Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 13 juli 2013.

Hoofdartikelzaterdag, 13 juli 2013

De hulp, de markt en het eigenbelang

Een paar simpele constateringen in een rapport over ontwikkelingswerk maakt direct duidelijk waar de werkelijke crisis in de wereld zich ook alweer afspeelt: niet hier. Waarschijnlijk wordt het millenniumdoel om het aantal mensen dat in extreme armoede leeft binnen vijftien jaar te halveren gehaald. Maar dan nog leven in 2015 600 miljoen mensen in extreme armoede.

Sportzaterdag, 13 juli 2013

Stroetinga grijpt net naast de hoofdprijs

Roden | Wim Stroetinga heeft gisteravond in de 43e Lus van Roden net naast de hoofdprijs gegrepen. De tegenwoordig in Nijkerk woonachtige Fries moest in de finale zijn meerdere erkennen in Jelmer Asjes uit Zaandam.

Sportzaterdag, 13 juli 2013

Heerenveen - FC Twente op donderdagavond

Heerenveen | Het bekerduel sc Heerenveen - FC Twente in de tweede ronde van de KNVB beker wordt op donderdagavond 26 september gespeeld. Het duel in het Abe Lenstrastadion begint om 20.45 uur. Dat heeft de KNVB gisteren bekend gemaakt. In 2009 won Heerenveen de bekerfinale van FC Twente na strafschoppen.

Sportzaterdag, 13 juli 2013

Van der Duim speelt in Scheveningen finale

Scheveningen | Tennisser Antal van der Duim uit Vinkega speelt morgen samen met Boy Westerhof uit Assen de dubbelspelfinale van het challengertoernooi in Scheveningen. Het Fries/Drentse koppel versloeg gisteren in de halve finale het duo Albot/Nedovyesov (Moldavië/Oekraďne) in twee sets: 6-3 en 6-3.

Sportzaterdag, 13 juli 2013

Hiemstra, Van der Graaf en De Boer in de kransen in Bolsward

Bolsward| Marije Hiemstra, Leonie van der Graaf en Geke de Boer hebben gisteren in Bolsward een uitnodigingspartij in de dames hoofdklasse gewonnen. In de finale won trio Hiemstra met 5-3 en 6-6 van partuur Joukje Kuperus, Sjoukje Visser en Harmke Siegersma.

Sportzaterdag, 13 juli 2013

De Gouden Swipe blijft in Friesland

Joure | Op een zonovergoten drafbaan in Joure waren ruim 3000 bezoekers gistermiddag getuige van de koersdag die was opgebouwd rond de Gouden Swipe. In deze draverij voor amatrices werd gestreden om de unieke gelijknamige wisselprijs die het hele jaar door een ereplaats heeft in het plaatselijke gemeentehuis. Gisteren kwam hij voor even in handen van Hiltje Tjalsma, de Friezin die voor eigen publiek het hoofdnummer won.

Sportzaterdag, 13 juli 2013

Simpson ligt roerloos op de weg. En dan is het over

Doping en wielrennen. Het is van alle tijden. En het is van Andere Tijden. Andere Tijden Sport welteverstaan. Het populaire tv-programma staat morgenavond in het teken van de man die alom wordt gezien als de ‘eerste dopingdode in de Ronde van Frankrijk’. Tommy Simpson overleed tijdens de Tour de France van 1967, vandaag exact 46 jaar geleden, tijdens de beklimming van de Mont Ventoux. Exact dezelfde berg als die de renners uit de Tour van 2013 morgen ook beklimmen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties