Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 13 maart 2003.

Agendadonderdag, 13 maart 2003

Uitagenda

De uitgagenda voor de week van 14 t/m 20 maart

Bijschriftdonderdag, 13 maart 2003

Mijn geliefde Zoon

Het is een bijzondere gebeurtenis die rondom deze woorden staat beschreven.

Cultuurdonderdag, 13 maart 2003

Amerikaans Concert van twee cantorijen

De Leeuwarder en de Noord Nederlandse Cantorij geven morgen een gezamenlijk concert in de Grote Kerk van Leeuwarden. Een verbondenheid die ongetwijfeld te danken is aan het feit dat beide koren dezelfde dirigent hebben: Leendert Runia.

Economiedonderdag, 13 maart 2003

Innovatiesubsidie noordelijke bedrijven

Groningen – Het midden- en kleinbedrijf (mkb) in het Noorden krijgt de komende drie jaar 1 miljoen euro subsidie van het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN) voor innovaties op het gebied van bedrijfsfinanciering en ontwikkeling van computersystemen.

Economiedonderdag, 13 maart 2003

Fonds Friesland Bank sluit 2002 negatief af

Leeuwarden – Friesland Bank Aandelen Fonds heeft vorig jaar een negatief beleggingsresultaat van 34,6 procent gerealiseerd. De intrinsieke waarde per aandeel Friesland Bank Aandelen Fonds daalde in het boekjaar 2002 van 27,71 naar 18,11 euro.

Economiedonderdag, 13 maart 2003

De Lange eigenaar KMA in Wommels

Wommels – Lederwarenfabriek KMA in Wommels wordt overgenomen door De Lange Plastic Linings in St. Annaparochie.

Economiedonderdag, 13 maart 2003

Proces verbaal voor zeven eenden- en ganzenhouders

Kerkrade – De Algemene Inspectiedienst (AID) heeft woensdag en woensdagnacht bij de landelijke vervoerscontroles in totaal 123 controles uitgevoerd en daarbij in zeven gevallen proces-verbaal opgemaakt.

Expodonderdag, 13 maart 2003

Exposities

Een overzicht van de lopende en komende expostities

Hoofdartikeldonderdag, 13 maart 2003

Nederlaag Blair…

De Britse premier Blair vecht voor zijn politiek overleven. De Brits-Amerikaanse resolutie die een aanval op Irak van een volkenrechterlijke rugdekking moet voorzien, maakt weinig kans aangenomen te worden door de Veiligheidsraad. Het Britse parlement keurt in dat geval mogelijk een militaire interventie zonder VN-mandaat af.

Regiodonderdag, 13 maart 2003

Geen steun Veerman voor garnalenvissers

Den Haag - Minister Veerman van Visserij komt de garnalenvissers in Lauwersoog niet te hulp. Dat blijkt uit antwoorden van de bewindsman op Kamervragen.

Regiodonderdag, 13 maart 2003

Aankoop Dellewal Terschelling onzeker

Terschelling - ,,Het unieke uitzicht over Neerlands mooiste baai, de Dellewal op Terschelling, kun je maar een keer verpesten. Weet waar je aan begint als je daar hoogbouw gaat plegen.’’ Die waarschuwende woorden sprak voorzitter Hugo Gorter van de Stichting Ons Schellingerland (SOS) gisteravond tijdens de raadscommissie over de aankoop van een voormalig amusementgebouw aan de oostkant van West-Terschelling.

Regiodonderdag, 13 maart 2003

Bestuur van Fries Paardencentrum stapt op

Drachten – Het bestuur van het Fries Paardencentrum (FPC) in Drachten is woensdag opgestapt. Daarmee komt het bestuur tegemoet aan de wens van het merendeel van de leden van het Friesch Paardenstamboek, de eigenaar van het FPC. Het FPC-bestuur ziet het naar eigen zeggen niet zitten dat ze in de toekomst nog iets kan betekenen voor het paardencentrum.

Regiodonderdag, 13 maart 2003

Met plezier langs 17 brievenbussen

De Wilp - ,,Mijn grootste hobby? Dat is kranten rondbrengen. Ik zie er elke dag weer naar uit wanneer om drie uur, soms half vier, de kranten komen.’’

Regiodonderdag, 13 maart 2003

Opknapbeurt dorpshuis in Pieterzijl

Pieterzijl – De ruim tweehonderd inwoners van Pieterzijl maken zich klaar voor een grootschalige opknapbeurt van dorpshuis De Wending. Burgemeester en Wethouders van Zuidhorn zijn bereid om voor de ingrijpende renovatie van het dorpshuis 45.378 euro beschikbaar te stellen. ,,Dan kunnen we nu eindelijk aan de slag’’, reageert bestuurslid E. de Boer enthousiast.

Regiodonderdag, 13 maart 2003

Terschelling: parkeren in Harlingen goedkoper

Terschelling - De gemeente Terschelling wil dat het langparkeren voor toeristen in Harlingen goedkoper wordt. Daarnaast moeten de veertarieven voor auto’s omhoog.

Regiodonderdag, 13 maart 2003

Vier grote steden willen meer aandacht

Leeuwarden – Leeuwarden, Drachten, Sneek en Heerenveen willen meer aandacht van de provincie Fryslân voor de problemen waarmee deze grote plaatsen kampen. Ze hebben dondermorgen een manifest overhandigd op het Provinciehuis.

Regiodonderdag, 13 maart 2003

‘Earste aai’ ligt weer bij Spannenburg

Spannenburg - Voor de derde maal in vijf jaar tijd is het eerste kievitsei van Fryslân gevonden in de buurt van Spannenburg. Gistermorgen vond de 33-jarige Christiaan Noordhuis uit Bolsward er een ‘twake’ op een maďsveld.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 maart 2003

‘Jesus’: een film die alle kerkgrenzen doorbreekt

Bestaat er een film die al door meer dan een miljard (!) mensen wereldwijd is bekeken? Ja, de film Jesus . Tenminste, dat is de schatting van de Amerikaanse stichting Campus Crusade for Christ, in 1979 de initiatiefnemer van de Jesus-film, gebaseerd op het Lucas-evangelie. Het filmproject is daarmee het belangrijkste evangelisatie-middel ter wereld geworden.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 maart 2003

Biddag: vogelpest, koningin, SoW

Leeuwarden – In protestantse kerken in heel Nederland zijn gelovigen woensdag samengekomen voor gebedsdiensten op ‘Biddag voor gewas en arbeid’.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 maart 2003

Een huwelijksviering op bestelling

Zwolle - Belangrijke momenten in het leven moeten gemarkeerd worden. Doopdiensten, huwelijksvieringen en uitvaartdiensten zijn manieren om vorm te geven aan hoogte- en dieptepunten. Maar ook mensen die niet lid van een kerk zijn, zoeken naar vormen om stil te staan bij belangrijke momenten in het leven. Freelance pastor Wim Koolhof uit Zwolle speelt met zijn ‘pastoraatservice’ in op deze trend.

Weerdonderdag, 13 maart 2003

Zeer zonnig

Vannacht klaart het op en koelt het af tot nul of -1 graad. De wind is daarbij zwak tot matig uit het noordoosten. Morgen wordt het zonnig en voorjaarsachtig. De temperatuur komt te liggen rond 9 graden, bij een matige wind uit noordoost.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties