Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 13 april 2010.

Cultuurdinsdag, 13 april 2010

Stichting Coba de Groot lanceert prijs voor kinderen

Leeuwarden - Stichting Coba de Groot komt met een nieuwe kunstprijs, voor getalenteerde basisschoolleerlingen uit de gemeente Franekeradeel. De OladieCoba-prijs zal in november voor het eerst uitgereikt worden in Museum Martena in Franeker.

Cultuurdinsdag, 13 april 2010

Kunstencentrum De Meldij richt jeugdcommissie op

Drachten - Centrum voor de kunsten De Meldij in Drachten wil in de toekomst meer activiteiten opzetten voor jongeren. Hiervoor installeert het binnenkort een jongerencommissie, zo maakte het kunstencentrum gisteren bekend. De commissie moet een soort denktank worden voor culturele acties.

Hoofdartikeldinsdag, 13 april 2010

De wissel van de Hoge Raad...

Er is een wissel om: de staat moet maatregelen nemen die ertoe moeten leiden dat de SGP in haar beginselen vrouwen niet uitsluit van het passief kiesrecht. De gevolgen van deze uitspraak van de Hoge Raad hebben de SGP in het hart geraakt. Zelfs zo, dat scheidend fractievoorzitter in de Kamer, Bas van der Vlies heeft uitgeroepen: ‘Verbied ons dan maar.’

Regiodinsdag, 13 april 2010

Plan Rouvoet slecht voor probleemgezin

Leeuwarden - Juist de kwetsbaarste gezinnen en kinderen worden de dupe als demissionair minister Rouvoet de jeugdzorgsector zo zou mogen reorganiseren als hij wil. Hulp aan probleemgezinnen is dan óf vrijwillig óf met harde hand afgedwongen. Maar voor de zachte drang lijkt geen ruimte meer.

Regiodinsdag, 13 april 2010

Twaalfjarige Nando maakt bezwaar tegen gasboringen

Heerenveen - De twaalfjarige Nando Vries uit Nieuwehorne heeft gisteravond bij de gemeente Heerenveen bezwaar gemaakt tegen gasboringen op een perceel bij de Vogelweide in Nieuwehorne.

Regiodinsdag, 13 april 2010

Afstappen voor de stoep: een instinker

Anja Mast Leeuwarden - Oranje veiligheidshesje aan, nog een laatste grondige fietscontrole en dan de gele pijlen volgen door de wijk. In Leeuwarden zijn gisteren de eerste verkeersexamens gehouden. De leerlingen uit groep 7 en 8 van de Johannes Bogermanschool aan de Irenestraat beten ’s ochtends het spits af. Vanaf het beginpunt bij Wijkgebouw De Toekomst aan de Achlumerstraat fietsten ze een rondje van ongeveer twintig minuten door de wijken in het westen van Leeuwarden.

Regiodinsdag, 13 april 2010

Pleit erfpacht is niet beslecht

Terschelling - De door demissionair minister Verburg (Natuur) voorgestelde wijziging van de erfpachtregels op de Waddeneilanden is helemaal geen verbetering voor de huisjeseigenaren daar. Dat vindt Martinus Kosters van de Vereniging Terschellinger Erfpachters.

Regiodinsdag, 13 april 2010

Bij Tjally gaat het quilten ’s nachts in bed nog door

Heerenveen - Tientallen quilts maakte Tjally Visser-Stap in haar leven. En de productie gaat nog altijd door - met de hand. Een deel van haar werk wordt geëxposeerd.

Geloof & Kerkdinsdag, 13 april 2010

Weer gratis entree bij Festival316 in Ureterp

Ureterp - Bezoekers van Festival316 in Ureterp kunnen op zaterdag 8 mei gratis naar binnen. De organisatie heeft besloten om de toegangsprijs op nul euro te zetten. ,,Het is een stap in geloof, omdat het financieel gezien eigenlijk nog niet kan. Er is nog een tekort van een paar duizend euro, maar we voelen ons zeer gesterkt door de vele sponsors die achter ons staan”, aldus bestuurslid Arnaud Dijkstra van Stichting Unite in Christ die het christelijke muziekfestival organiseert.

Geloof & Kerkdinsdag, 13 april 2010

Tijd voor apostolische conflictbeheersing

Uit berichten in de pers hebben we kunnen vernemen dat de Nederlandse bisschoppen niet over alles hetzelfde denken. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn, zo leert ons de geschiedenis van het zogeheten apostelconcilie. Omdat bisschoppen volgens de katholieke traditie de opvolgers van de apostelen zijn is het wellicht niet zo gek deze geschiedenis in herinnering te roepen.

Sportdinsdag, 13 april 2010

Een Cambuur-boek met veel te veel fouten erin

Supporters kijken er al weken reikhalzend naar uit: het boek sc Cambuur: De slapende reus ontwaakt. Of het aan ieders verwachtingen voldoet, valt echter nog maar te bezien. Het boek grossiert namelijk in even opvallende als pijnlijke fouten, zo blijkt uit de deze week door Uitgeverij Penn digitaal aan de media geleverde versie van het boek in eerste druk. De term broddelwerk gaat iets te ver, maar vakwerk is het allerminst.

Sportdinsdag, 13 april 2010

Birdaard op verkeerde been bij rode kaart

Burdaard - FC Birdaard is op 20 maart in de fout gegaan door Benjamin Oberman, een week na zijn directe rode kaart in het duel tegen Rottevalle, op te stellen in het duel tegen Holwerd. De KNVB bestrafte de club zwaar voor het vergrijp. Het gewonnen duel tegen Holwerd (2-1) is ongeldig verklaard en moet worden overgespeeld. Voorts krijgt de club een geldboete van 250 euro en Oberman wordt voor vier duels geschorst.

Sportdinsdag, 13 april 2010

Verlies Jong Heerenveen/Emmen

Den Haag - Het belofteteam van sc Heerenveen/Emmen heeft gisteravond in Den Haag met de 2-1 verloren van de leeftijdsgenoten van ADO.

Sportdinsdag, 13 april 2010

Heerenveen levert vier internationals

Zeist - Interim-bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal Ed Engelkes heeft vier speelster van Heerenveen geselecteerd voor de WK-kwalificatiewedstrijd van Nederland tegen Macedonië, volgende week donderdag in Kumanovo. Engelkes, die de onlangs opgestapte Vera Pauw tijdelijk opvolgt, riep Cynthia Beekhuis, Marije Brummel, Sylvia Smit, Sherida Spitse op voor het duel.

Sportdinsdag, 13 april 2010

Oenema wint toernooi Snooker Cup

Hilversum - De Friese snookeraar Johan Oenema, die tegenwoordig in Eindhoven woont, heeft het tweede toernooi van de KNBB Dutch Snooker Cup 2010 gewonnen. In SC Hippo-Pot-Um-Us in Hilversum versloeg de geboren Wergeaster in de finale Zeistenaar Roy Stolk met 3-1.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties