Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van maandag, 13 maart 2006.

Hoofdartikelmaandag, 13 maart 2006

Onbevredigend…

Met de dood van de Servische oud-president Milosevic wordt er geen recht gesproken over de misdaden waarvoor hij is aangeklaagd. Hij stierf afgelopen zaterdag, een paar maanden voor de verwachte uitspraak van het Joegoslaviė-Tribunaal over de aanklachten tegen de Servische oud-president.

Regiomaandag, 13 maart 2006

Polders moeten wateropvang kunnen regelen

Leeuwarden – Het is niet nodig om voor 2030 een nieuw gemaal te bouwen bij Harlingen. Overtollig water kan tot die tijd in Fryslān worden opgevangen door de watercapaciteit in de polders uit te breiden en een gemaal te bouwen bij Vijfhuizen in het noorden van de provincie. Dat is de uitkomst van een studie van Wetterskip Fryslān.

Regiomaandag, 13 maart 2006

Buizerd en reiger veelvraat

Heerenveen – De buizerd ( mūzebiter ) en de blauwe reiger ( riger ) vreten de meeste jonge weidevogelkuikens op. Dat concludeert Sovon Vogelonderzoek Nederland na intensief de nesten en kuikens met camera’s en zenders te hebben gevolgd. De kraai en de vos zijn dus niet de grootste boosdoeners, zegt onderzoeker W. Teunissen van Sovon.

Regiomaandag, 13 maart 2006

Friese binnenhavens te weinig gebruikt

Drachten – De Friese binnenhaven worden te weinig gebruikt en niemand die er wat aan doet. Drachten is een positieve uitzondering. Daar heeft de gemeente Smallingerland volop visie om het transport via water te laten groeien. Hier wordt ook gewerkt aan het ontwikkelen van een nat bedrijventerrein.

Regiomaandag, 13 maart 2006

Muziekschool De Wāldsang troeft iedereen af

Drachten - Twee jaar geleden speelden ze voor het eerst met elkaar, de jongelui van het koperensemble van de muziekschool De Wāldsang uit Buitenpost. Zaterdag gingen de achtentwintig dertien- tot en met zestienjarigen voor het eerst naar het concours in de Lawei in Drachten. Ze troefden iedereen af.

Regiomaandag, 13 maart 2006

‘Gans met vogelgriep’ op skūtsjewimpel

Woudsend - Zo trots als een pauw waren de Langweerder skūtsjesilers toen ze hoorden dat het beeldmerk van de zwaan dit jaar op de skūtsjewimpel zou komen. Zaterdag werd de hippe, nieuwe, paars gekleurde driehoeksvlag gepresenteerd op de jaarvergadering van de Sintrale Kommisje Skūtsjesilen (SKS).

Sportmaandag, 13 maart 2006

Topvolleybal in Sneek komt tot voorlopig einde

Sneek – Topvolleybal en Sneek, ze gaan sinds gisteren niet meer samen. Het damesteam is per direct teruggetrokken uit de eredivisie en de reden is simpel: het geld is op. De club gaat volgend seizoen opnieuw beginnen in de eerste divisie. Van een definitieve doodsteek voor de club is volgens Onno Yntema, voorzitter van de Stichting Topvolleybal Sneek, geen sprake. ,,Maar volleyballend Sneek huilt nu wel een beetje.”

Sportmaandag, 13 maart 2006

Topkeeper, in de wachtkamer van de eredivisie

Leeuwarden – Domme vragen bestaan niet, luidt een gezegde. Het tegendeel is waar. Want aan Peter van der Vlag vragen of hem het spelersklassement van weekblad Voetbal International nog wel interesseert, hoort toch echt in die categorie thuis. Natśśrlijk interesseert het hem. Want de doelman van Cambuur Leeuwarden staat de laatste weken bovenaan de ranglijst van beste spelers van de eerste divisie. Niet dat de cijfers in VI alleen maar zaligmakend zijn, maar ze onderstrepen wel dat de goalie aan misschien wel zijn beste seizoen ooit bezig is. En hoewel Cambuur graag Van der Vlags aflopende contract wil verlengen, lonkt de eredivisie. Voorlopig zit de doelman echter in de wachtkamer.

Weermaandag, 13 maart 2006

Zonnig en fris


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties