Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 13 april 2007.

Cultuurvrijdag, 13 april 2007

Serie Topstukken terug in Harmonie

Leeuwarden - De serie Topstukken komt terug in stadsschouwburg De Harmonie in Leeuwarden. Dat heeft directeur Arthur Oostvogel gisteren bevestigd. Oostvogel zei eind vorig jaar de deelname aan de serie voor komend theaterseizoen op, omdat het animo in Fryslân te klein was voor het landelijke concept.

Cultuurvrijdag, 13 april 2007

Twee grote nieuwe orgelevenementen

Leeuwarden - In de provincie Fryslân staan dit jaar twee grote nieuwe internationale orgelevenementen gepland. Van 7 tot en met 10 juni worden in Workum de Internationale Orgeldagen gehouden en in november vindt in Leeuwarden het Internationaal Orgelfestival plaats.

Cultuurvrijdag, 13 april 2007

Musea openen hun deuren

Leeuwarden - De Museumvereniging Nederland houdt 14 en 15 april voor de 26ste keer het Museumweekend. Meer dan vijfhonderd musea in heel Nederland doen mee aan dit weekend, waarin Nederlanders gratis een kijkje kunnen nemen bij verschillende exposities. In Fryslân stellen ruim zestig musea hun deuren open voor het publiek. Het thema van dit jaar is De Kunst van het Waarnemen.

Economievrijdag, 13 april 2007

Familie Woudstra koopt aandelen Van Vuuren terug

Grou - De familie Woudstra heeft alle aandelen van deurenfabrikant Van Vuuren in Grou overgenomen. De directieleden K.J. de Vries en P. Tolsma hebben hun belang van 43 procent verkocht. Dat maakte directeur N. Beuker gisteren bekend. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat De Vries en Tolsma het bedrijf helemaal over zouden nemen, maar De Vries heeft besloten elders aan het werk te gaan. Daarmee kreeg de familie Woudstra volgens de overeenkomst het recht de aandelen terug te kopen. H. Woudstra kocht het bedrijf in 2001, nadat het failliet gegaan was. Bij het bedrijf werken ruim zestig mensen.

Economievrijdag, 13 april 2007

Nieuwe trainingkas voor glastuinbouw

Sexbierum - De Stichting Tuinbouwproject Friesland opent vandaag in Sexbierum een nieuwe, tweede kas als trainingslocatie. In de kas krijgen onder meer voortijdige schoolverlaters en kortdurend werklozen een praktijkopleiding van zes maanden tot medewerker in de glastuinbouw. Naast de kas wordt er ook een leslokaal voor theoretische ondersteuning geopend.

Economievrijdag, 13 april 2007

‘Ik heb liever spijt van wat ik wel gedaan heb’

.

Hoofdartikelvrijdag, 13 april 2007

Bekrompenheid...

De kwestie van de weigerende trouwambtenaren betreffende homohuwelijken dreigt groteske vormen aan te nemen. Links en rechts vliegen grote woorden over de bestuurstafel; in kranten en tijdschriften krijgen jan en alleman ruimschoots de gelegenheid er hun zegje over te doen. Daarbij wordt veel onzin verkondigd en wordt de zaak: gewetensvrijheid, geweld aangedaan.

Regiovrijdag, 13 april 2007

Lange wachttijden rijexamen

Leeuwarden/Assen - De wachttijden voor rijexamens zijn door een grote toestroom van kandidaten in het westen en zuiden van Nederland opgelopen tot zeventien weken. In het Noorden is de gemiddelde wachttijd tien week. Het CBR laat zijn examinatoren overwerken en werft nieuwe examinatoren om aan de grote vraag te voldoen.

Regiovrijdag, 13 april 2007

Zomer in april, dus de boten met spoed uit de berging

Leeuwarden - De korte broeken kunnen uit de kast. Met veel zon en hoge temperaturen staat er een prachtig weekeinde voor de deur. Ook de dagen daarna blijft het zomers met temperaturen tussen 20 en 25 graden. Normaal komt de temperatuur rond deze tijd van het jaar niet hoger dan twaalf of dertien graden. Zomer in april.

Regiovrijdag, 13 april 2007

Oplossing in trouwkwestie

Buitenpost – Mensen met gewetensbezwaren tegen het homo-huwelijk worden in Achtkarspelen niet uitgesloten als trouwambtenaar. Dat is de uitkomst van een com-promis tussen de PvdA, het CDA en de ChristenUnie over de kwestie.

Regiovrijdag, 13 april 2007

Gas en stroom worden iets goedkoper

Reserves raken uitgeput

Regiovrijdag, 13 april 2007

Buschauffeurs gaan staken in Fryslân

Leeuwarden - Het busvervoer in Fryslân gaat vanaf maandag 23 april plat. Vanaf het begin van de dienstregeling tot negen uur ’s ochtends kunnen reizigers gratis mee, daarna gaan de chauffeurs tot vier uur ‘in werkoverleg’, zoals dat heet. Van vier tot acht rijden ze vervolgens weer voor niets, om om acht uur met de dienst te stoppen. Scholieren die later op de dag examen moeten doen, kunnen het beste maar zorgen dat ze voor negen uur ’s ochtends al op school zijn.

Geloof & Kerkvrijdag, 13 april 2007

Nicaragua als rode draad

Gorredijk - Nicaragua wordt de komende drie jaar het ‘thuisland’ van het gezin Kamerbeek. Marieke is aangesteld door Kerk in Actie als adviseur voor een project tegen seksuele uitbuiting. Het gezin wordt verbonden aan de classis Drachten van de Protestantse Kerk. Zondag is de uitzenddienst in Gorredijk.

Geloof & Kerkvrijdag, 13 april 2007

Blij om lid van PKN te zijn

Het lijkt prof. Willem J. Ouweneel niet gemakkelijk om vandaag lid te zijn van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN). ‘Aan de ene kant de ‘ongrijpbare atheďsten’ en aan de andere kant de krachtig oprukkende evangelischen’, schreef hij woensdag in zijn column. Ds. Alfons van Vliet reageert en is juist blij dat hij lid is van de PKN. ,,Er waait een nieuwe wind, de wind van Gods Geest.”

Geloof & Kerkvrijdag, 13 april 2007

Ledental CGK blijft gelijk in 2006

Leeuwarden - Het ledental van de Christelijke Gereformeerde Kerken (CGK) is in 2006 bijna niet gewijzigd. Het kerkverband kreeg er 21 leden (een stijging van 0,03 procent) bij en komt daarmee uit op 74.874. Er zijn 29.453 doopleden (-21) en 45.421 belijdende leden (+42).

Sportvrijdag, 13 april 2007

Kerst Hofman voelt zich niet langer een nummer

Leeuwarden - Aan het begin van het vorige seizoen kwam hij voor de buitenwacht vanuit het niets in de basis bij Cambuur Leeuwarden. Maar Kerst Hofman kreeg te maken met een dip, een terugslag in zijn zo voortvarend gestarte betaaldvoetballoopbaan. En dus was hij net zo snel weer verdwenen uit de hoofdmacht als dat hij gekomen was. De middenvelder (23) knokte zich echter terug en speelt tegenwoordig weer in de basis. Hij voelt weer vertrouwen. ,,En in het laatste halfjaar onder Roy Wesseling heb ik dat wel gemist.”

Sportvrijdag, 13 april 2007

‘Moeke’ Verra wil nog één keer vlammen

Wolvega - Met maar liefst zeven treffers in de tweede halvefinalewedstrijd tegen Dalto leidde ze DOS’46 naar de finale van de korfbal league zaterdag in Ahoy’. Annemiek Verra (28) uit Wolvega laat zich gelden in haar afscheidstournee langs de Nederlandse zalen. Na Ahoy’ stopt ze vanwege fysiek ongemak. Juist daarom wil ze nog één keer vlammen.

Sportvrijdag, 13 april 2007

Arubaanse turnsters kijken hun ogen uit

Heerenveen - Acht dagen ongekende luxe: dat was het gevoel dat een selectie van negen turnsters uit Aruba en hun begeleiders de afgelopen week hadden. Want de meiden in de leeftijd van 9 tot en met 13 jaar verbleven een dikke week in Nederland voor een trainingsstage in Heerenveen. Daar, in de turnhal van het immense Sportstad Heerenveen, kregen ze twee keer per dag training. Met toestellen van goede kwaliteit, met tumblingbanen en met CIOS-studentes als trainsters. En dat is andere koek dan op Aruba.

Weervrijdag, 13 april 2007

Zomerse taferelen

We hebben zomerse taferelen met vandaag en morgen stralend weer en hoge temperaturen. Het wordt vanmiddag 20 tot 24 en morgen tussen 21 en 25 graden. De wind uit het oosten tot noordoosten is daarbij matig boven land en vrij krachtig aan zee.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties