnaar de complete restauratie van het monument vergoed krijgt, met een maximum van een miljoen euro. Voor de restauratie van de kerk van Vierhuizen is 900.000 euro nodig.

Geloof & Kerkwoensdag, 13 december 2006

Opnieuw affaire rond voorganger VS

Denver - Na de affaire Ted Haggard heeft evangelisch Amerika een tweede schandaal. Afgelopen weekend las voorganger Paul Barnes van de Grace Chapel in Doug, een voorstadje van Denver, onder tranen een verklaring voor waarin hij toegaf er een homoseksuele relatie op na te houden.

Sportwoensdag, 13 december 2006

‘Kantinebeleid’ nekte bestuur ONS Sneek

Sneek - Omdat het nieuws eerder uitlekte dan de bedoeling was, nestelde ONS Sneek-voorzitter Jannes Hofstra zich zondag achter zijn computer en stuurde hij namens het voltallige clubbestuur een persbericht de deur uit om het aftreden bekend te maken. Hofstra en co besloten tot opstappen omdat de hoofdklasser geconfronteerd is met een flinke naheffing van de Belastingdienst. Gisteren vertelde hij van de hoed en de rand. En hoewel het bestuur volgens de preses achter haar beslissing zal blijven staan, zorgt het plotselinge vertrek voor een wrange nasmaak. Morgen krijgen de leden uitleg op een algemene ledenvergadering.

Sportwoensdag, 13 december 2006

RC Lens timmert al een eeuw aan de weg

Leeuwarden - SC Heerenveen moet overmorgen proberen ten koste van Racing Club Lens de derde ronde te bereiken van het UEFA Cuptoernooi. De Friese club zal met drie doelpunten verschil moeten winnen om te mogen overwinteren. Dat zal voorwaar geen eenvoudige opgave zijn tegen de nummer twee van de Franse Lique 1.

Sportwoensdag, 13 december 2006

Aruna Dindane; zwarte parel van RC Lens

Leeuwarden - Racing Club de Lens heeft door de jaren heen al heel wat bekende namen binnen haar gelederen gehad. Wat te denken van de Franse internationals Didier Six, Daniel Xuereb en doelman Bernard Lama. Maar ook van het Afrikaanse continent kwamen spelers naar Noord-Frankrijk als Roger Mila, wijlen Marc-Vivien Foé en El-Hadji Diouf. In dat rijtje hoort ook de naam van spits Aruna Dindane uit Ivoorkust thuis.

Weerwoensdag, 13 december 2006

Onstuimig weer

Vanmiddag komt er weer bewolking en regen en ook vanavond en vannacht kan er af en toe wat regen vallen. Morgen wordt het onstuimig weer met aan zee een harde tot stormachtige zuidwester. Het wordt 11 à 12 graden en het blijft droog en overwegend bewolkt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties