Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 13 juni 2012.

Economiewoensdag, 13 juni 2012

Innovatiehuis begint in herfst in Lauwersdelta

Surhuisterveen | Ondernemers van diverse pluimage én die willen innoveren bij elkaar brengen onder één dak om op die wijze een broedplaats te vormen voor meer bedrijvigheid in de regio Noordoost Friesland en Westerkwartier: dat is de missie van de stichting achter het Innovatiehuis Lauwersdelta. Er is financiële steun aangevraagd, er zijn gesprekken geweest met verhuurders van panden in Achtkarspelen en vorige week is het stichtingsbestuur van start gegaan.

Hoofdartikelwoensdag, 13 juni 2012

Miljarden euro’s later is euro nog niet gered

Het lot van de euro wordt in de komende weken beslist. De 100 miljard euro noodhulp die de Europese Unie dit weekend aan Spanje heeft gegeven, leverde slecht een korte adempauze op. Italië dreigt nu ook in de problemen te komen. In Griekenland zijn dit weekend verkiezingen die kunnen resulteren in een overwinning voor extreem-links waarna het land mogelijk de eurozone verlaat.

Regiowoensdag, 13 juni 2012

Friezen en Duitsers kijken samen

Leeuwarden | Het is vanavond erop of eronder voor Nederland. Het EK-duel tussen Oranje en Duitsland is het gesprek van de dag.

Regiowoensdag, 13 juni 2012

Geboren Drachtster wordt burgemeester Smallingerland

Drachten | Tjeerd van Bekkum (45) wordt de nieuwe burgemeester van Smallingerland. Hij is momenteel burgemeester van Marum. Daarvoor was hij onder meer wethouder in Berkel en Rodenrijs en politiek adviseur in Den Haag.

Regiowoensdag, 13 juni 2012

Prinses Máxima swingt met Friese scholieren

Tjalleberd | ,,Vrijdagmiddag is de leukste dag van de week. Eerst hebben we gym en daarna gaan we door naar muziek.” De reactie van drummer Damian Loonstra (11) in het bandje dat net Hit the road Jack van Ray Charles heeft gespeeld voor Máxima, moet de prinses als muziek in de oren klinken. ,,Maar dit is wel meer rock dan pop”, vindt de prinses.

Geloof & Kerkwoensdag, 13 juni 2012

NBG: zorgen over ledental

Haarlem | Het Nederlands Bijbelgenootschap (NBG) heeft vorig jaar een positief resultaat behaald van 506.000 euro. Dat was 626.000 hoger als begroot. De totale baten kwamen vorig jaar uit op bijna 8,5 miljoen euro.

Geloof & Kerkwoensdag, 13 juni 2012

Niets doen en op de winkel passen kan niet meer

Stel, je maakt deel uit van een middelgrote gemeente. De inkomsten lopen terug. Het is duidelijk dat het zo niet verder kan. Wat dan? PKN-synodevoorzitter Peter Verhoeff over de verschillende krimpscenario’s.

Geloof & Kerkwoensdag, 13 juni 2012

Rechtsstaat is religieuzer dan we denken

Leiden | De manier waarop we over God denken, beïnvloedt ook de wetten die we maken en onze houding ten opzichte van de overheid, vond de Duitse filosoof Hegel (1770-1831). Hij had daarom veel op met het christendom, dat mensen bevrijdt. Een nieuw boek en een symposium brengen zijn godsdienstfilosofie opnieuw onder de aandacht.

Sportwoensdag, 13 juni 2012

De Jong voor vierde keer op rij Fries schaakkampioen

Scharnegoutum | Voorzitter Dick Kruithof van de Friese Schaakbond noemde hem gekscherend de Rafael Nadal van het schaken, refererend aan diens zevende tennistitel op Roland Garros. Zover reikt Migchiel de Jong nog niet, maar hij kroonde zich gisteravond in de Wijn & Whisky Schuur in Scharnegoutum wel voor de vijfde maal (en voor de vierde keer achtereen) tot Fries schaakkampioen.

Sportwoensdag, 13 juni 2012

Reserves van De Hoeve prolongeren A.P. Buitenbeker

Noordwolde | De reserves van De Hoeve hebben gisteravond met succes de A.P. Buitenbeker verdedigd. In een prachtige finalewedstrijd werden de reserves van KIOS uit Ruinerwold met 7-4 verslagen.

Sportwoensdag, 13 juni 2012

Tzummarum, Franeker en Wommels verder op FK jeu de pelote

Easterlittens | Op de tweede dag van de open Friese kampioenschappen jeu de pelote op It Plein van Easterlittens is Tzummarum gisteravond eenvoudig doorgedrongen naar de volgende ronde. Wjelsryp nam nog wel een spel voorsprong, maar via 3-3 liep Tzummarum in één ruk door naar een 3-8 zege.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties