Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van maandag, 13 juni 2016.

Hoofdartikelmaandag, 13 juni 2016

Zorgen en nog eens zorgen over Brexit

Nog maar tien dagen en dan is er het Britse referendum over Europa. Als de uitslag is: we vertrekken, dan beleeft Europa een van de grootste gebeurtenissen in de moderne Europese geschiedenis. De zorgen over het vertrek en het optimisme over de kans dat de Britten willen blijken, wisselen in omvang. Tot voor enkele weken geleden waren de peilingen bijna allemaal gunstig voor de Europa-gezinden. Er worden veel peilingen gehouden en een soort totaal van al die peilingen geeft nu een spannende uitslag: 47 procent is er voorstander van dat het Verenigd Koninkrijk binnen boord blijft, 44 procent wil vertrekken en 9 procent weet het nog niet.

Regiomaandag, 13 juni 2016

Witmarsum pronkt met drie Friese iconen

Culturele Hoofdstad is niet alleen een feestje voor Leeuwarden. Heel Fryslân mag meedoen. In verschillende dorpen wordt gewerkt aan een cultureel programma voor 2018. Het Friesch Dagblad en Finster op Fryslân besteden de komende tijd aandacht aan de plannen. Dit keer Witmarsum.

Regiomaandag, 13 juni 2016

Rederij moet wijken voor toeristen in Nieuwe Willemshaven

Harlingen - Rederij Wadden Transport verzorgt al bijna 35 jaar goederenvervoer vanuit de Nieuwe Willemshaven in Harlingen naar de eilanden Texel, Vlieland en Terschelling. Door een nieuw bestemmingsplan van de gemeente dreigt het bedrijf te moeten verkassen.

Regiomaandag, 13 juni 2016

Marsum heeft weinig hinder van vliegshow

Marsum - De Luchtmachtdagen van Defensie hebben in Marsum, vlakbij de Leeuwarder Vliegbasis, niet tot grote problemen geleid. Voor de dorpsbewoners kon het leven gewoon doorgaan. Dat zegt Geert Verf van Dorpsbelang Marsum. Volgens Verf is de organisatie erin geslaagd wildparkeerders uit het dorp te weren. Bovendien konden de Marsumers het eigen dorp per auto goed in- en uitkomen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties