Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 13 mei 2014.

Hoofdartikeldinsdag, 13 mei 2014

Eindelijk boosheid om vermiste schoolmeisjes

Het heeft te lang geduurd maar eindelijk is er internationale aandacht voor het lot van de ruim tweehonderd ontvoerde schoolmeisjes in Nigeria. Op 14 april overvielen gewapende mannen de meisjesschool in het plaatsje Chibok. Waar de slachtoffers zijn gebleven is onbekend.

Regiodinsdag, 13 mei 2014

Van emballagejongen tot eerste SP-wethouder

Drachten | Jos van der Horst wordt vanavond benoemd tot wethouder in Smallingerland. Hij wil als eerste SP-wethouder ooit in Fryslân een nieuwe wind laten waaien in de gemeente. ,,De mensen die nu zonder werk thuiszitten, moeten weer het gevoel krijgen dat ze meetellen.”

Regiodinsdag, 13 mei 2014

Zestienplussers willen niet altijd maar thuiszitten

Leeuwarden | ,,We gingen altijd naar Club Red, sinds de nieuwe alcoholwet gaat dat niet meer. Club Red heeft nog wel een paar keer een avond georganiseerd voor jongeren vanaf zestien jaar, maar dat is nu ook voorbij.”

Regiodinsdag, 13 mei 2014

Advies: Windlust blijft monument

Burum | De herbouwde molen Windlust in Burum behoudt mogelijk toch zijn status als rijksmonument. De Raad voor Cultuur (RvC), het orgaan dat minister Jet Bussemaker (Cultuur) inschakelde voor advies, vindt dat de molen de monumentenstatus kan behouden. De werktuigbouwkundige functie en de schoonheid binnen het dorp wegen voldoende op tegen het argument dat er te weinig originele materialen resteren, zo luidt het advies.

Sportdinsdag, 13 mei 2014

Schade aan knie van Finnbogason valt mee

Voetbal

Sportdinsdag, 13 mei 2014

Rust voor Sinkgraven. Van Aken in het gips

Voetbal

Sportdinsdag, 13 mei 2014

André Polet: honkvast en koelbloedig

Hallum | Zijn werk om de hoek en de voetbalvelden tegenover huis: veel meer heeft André Polet (37) niet nodig. ,,Ik ben zo geboren, denk ik’’, zegt de goalgetter, die afgelopen zaterdag zijn laatste wedstrijd speelde namens het eerste van Wykels Hallum. Gronitas werd met 3-4 verslagen, maar Polet wist geen doelpunt meer toe te voegen aan zijn indrukwekkende totaal van 276 competitietreffers. ,,Je leeft wel naar zo’n laatste duel toe. Het liep niet helemaal. En ik miste nog een dot van een kans’’, klinkt het bijna schuldbewust.

Sportdinsdag, 13 mei 2014

Recensie | Openhartige zoektocht naar de ‘Totale Mensch’ Van Gaal

Sport in druk

Sportdinsdag, 13 mei 2014

Column | De kaakblessure van Alfred FinnbogasonACTUEEL
Familieberichten
Advertenties