Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 13 augustus 2004.

Bijschriftvrijdag, 13 augustus 2004

In het reine

Hoewel niet alle vormen ongeneeslijk waren, werd de melaatsheid toch de oudste zoon van de dood genoemd.

Economievrijdag, 13 augustus 2004

KPN wil btw terug van UMTS-licentie

Den Haag - KPN daagt het ministerie van Economische Zaken voor de rechter om een deel van het bedrag dat KPN betaalde aan de UMTS-licentie in 2000 terug te krijgen. KPN claimt een bedrag van 120 miljoen euro. Het betreft hier aftrekbare btw, vindt KPN. Volgens het ministerie is er bij de UMTS-licentie geen btw betaald, omdat het ministerie bij de verkoop niet handelde als ondernemer.

Economievrijdag, 13 augustus 2004

Ministerie gedoogt veld met gen-appels

Den Haag – Staatssecretaris Pieter van Geel gedoogt een veldproef met genetisch gemodificeerde appelbonen van het Plant Research International (PRI) in Wageningen. Eerder vernietigde de rechter de door het ministerie afgegeven vergunning. Volgens een woordvoerster van het Ministerie van VROM kwam dit vooral door verkeerd gevolgde procedures.

Economievrijdag, 13 augustus 2004

‘Niet om het cadeau, maar om de indruk’

Drachten - ,,Het gaat niet om de laagste prijs. De klant gunt de opdracht aan een bedrijf als de persoonlijke relatie goed is’’, vindt directeur/eigenaar Marco Setz van Vos en Setz BV. Het is zijn missie om bedrijven te helpen de relaties met hun klanten en werknemers goed te houden. Het gaat hem dan ook niet om de relatiegeschenken die hij verkoopt, maar om het effect dat ze hebben op de ontvanger.

Economievrijdag, 13 augustus 2004

Fryslân House Amsterdam open

Amsterdam – Het Fryslân House opende gisteravond officieel zijn deuren. Het Fryslân House is het Amsterdamse verkoopkantoor van zeven Friese ICT-bedrijven Amsterdam.Met het verkoopkantoor willen de zeven bedrijven opdrachten in de Randstad binnenhalen. Daarbij willen ze de Friese ICT-sector in het gebied promoten. Om die reden steunen de leden van de branchevereniging ICT Vereniging Friesland het initiatief.

Hoofdartikelvrijdag, 13 augustus 2004

Een hoofdprijs

Neelie Kroes ging voor de hoofdprijs. Zo werd door mensen die het weten kunnen, zoals oud-eurocommissaris Hans van den Broek, de portefeuille aangeduid die zij in de nieuwe Europese Commissie krijgt toebedeeld: Mededinging. Dat zal menigeen beslist niet zijn tegengevallen. Immers, de nogal negatieve geluiden uit de oppositie hadden een heel ander beeld opgeroepen. Balkenende zou veel te lang hebben gewacht en het resultaat was dat Nederland had verloren, zo concludeerde de PvdA-er Timmermans vorige week alvast.

Regiovrijdag, 13 augustus 2004

Grote wateroverlast na extreme regenval

Sexbierum – Extreme regenval heeft vrijdagmorgen in Noordwest-Fryslân voor grote problemen gezorgd. In Franeker, Harlingen, Tzummarum, Sexbierum en Minnertsga kwamen straten onder water te staan en zijn afgesloten voor het verkeer. Tientallen kelders liepen onder water. De brandweer kreeg honderden meldingen van wateroverlast. De schade is groot. Ook in het oosten van de provincie is veel wateroverlast gemeld, zoals in Surhuisterveen en Boelenslaan.

Regiovrijdag, 13 augustus 2004

Provincie grijpt in bij zwakke gemeenten

Leeuwarden – De provincie Fryslân gaat ingrijpen in tien Friese gemeenten. In deze gemeenten laat de bestuurskwaliteit ver te wensen over, aldus Gedeputeerde Staten. Dat is vrijdagochtend bekendgemaakt door commissaris der koningin Nijpels. Een nieuwe herindelingsronde is niet uitgesloten.

Regiovrijdag, 13 augustus 2004

Stadse bomen hebben het zwaar te verduren

Leeuwarden – Bomen kunnen de regen goed gebruiken. De combinatie van de droge, warme zomer vorig jaar, het natte voorjaar van dit jaar en de afgelopen droge warme weken, eist zijn tol bij de al verzwakte bomen. Sommige bomen laten door uitdroging al voorzichtig wat bladeren vallen. In stedelijke gebieden gebeurt dat vaker dan in landelijk gebied en bossen.

Regiovrijdag, 13 augustus 2004

Kritiek muskusrattenbestrijding neemt toe

Leeuwarden – Er komt steeds meer kritiek op de vangst van muskusratten. Organisaties als de Dierenbescherming volgen de muskusrattenbestrijding met grote belangstelling en komen steeds sneller in actie wanneer in hun ogen de regels worden overschreden. ,,Het draagvlak voor de bestrijding neemt af’’, constateert de Landelijke Coördinatiecommissie Muskusrattenbestrijding (LCCM) in het jaarverslag 2003.

Regiovrijdag, 13 augustus 2004

Tweede zege Jeroen de Vos

Echtenerbrug - Jacob Huisman van de Ut ’e Striid uit Franeker is de derde kampioenskandidaat die zijn aspiraties op de IFKS-titel kan vergeten. Klassementsleider is Jeroen de Vos van de Eelkje II uit Elahuizen, die donderdag zijn tweede wedstrijd won.

Geloof & Kerkvrijdag, 13 augustus 2004

Zorg om toekomst is nodig bij kerken

Nederland is op dit moment voorzitter van de Europese Unie. Wat heeft dat grote Europa voor betekenis voor de kerken? En wat voor rol kunnen de kerken spelen in Europa? In het Friesch Dagblad een serie over Europa en de kerken. Deel 2.

Geloof & Kerkvrijdag, 13 augustus 2004

‘Godsdienst is niet echt mijn vak’

Er wordt door volwassenen heel wat over God gedelibereerd. Voor kinderen ligt geloven vaak eenvoudiger. Hun onbevangenheid ten voorbeeld en ter verademing. Deel 5

Geloof & Kerkvrijdag, 13 augustus 2004

Rouwborden bij kaarslicht in de kerk

Zaterdag 14 augustus zijn de kerken van Ginnum en Hegebeintum geopend in het kader van ‘Tsjerke Iepen’, een initiatief van het Friesch Dagblad en de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Elke week vertelt een betrokkene over zijn of haar kerk. Vandaag Ysbrandt van Slooten (57), gids van de kerk in Hegebeintum.

Weervrijdag, 13 augustus 2004

Veel regen

Vandaag vallen er regen en onweersbuien en loopt de temperatuur niet verder op dan 19 graden. Er waait een zwakke tot matige wind uit verschillende richtingen, in het Waddengebied later vandaag een vrij krachtige noordoostenwind.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties