Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 13 mei 2004.

Bijschriftdonderdag, 13 mei 2004

De voet op de nek

In het gedeelte van vandaag lijkt weinig verkondiging te zitten.

Cultuurdonderdag, 13 mei 2004

Hoe mensen oorlog ervaren

Een kopje koffie genietend, vóór het concert van Bram Vermeulen, kwam ik tot de ontdekking dat Dolf Jansen de tweede avond in de grote zaal voor een uitverkocht huis stond. Er waren zelfs enkele bekenden die naar Jansen gingen. Zou ik dan verkeerd gekozen hebben?

Cultuurdonderdag, 13 mei 2004

EBK 2005 definitief in Groningen

Groningen – De Europese Brassband Kampioenschappen (EBK) vinden in 2005 definitief plaats in MartiniPlaza in Groningen. Dat heeft de organisatie woensdag bekendgemaakt.

Economiedonderdag, 13 mei 2004

‘Groene goud’ van Friese klei

Hegebeintum - ,, De opbrengst van asperges is volledig onbetrouwbaar. Wanneer klanten van ver willen komen, adviseren we hen dan ook altijd om even van te voren te bellen.’’ Om op deze manier je producten aan te prijzen lijkt op het eerste gezicht niet echt klantvriendelijk maar een bezoek aan Hoite Schukking maakt al snel duidelijk dat de groei van het gewas volledig afhankelijk is van de weersomstandigheden.

Hoofdartikeldonderdag, 13 mei 2004

Aanzien…

Wat doen we hier? In Amerika groeit het gevoel niet te weten waar het aan is begonnen in Irak. Een voor een worden de motieven die de oorlog moeten rechtvaardigen onderuit gehaald. De massavernietigingswapens zijn niet gevonden en van een relatie tussen het regime van Saddam Hussein en het terroristisch netwerk al-Qaeda blijkt geen sprake. Ook democratie opleggen is moeilijker dan gedacht. Als Amerika dat doet, dan krijgen de sjiitische moslims het voor het zeggen. En op een tweede Iran zit niemand te wachten.

Regiodonderdag, 13 mei 2004

‘Lozing op Waddenzee komt meer onder druk’

Groningen - Het waterschap Noorderzijlvest heeft in toenemende mate moeite om het water uit het werkgebied af te kunnen voeren naar het Lauwersmeergebied. De vrije lozing op de Waddenzee via het sluizencomplex bij Lauwersoog komt hierdoor onder druk te staan.

Regiodonderdag, 13 mei 2004

Staten tegen winning van waddengas

Leeuwarden - In navolging van het provinciebestuur van Fryslân hebben ook Provinciale Staten zich gisteravond uitgesproken tegen gaswinning onder de Waddenzee. Het advies gaat naar het kabinet, dat op 19 mei hierover beslist.

Regiodonderdag, 13 mei 2004

Boer zal minder verdienen

Gorredijk – Door de uitbreiding van de Europese Unie zal de Nederlandse export van zuivelproducten de komende jaren sterk groeien. Maar de boeren zullen toch rekening moeten houden met een inkomensdaling.

Regiodonderdag, 13 mei 2004

‘SBB heeft te veel macht’

Terschelling - De gemeenteraad van Terschelling is kwaad op Staatsbosbeheer (SBB). Die bemoeit zich steeds nadrukkelijker met de ruimtelijke ordening op het eiland, vindt de raad. De eilander politici storen zich ernstig aan de in hun ogen ondemocratische wijze waarop de terreinbeheerder zich gedraagt. Eerder kreeg ook Vlieland ruzie met SBB.

Regiodonderdag, 13 mei 2004

Stadskantoor en CHN ontruimd na bommeldingen

Leeuwarden – Na een bommelding gistermiddag bij het postkantoor aan het Oldehoofsterkerkhof in Leeuwarden, kreeg de Christelijke Hogeschool Nederland aan de Rengerslaan vanmorgen ook een bommelding. Rond acht uur werd telefonisch gemeld dat er een bom zou afgaan. Het gebouw is direct ontruimd en vijftien bomverkenners ging het gebouw binnen. Studenten en medewerkers zijn opgevangen in het pand van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Het gebied om de school is afgezet. De politie neemt de melding serieus, maar zet geen explosievenhond in.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 mei 2004

‘De kerk moet vooral vragen stellen’

Zwolle - Als opvolgers van Jezus’ apostelen hebben de rooms-katholieke bisschoppen de taak om zowel voor gelovigen als de samenleving ,,richtinggevend’’ te spreken. De bisschoppen moeten zich daarbij wel realiseren dat de Bijbel op complexe actuele vraagstukken niet altijd een eenduidig antwoord geeft. ,,Ik zie voor de kerk in het maatschappelijk debat daarom vooral een rol weggelegd als vragensteller’’, zegt hulpbisschop De Korte van Utrecht.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 mei 2004

Beeld van pater Titus in brons gegoten

Groningen - Een 2,25 meter hoog beeld van pater Titus Brandsma is woensdag in brons gegoten. Bisschop Eijk van het bisdom Groningen sprak daarbij een zegenbede uit. Het gieten gebeurde in de gieterij van het Museum-technische Werken in Groningen.

Sportdonderdag, 13 mei 2004

Huisman wint baanwedstrijd Haulerwijk

Haulerwijk – Sjoerd Huisman heeft woensdag in Haulerwijk een skeelerwedstrijd voor de landelijke baancompetitie gewonnen.

Sportdonderdag, 13 mei 2004

Thies aan leiding, Hin nu derde op WK

Santander - Annelies Thies voert bij het WK zeilen in de olympische Yngling het klassement na zes races aan. De Nederlandse heeft met haar bemanningsleden Annemieke Bes en Petronella de Jong (St. Jacobiparochie) aan de leiding gezelschap van de Deense Dorte Jensen.

Sportdonderdag, 13 mei 2004

18 supportersbussen naar Enschede

Heerenveen – Een grote schare supporters van Sportclub Heerenveen reist de ploeg zondag achterna in de laatste competitiewedstrijd van het seizoen, uit tegen FC Twente.

Sportdonderdag, 13 mei 2004

Gedrild en gedreven


Sportdonderdag, 13 mei 2004

Aloys van Duuren niet te kloppen in criteriums

Heerenveen – Aloys van Duuren reed dit wielerseizoen dat op 12 april van start ging nog maar twee criteriums, maar won ze wel allebei. Na de overwinning in het openingscriterium in De Wijk was het woensdagavond opnieuw raak in de Koga Miyata wielerronde van Heerenveen.

Sportdonderdag, 13 mei 2004

‘Foppe is iemand die gauw emotioneel wordt’

Leeuwarden – Nu Foppe de Haan als trainer afscheid neemt van het betaald voetbal, is het tijd om terug te blikken. Het Friesch Dagblad brengt een serie waarin mensen uit verschillende geledingen hun verhaal doen over Foppe. Vandaag deel 5: oud-spelers.

Weerdonderdag, 13 mei 2004

Af en toe zon

Vanavond en vannacht komen er enkele opklaringen voor, maar ook nog altijd wolkenvelden. Het kwik zakt tot rond 7 graden. Morgen schijnt af en toe de zon en het wordt daarbij ongeveer 16 graden. Het waait matig uit het noordwesten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties