Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 13 december 2008.

Economiezaterdag, 13 december 2008

Friese bouwer VDM komt met verkoopgarantie

Drachten - Bouwbedrijf en projectontwikkelaar VDM in Drachten, Almere en Drogeham biedt kopers van een nieuwe woning een verkoopgarantie voor de bestaande woning. Zolang die nog niet verkocht is, neemt VDM, onder voorwaarden, alle lasten en risico’s voor zijn rekening. De regeling maakt deel uit van een offensief waarmee de bouwer de stagnatie op de woningmarkt wil doorbreken. Een andere troef is een project met ‘energieneutrale’ woningen. Met toepassing van warmtewisseling uit lucht en met zonnepanelen op het dak kan de ‘energiepluswoning’ zelfs groene energie opleveren.

Economiezaterdag, 13 december 2008

EU eens over historisch klimaatbeleid

Brussel - De doelen voor het toekomstige Europese klimaatbeleid, samengevat in de formule ‘202020 in 2020’ blijven overeind. Maar de weg erheen is nog geplaveid met de nodige hobbels. Zo moet er nog een lijst worden gemaakt van bedrijven en sectoren, die voldoen aan het begrip ‘risico voor ingrijpend concurrentienadeel’

Hoofdartikelzaterdag, 13 december 2008

De feiten, de gebeurtenissen...

De evangelist Lucas vertelt het verhaal van Jezus' geboorte met grote precisie. Dat kondigt hij aan in de proloog van zijn evangelie. Hij zegt nauwkeurig te zijn in zijn verhaal: het is een verslag van de gebeurtenissen. En die worden door hem in de goede volgorde geplaatst.

Regiozaterdag, 13 december 2008

Relschoppers Oud en Nieuw krijgen brief

Oosterwolde - Alle relschoppers die vorig jaar rond de jaarwisseling betrokken waren bij de ongeregeldheden in Haulerwijk kunnen binnenkort een waarschuwingsbrief van de politie verwachten.

Regiozaterdag, 13 december 2008

Afvaloven in Harlingen minder zeker

Oudehaske - De bouw van een afvaloven in Harlingen is een stuk minder zeker geworden. De Waddenvereniging en de Friese Milieu Federatie zijn er niet van overtuigd dat de reststoffenenergiecentrale geen negatieve effecten heeft op de natuurwaarden.

Regiozaterdag, 13 december 2008

Bussen Arriva straks op alle eilanden

Leeuwarden - Vanaf 1 maart 2009 rijden bussen van Arriva op alle Friese waddeneilanden. Arriva heeft met Taxi Centrale Renesse (TCR) de concessie voor het openbaar vervoer op Ameland, Terschelling en Vlieland binnengehaald. Op Schiermonnikoog rijdt Arriva al.

Regiozaterdag, 13 december 2008

Crisis heeft amper gevolgen

Leeuwarden - De Elfstedenvereniging heeft amper hinder van de financiële crisis. Op het enige fondsaandeel dat de vereniging heeft, werd dertienduizend euro verloren. Enkele jaren geleden had de vereniging veel meer aandelen, maar die werden op tijd verkocht.

Regiozaterdag, 13 december 2008

‘Werk op Vliegbasis belangrijker item dan lawaai JSF’

Leeuwarden - Fryslân, Leeuwarden en de omringende gemeenten zouden zich druk moeten maken over de werkgelegenheid op Vliegbasis Leeuwarden, in plaats van te bakkeleien over mogelijke geluidsoverlast door de F-35 Joint Strike Fighter. Dat vindt het prominente CDA-Tweede Kamerlid Joop Atsma. Hij reageert op de brief die de provincie, noordelijke gemeenten en 27 dorpen naar de Kamerleden en het ministerie van VROM hebben gestuurd. Daarin eisen zij dat een nieuwe straaljager binnen de huidige geluidsnormen blijft.

Sportzaterdag, 13 december 2008

Cambuur laat thuisfans in de kou staan

Leeuwarden – SC Cambuur-Leeuwarden is er gisteravond thuis niet in geslaagd de winnende draad weer op te pakken. Na het gelijkspel tegen Excelsior kon de ploeg van trainer Stanley Menzo Veendam niet op de knieën krijgen en liet daarmee de fans letterlijk en figuurlijk in de kou staan..

Sportzaterdag, 13 december 2008

Spelen voor het Nederlands team levert basketballer niets op

Meppel - Basketballen voor Nederland is iets heel anders dan voetballen in Oranje. Geselecteerd worden voor het Nederlands elftal is de droom van elke speler. Daar zeg je, uitzonderingen daargelaten, geen nee tegen. Bij het basketbal leeft dat niet zo, zegt Rein van der Kamp van Aris Friesland. ,,Ik kan zo vijf, zes spelers opnoemen die er geen zin in hebben om international te zijn. Die denken; ja dáág. Het levert niets op en kost veel tijd.”

Sportzaterdag, 13 december 2008

Sibon terug in de basis bij Heerenveen

Heerenveen - Gerald Sibon keert vanavond terug in de basis bij sc Heerenveen in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. De spits, die een enkelblessure opliep in het UEFA Cup duel tegen Sporting Braga hervatte woensdag de groepstraining en is volgens trainer Trond Sollied klaar om te spelen. ,,Een fitte Sibon is normaal gesproken basisspeler bij Heerenveen.’’


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties