Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van dinsdag, 13 juni 2006.

Dossierdinsdag, 13 juni 2006

De tactische sterke start van Oranje

Dossierdinsdag, 13 juni 2006

De groeten van Guus


Dossierdinsdag, 13 juni 2006

Een alternatieve voetbalontdekkingsreis

Het WK is begonnen, Nederland kleurt oranje. De televisie biedt vier weken lang de hele avond voetbal en praten over voetbal. Het belangrijkste gespreksonderwerp is Van Basten: zijn selectiebeleid, zijn trainingen, zijn houding, zijn tactiek. En voor wie dit nog niet genoeg is, is er een hele stapel boeken verschenen over voetbal, waarvan een stuk of zes geheel of deels over Van Basten.

Economiedinsdag, 13 juni 2006

Verdienen met biogascentrale zaak van lange adem

Tzum - Al bijna een jaar staat er een biogascentrale op het pluimveehouderijbedrijf van Wilco Atsma in Tzum. Financieel voordeel heeft dat nu nog niet opgeleverd. ,,Maar dat is op termijn natuurlijk wel de bedoeling,” merkt hij op. ,,De komende twee jaar is de centrale nog in eigendom van de Stichting Biomassa Noord Nederland. Daarna kunnen wij de wervelbedvergasser kopen.”

Economiedinsdag, 13 juni 2006

Curator onderzoekt failliet keukencentrum

Noordwolde - Curator R.M. Goudberg gaat een onderzoek instellen naar transacties rond het faillissement van Keukencentrum

Economiedinsdag, 13 juni 2006

Melkveehouderij richt producentenclub op

Leeuwarden - Nederlandse melkveehouders hebben deze week de producentenorganisatie Dutch Dairymen Board (DDB)opgericht. De organisatie is opgericht om een machtsblok te vormen tegen de grote zuivelondernemingen. De DDB wil zo een betere prijs bedingen. Dat kan bijvoorbeeld door het dreigen met een leveringsstop. DDB heeft samenwerking gezocht met vergelijkbare organisaties in andere Europese landen. In totaal hebben 5800 ondernemers met een gemiddeld quotum van ruim 570.000 kilo melk, ingetekend. Dat is bijna 25 procent van de Nederlandse melkplas. In het bestuur van de nieuwe organisatie komen onder andere Sieta van Keimpema uit Nes (B) en Durk Boschma uit Marum.

Economiedinsdag, 13 juni 2006

Nieuwe stalinrichting door hogere gasprijs

Gorredijk - Stalinrichter Frilim uit Gorredijk zit goed op de weg omhoog. Het bedrijf bestaat nu vijf jaar en vond een uitgebreide viering gisteren zeker op zijn plaats. Na een trage start in de eerste jaren van het bestaan, worden er nu

Hoofdartikeldinsdag, 13 juni 2006

Informatie uit Uruzgan...

Zijn er nu wel of geen mensen in Afghanistan gedood door Nederlandse militairen? We menen van wel, gelet op de woorden van kolonel Morsink. Maar de mededelingen van Morsink dat er tientallen Taliban-strijders zijn gedood door Nederlands vuur, blijken niet bij voorbaat geheel betrouwbaar. Ze zijn ‘overgenomen’ van de bevolking die verhalen vertelt, en gebaseerd op graven.

Regiodinsdag, 13 juni 2006

Friezen staan aan de kant op arbeidsmarkt

Leeuwarden - Fryslân en Groningen zijn nog altijd de provincies met de laagste arbeidsparticipatie. In 2005 daalde het percentage voor de twee noordelijke gebieden opnieuw, terwijl dat in de meeste andere provincies stabiel bleef. De gemeenten Achtkarspelen en Dantumadeel scoren het laagst.

Regiodinsdag, 13 juni 2006

Insect pakt giftig kruid aan

Leeuwarden/Wageningen - Het voor paarden en runderen gevaarlijke Jakobskruiskruid zou bestreden kunnen worden door insecten. Onderzoeker dr Bert Lotz van het bureau Plant Research International zou graag een proef doen naar Amerikaans voorbeeld. ,,Fryslân zou een mooie locatie zijn voor zo’n onderzoek.”

Regiodinsdag, 13 juni 2006

De kerkuil doet het goed

Leeuwarden - Het aantal broedparen van kerkuilen (goudûle) in Nederland nadert de drieduizend. Sinds 1963 is dit aantal niet zo hoog geweest. Alleen in Fryslân, Groningen en Zeeland is het aantal broedpaartjes afgenomen.

Sportdinsdag, 13 juni 2006

Helmholt in gouden letters de boeken in


Sportdinsdag, 13 juni 2006

Drachten heel even centrum van toptafeltennis


Sportdinsdag, 13 juni 2006

Bart Helmholt ljept over de grens van negentien meter

Winsum – Fryslân is een legende rijker. Bart Helmholt sprong zaterdag op de schans in Winsum over de magische grens van negentien meter. De fierljepper uit Hurdegaryp presteerde iets dat alleen de Hollander Aart de With twee keer lukte. Helmholt is de eerste Fries ooit die de negentien meter passeerde. Hij slaagde waar oud-toppers als Evert Wilstra, Gerhard Vlieger, Marcel Nijboer en Rimmer Abma faalden.

Sportdinsdag, 13 juni 2006

Steigenga ‘regelt’ zijn zeges


Sportdinsdag, 13 juni 2006

Harkemase Boys mist landelijke bekerfinale

Echt - Harkemase Boys is er zaterdag in het Limburgse Echt niet in geslaagd de landelijke bekerfinale te halen. In de halve finale moesten de manschappen van trainer Pieter Bijl in de extra tijd buigen voor thuisclub EVV. De zondagclub, tweedejaars hoofdklasser, kan zich nu gaan opmaken voor de eindstrijd tegen ASWH, de winnaar van West I die zaterdag in Heerjansdam het Wezeper WHC met 1-0 versloeg. De eindstrijd wordt volgende week zaterdag in Echt gespeeld.

Sportdinsdag, 13 juni 2006

Sneek en ONS blinken uit in derde editie van Midsummercup

Dronrijp - De derde editie van de Frivius Midsummercup had zaterdag weinig nieuws onder de zon, die heel nadrukkelijk regeerde. Het was voor de 48 deelnemende teams in de braadpan in het hart van Dronrijp letterlijk een kwestie van pappen en nathouden, maar ook daar sprong de organisatie, die niet voor één gat te vangen is, goed mee om. Het enige waar ze geen invloed op uit kunnen oefenen is het wedstrijdverloop. Ook in het zonnetje blonken de teams van Sneek en ONS Sneek, bij de dames, net als een jaar eerder uit.

Sportdinsdag, 13 juni 2006

Pijper oppermachtig in halve finale van EK

Bielefeld - Theo Pijper heeft zich gistermiddag geplaatst voor de finale van de strijd om de Europese titel in de grasbaansport. De coureur uit Rinsumageest was in de halve finale in het West-Duitse Bielefeld oppermachtig. De Fries werd eerste en dat was terecht.

Sportdinsdag, 13 juni 2006

Tweemaal goud Zwanenburg


Sportdinsdag, 13 juni 2006

Prima debuut van Geert Faber in hoofdklasse

Stiens - Afgelopen dinsdag om elf uur ‘s avonds kreeg Geert Faber uit Stiens een telefoontje van Chris Wassenaar: of hij de plaats van de geblesseerde Rutmer van der Meer wilde innemen. Afgelopen vrijdag mocht hij al proefdraaien op de uitnodigingspartij in Hallum, gisteren verscheen hij in het partuur van de gebroeders Wassenaar en nog wel in z’n eigen woonplaats Stiens. En hij acteerde zeker naar behoren.

Sportdinsdag, 13 juni 2006

Eerste krans voor partuur Sibbele Lootsma

Stiens - Het enige partuur gestoken in een oranje shirt won gistermiddag de vrije formatiepartij in Stiens. Sibbele Lootsma, Herman Sprik en Cornelis Terpstra wonnen in de finale met 5-3 en 6-4 van Simon Minnesma, Pieter Scharringa en Douwe Groenendijk.

Sportdinsdag, 13 juni 2006

Bouwers Noorden gaan samen met Syntens innoveren

Groningen - De Noordelijke Regieraad Bouw heeft een samenwerkingsovereenkomst getekent met Syntens om vernieuwingen in de bouw sneller door te voeren. ,,Dat is ook nodig”, stelt woordvoerder K. Ahlers van Syntens. ,,Door de samenwerking kunnen wij als Syntens nog beter bedrijven zoeken die bij een bepaald project voor vernieuwingen kunnen zorgen. En dat is vaak nodig om ontwikkelingskosten te verlagen en bestaande kennis in te zetten. Het wiel hoeft dan niet steeds weer opnieuw uitgevonden worden.

Sportdinsdag, 13 juni 2006

Derveld naar Deense Esbjerg

Heerenveen - Fernando Derveld vertrekt bij SC Heerenveen en keert terug naar Denemarken. De verdediger vindt dat hij in Fryslân te weinig aan spelen toekomt. Hij verhuist naar het Deense Esbjerg, dat afgelopen seizoen zesde werd. Daar wordt Derveld herenigd met zijn voormalige trainer van Odense - waar hij vier jaar speelde - Troels Bech. De 29-jarige verdediger, die bij Heerenveen nog een contract had tot medio 2009, tekende voor drie seizoenen bij Esbjerg.

Sportdinsdag, 13 juni 2006

Terpstra achterinse bij Bouma/Bonnema

Leeuwarden - Kaatser Cornelis Terpstra uit Minnertsga is vanaf de Masters in Heerenveen (vrijdag 30 juni) de nieuwe achterinse bij Jochum Bouma en Tjitte Bonnema. Terpstra neemt de plaats in van Marten Feenstra uit Berlikum. De 23-jarige achterinse kreeg zondag in Stiens te horen dat van zijn diensten geen gebruik meer zou worden gemaakt. Het hoge verwachtingspatroon wat beiden hadden van Feenstra kon door de talentvolle achterinse te zelden worden waargemaakt.

Sportdinsdag, 13 juni 2006

7de dan Jiu Jitsu voor Melle Postma

Nieuwegein - Vechtsporter Melle Postma uit Pingjum is zondag in de dojo van de Judo Bond Nederland in Nieuwegein gepromoveerd tot de 7de dan Jiu Jitsu. Jiu-jitsu is een zelfverdedigingssport waaruit onder andere judo is ontstaan.

Sportdinsdag, 13 juni 2006

Heerenveen legt Alves vast

Heerenveen - Sportclub SC Heerenveen heeft voor komend seizoen de Braziliaan Afonso Alves vastgelegd. De 25-jarige speler, die als aanvaller of aanvallende middenvelder inzetbaar is, zal deze week een vijfjarige contract ondertekenen. Daarmee is einde gekomen aan wekenlange onderhandelingen tussen de speler, zijn oude club Malmö en Heerenveen. De eerste contacten dateren al van in de winterstop, toen Heerenveen door het vertrek van Klaas Jan Huntelaar en Georgios Samaras ernstig verlet had van een aanvaller. De Friese club leek in die periode ook daadwerkelijk zaken te kunnen doen, totdat Malmö plotseling de transferprijs opschroefde. Daarmee ging de deal niet door en huurde Heerenveen als noodoplossing Mark de Vries van het Engelse Crystal Palace.

Weerdinsdag, 13 juni 2006

Tropisch

Het is vanmiddag nog tropisch met maxima boven 30 graden op veel plaatsen. Vanavond en vannacht krijgen we enkele verfrissende (onweers)buien. Morgen wordt het vrij zonnig en een stuk koeler: rond de 19 graden, bij een matige tot vrij krachtige noordwestenwind


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties