Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van woensdag, 13 juli 2011.

Cultuurwoensdag, 13 juli 2011

Slagwerk gestolen van brassband ImmanuŽl

Roodeschool - De gereformeerde brassband ImmanuŽl uit Roodeschool heeft haar tournee in het kader van het vijftigjarig bestaan moeten beŽindigen omdat de kar met daarin alle slagwerk is gestolen. In een mail naar alle muziekverenigingen in het Noorden roept ze op uit te zien naar een eenassige kar met een blauwe huif. De schade loopt in de tienduizenden euroís.

Cultuurwoensdag, 13 juli 2011

Frysk Klassiek Festival geheel afgelast

Joure - De sterk afgeslankte versie van het Frysk Klassiek Festival in Joure is afgelast. Het bestuur krijgt de financiŽn niet rond. Eerder werd al besloten het driedaagse festival in te korten tot een dag, in de vorm van een openluchtconcert. Dit concert zou plaatsvinden op 4 september. Het bestuur gaat wil nu volgend jaar proberen een klassiek festival te organiseren.

Cultuurwoensdag, 13 juli 2011

Piet Visser nieuwe dirigent Harmonie Sneek

Sneek - Piet Visser (1964) uit Nij Altoenae wordt vanaf 1 september de nieuwe dirigent van de cmv Harmonie Sneek. Visser volgt Jouke Hoekstra uit Bolsward op die zes jaar voor de fanfare stond. Visser is docent aan muziekschool Het Bildt in Sint Annaparochie en onder meer dirigent van de brassband Apollo uit Grou. De Sneker fanfare heeft 45 leden.

Economiewoensdag, 13 juli 2011

Meer Nederlanders hebben moeite met terugbetalen

Leeuwarden - Het aantal Nederlanders dat moeite heeft om aan zijn betalingsafspraken te voldoen, is eind juni met 7,2 procent gestegen naar ruim 655.000. Een half jaar geleden hadden nog zeshonderdduizend mensen met een lening moeite met terugbetalen. Dit blijkt uit cijfers die het Bureau Krediet Registratie (BKR) gisteren bekendmaakte.

Hoofdartikelwoensdag, 13 juli 2011

Europees getalm verergert eurocrisis

Het lukt de eurolanden maar niet de schuldencrisis te bezweren. De financiŽle markten zijn de besluiteloosheid in Europa zo langzamerhand zat. De aandelenkoersen gingen daardoor de afgelopen dagen omlaag uit angst dat de schuldencrisis zich zou uitbreiden naar andere landen. Na Griekenland, Ierland en Portugal dreigen nerveuze beleggers hun vertrouwen te verliezen in het politiek instabiele ItaliŽ dat na Griekenland verhoudingsgewijs de grootste schuldenberg heeft.

Regiowoensdag, 13 juli 2011

Integriteit van oud-wethouder nader bekeken

Grou - Er komt een vervolgonderzoek naar de handel en wandel van Jenny Bouma, de voormalig PvdA-wethouder van Boarnsterhim. Een eerste verkennend onderzoek geeft voldoende aanleiding om haar integriteit als bestuurder van die gemeente verder te onderzoeken. Ze is in verband gebracht met mogelijke belangenverstrengeling bij grondtransacties in Eagum en Terherne.

Regiowoensdag, 13 juli 2011

School voor Ďmoeilijkeí jongeren Frysl‚n

Leeuwarden - Enkele honderden Friese jongeren die nu jaarlijks tussen wal en schip vallen bij de overgang van onderwijs naar werk kunnen straks terecht in een nieuwe leervorm: de Werkschool. Als het aan Liesbeth Vos, voorzitter van het college van bestuur van het Friesland College, gaat de nieuwe school al komend schooljaar van start in Frysl‚n.

Regiowoensdag, 13 juli 2011

De Conegroup mag De Frosk toch kopen

De Westereen - Zwembad De Frosk blijft mogelijk toch open. De Conegroup, die al eerder in beeld was als overnamekandidaat, heeft een compromis gesloten met het college van burgemeester en wethouders van Dantumadiel. Het plan is gisteren gepresenteerd aan de gemeenteraad. Die beslist 19 juli of de koop kan doorgaan.

Regiowoensdag, 13 juli 2011

Alleen de helikopters ontbreken nog

Deuren worden met grof geweld uit hun sponningen getrapt, glas rinkelt in duizend scherven uiteen op de galerij en in staccato vliegen bevelen over en weer. De Luchtmobiele Brigade oefent.

Geloof & Kerkwoensdag, 13 juli 2011

Opvolger Jan Zijlstra begint eigen kerkelijke gemeente

Leiderdorp - De Levensstroom Gemeente in Leiderdorp van Jan Zijlstra ziet haar belangrijkste voorgangersechtpaar vertrekken. ĎArno & Vanessa van der Knaap zijn met ingang van 11 juli 2011 een nieuwe gemeente begonnen met de naam Gemeente Gods Original Design, zo meldt de site van de evangelische megakerk in Leiderdorp.

Geloof & Kerkwoensdag, 13 juli 2011

Mager wijdingsjaar in BelgiŽ in post-Vangheluwe-jaar

Antwerpen - Uit een enquÍte van het Belgische opinieweekblad Tertio blijkt dat er dit jaar in Vlaanderen en in WalloniŽ drie diocesane priesterwijdingen zijn. Vorig jaar waren het er vier in Vlaanderen en zeven in WalloniŽ, in 2009 ging het om respectievelijk ťťn en negen.

Sportwoensdag, 13 juli 2011

Uw sportfoto in de krant

Uw hockeyende kleinkind met de beker in de handen? Dat schitterende doelpunt van zoonlief? Of die geconcentreerde blik van uw dochter, aanstormend amazone? Heeft u het op beeld vastgelegd en wilt u het delen met de lezers van het Friesch Dagblad dan biedt de krant u nu die gelegenheid. De sportredactie wil voortaan elke dinsdag een mooie plek inruimen voor de beste, leukste, mooiste, aardigste amateur sportfoto van het voorgaande weekeinde. Mail de foto voor maandagavond 21.00 uur naar sport@frieschdagblad.nl. Fotoís van kampioensteams zijn van harte welkom, maar de voorkeur gaat uit naar spelmomenten.

Sportwoensdag, 13 juli 2011

Cambuur scoort in de stromende regen zeven keer

Garderen - Cambuur Leeuwarden heeft gisteravond zeven keer gescoord tegen een regioselectie uit de omgeving van Garderen, waar de club traditioneel is neer gestreken voor een zesdaags trainingskamp. Het duel werd afgewerkt onder hele slechte omstandigheden in de stromende regen en misschien daardoor regende het ondanks een groot aantal kansen geen doelpunten voor de ploeg van trainer Alfons Arts.

Sportwoensdag, 13 juli 2011

Oefenduel Heerenveen tegen AA Gent wordt toch gespeeld

Vaals - Het oefenduel van sc Heerenveen tegen AA Gent zal vanavond alsnog worden gespeeld. Er zal om zeven uur worden afgetrapt op het sportcomplex van Rood Groen LVCí01 in Lemiers, waar de Friese ploeg deze dagen ook de trainingen afwerkt. Het oefenduel op de oorspronkelijke locatie in het Belgische Temse moest op last van de lokale autoriteiten worden geannuleerd.

Sportwoensdag, 13 juli 2011

Cambuur neemt Dissels over van FC Volendam

Leeuwarden - SC Cambuur heeft zich voor het komend seizoen verzekerd van de diensten van Charles Dissels. De 26-jarige aanvaller speelde voor Sparta Rotterdam en FC Volendam in totaal 169 wedstrijden in het betaalde voetbal. Daarin scoorde hij 31 keer. Vorig seizoen leefde Dissels een tijd lang in onmin met Volendam-trainer Gert Kruys (ex-Cambuur) die de aanvaller een gebrek aan inzet verweet en daarom eind april terugzette naar het belofteteam.

Sportwoensdag, 13 juli 2011

Postma raakt bij EK Finn verder op achterop

Helsinki - Zeiler Pieter-Jan Postma is gisteren opnieuw een plaatsje gezakt in het klassement van het EK in de olympische Finnklasse. De Fries daalde in Helsinki van de derde naar de vierde positie, na maandag ook al de tweede plek te hebben verspeeld. Postma staat op 18 punten van het brons. Hij won gisteren nog wel de achtste race, nadat hij eerder op de dag teleurstelde met de 18e en 14e positie. De Kroaat Ivan Kljakovic Gaspic bleef leider met een voorsprong van 26 punten op Postma.

Sportwoensdag, 13 juli 2011

Amsterdam trekt zich terug uit eredivisie basketbal

Amsterdam - De basketballers van Amsterdam maken komend seizoen geen deel meer uit van de eredivisie. ABC Amsterdam is er niet in geslaagd voldoende financiŽle middelen bij elkaar te krijgen en moet daarom van deelname afzien. ,,Na zeven landskampioenschappen en zes nationale bekertitels komt er een triest einde aan de ambities van het Amsterdamse topbasketbal. Het bestuur bedankt iedereen die ons de afgelopen jaren heeft bijgestaanĒ, aldus de club in een verklaring.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties