Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van maandag, 13 augustus 2007.

Cultuurmaandag, 13 augustus 2007

Dichter Tsead Bruinja naar Macedonië

Leeuwarden - De Friese dichter Tsead Bruinja treedt eind deze maand op tijdens de Struga Poetry Evenings in Macedonië. Bruinja zal in het Nederlands en Fries voorlezen uit eigen werk. Daarbij zullen vertalingen te horen zijn in het Macedonisch.

Cultuurmaandag, 13 augustus 2007

Voorstellingen opera Nijetrijne uitverkocht

Nijetrijne - Alle voorstellingen van de opera Falstaff door Stichting Intermezzo Opera in Nijetrijne zijn uitverkocht. Dat betekent dat tweeduizend mensen de opera van de Italiaanse componist Antonio Salieri zullen bekijken in natuurgebied de Rottige Meente.

Dossiermaandag, 13 augustus 2007

Ambitieuze De Vries wint IFKS-kampioenschap

Lemmer - Zijn ambitie was om binnen vijf jaar IFKS-kampioen te worden. Binnen twee jaar lukte het al. Afgelopen zaterdag behaalde de 36-jarige Walter de Vries met zijn Goede Verwachting uit Sloten zijn eerste IFKS-titel in de A-klasse. Hij eindigde in de finale als derde achter Michiel Kalsbeek van de Raerder Roek. De slotwedstrijd werd gewonnen door de onttroonde titelhouder Tony Brundel van de Lytse Lies uit Gaastmeer.

Dossiermaandag, 13 augustus 2007

De zucht naar voetbalavontuur leidt naar Spanje


Economiemaandag, 13 augustus 2007

Veehandel wijkt uit naar buitenland

Leeuwarden - De veehandelaren halen hun vee uit het buitenland, om het Nederlandse verzamelverbod te omzeilen. Daarmee vergroten we het risico van een uitbraak van mond- en klauwzeer. Het Nederlandse verzamelverbod zou daarom opgeheven moeten worden. Dat vindt Andries Kingma van de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV).

Hoofdartikelmaandag, 13 augustus 2007

Appelscha, dieren...

Appelscha was even groot nieuws. Het zo rustige vakantiedorp kwam in de aandacht omdat een gezelschap dierenactivisten zijn tenten had opgezet om er het jaarlijkse treffen te houden. Dat was niet de reden voor het nieuws over Appelscha, maar wel de aandacht die de dierenactivisten kregen van politici. Volgens met name CDA-politici Van Haersma Buma en Algra zijn dierenactivisten eigenlijk mensen die je moet behandelen als terroristen.

Regiomaandag, 13 augustus 2007

‘Goede kans Antoniusziekenhuis in Emmeloord’

Emmeloord - De kans dat het Antoniusziekenhuis uit Sneek een volwaardig ziekenhuis kan beginnen in Emmeloord is reëel. Dat zegt de Urker huisarts Cees Dekker. Hij was de afgelopen jaren nauw betrokken bij de acties voor het behoud van een ziekenhuis in de Noordoostpolder.

Regiomaandag, 13 augustus 2007

Gebruik van medicijnen kan beter

Leeuwarden - Het gebruik en de dosering van geneesmiddelen kan bij veel bewoners van verzorgingshuizen beter en goedkoper. Dat blijkt uit een onderzoek in drie Friese verzorgingshuizen, waarbij verstrekking en gebruik van medicijnen is doorgelicht. De studie richtte zich specifiek op ouderen die vijf of meer medicijnen tegelijk gebruiken.

Geloof & Kerkmaandag, 13 augustus 2007

Ware vrijheid opent deuren

Op Koninginnedag van dit jaar maakte ik een wandeling vanaf Heeten bij Raalte in Overijssel langs het Overijsselskanaal naar Colmschate bij Deventer.

Geloof & Kerkmaandag, 13 augustus 2007

Ethiopische pelgrims te gast bij Benedictus

Rome - Deelnemers aan de pelgrimstocht Amen Ethiopa, met als einddoel Addis Abeba, hebben een ontmoeting gehad met paus Benedictus XVI.

Geloof & Kerkmaandag, 13 augustus 2007

Kerken bieden hulp aan Zuid-Azië

Leeuwarden - Het noodhulpfonds van ICCO & Kerk in Actie stelt 125.000 euro beschikbaar voor de slachtoffers van de overstromingen in Zuid-Azië. Daarvan komt 45.000 euro van Nederland Helpt/ EO Metterdaad. Met het geld kunnen partnerorganisaties ter plaatse zich blijven inzetten voor het verlenen van noodhulp en het maken van een begin aan wederopbouw.

Sportmaandag, 13 augustus 2007

Met z’n oude want kan Jacob Wassenaar alles

Dokkum - Een bal bovenslaan, het verveelt nooit. ,,Moaier is der net no”, komt het uit de breed glimlachende mond van Jacob Wassenaar. Het is mooi om te zien hoe hij na een uitslag met een hand boven zijn ogen de bal volgt. Dan weet ie: boppe. Het lichaam ontspant, de mondhoeken gaan omhoog, twee handen rollen zich tot vuisten. Beide steekt de voorinse half hoog de lucht in. Een juichkreet erbij en misschien wrijft hij het er ook nog even in bij de tegenstander; een psychologisch tikje. Achteruit!

Sportmaandag, 13 augustus 2007

Zorgen om de koersbezetting in Wolvega

Wolvega - Na twee weken zomerrust werd er zaterdag weer gekoerst op de Drafbaan in Wolvega. De animo onder de deelnemers was gering, er konden slechts negen matig bezette nummers worden gevuld. Logisch dat ook het publiek daar niet echt warm voor liep. De diehards die er wel waren zorgden voor een wedomzet van ruim 42.000 euro, veel te weinig om de dag onder de streep met een plus af te sluiten.

Sportmaandag, 13 augustus 2007

Woudstra neemt de titel mee naar Daarle

Gorredijk - Hilde Woudstra zorgde zaterdag voor één van de grootste verrassingen bij de Friese springkampioenschappen in Gorredijk. Met de Indoctrodochter Opala nam zij de Friese titel in de klasse Z mee naar Daarle.

Sportmaandag, 13 augustus 2007

Dressuurtitel bekroning voor Ilona Mens

Gorredijk - Ilona Mens uit Noordwolde werd zaterdag in Gorredijk de nieuwe regiokampioene dressuur in de klasse Z2. Met Tequila Voila Oostwal verraste zij iedereen in de kür op muziek. Met de nog steeds groeiende belangstelling voor de dressuursport, werd dit onderdeel al haast het hoogtepunt van deze Friese kampioenschappen.

Sportmaandag, 13 augustus 2007

‘Kûbaard’ blijft onverminderd populair

Kûbaard - Voor de negentiende keer alweer vond zaterdag in Kûbaard het paardensportspektakel plaats. Dat het evenement nog niets aan kracht heeft verloren is bijna af te lezen van de gezichten. ‘Kûbaard’ blijft boeien.

Sportmaandag, 13 augustus 2007

De Jong schaart zich tussen schaakelite

Vlissingen - Migchiel de Jong heeft zich afgelopen week bijzonder kranig geweerd op het Hogeschool Zeeland-toernooi in Vlissingen. Hij is ‘slechts’ een meester, maar eindigde naast Nederlands kampioen Sergei Tiviakov op de eerste plek. De 15-jarige Italiaan Fabiano Caruana hield het tweetal en Ralf Appel op weerstandspunten achter zich. ,,Ik ha goed spile”, zegt De Jong. ,,Ik bin krekt thús, sjoch nei teletekst en tink: ‘bin ik dat?’”

Sportmaandag, 13 augustus 2007

Warm onthaal voor Afonso Alves op Open Dag


Sportmaandag, 13 augustus 2007

Anna Jet Leyenaar wint debutantenbal

Winsum - Anna Jet Leyenaar wist al hoe het voelde om Fries kampioen te worden. Eerder dit jaar pakte ze de titel bij het turnen en zaterdag won de 14-jarige ljepster uit Sneek in Winsum het kampioenschap bij de dames. Na een boeiende wedstrijd zegevierde Leyenaar uiteindelijk met een afstand van 14.81 meter in het debutantenbal.

Sportmaandag, 13 augustus 2007

Friese titel en gelukstranen voor Schievink


Sportmaandag, 13 augustus 2007

Druk en warm Winsum, het mekka van de fierljepsport

Winsum - Zaterdagmiddag, iets voor enen. Voor de 51ste keer wordt het anders zo rustieke Winsum op deze dag overspoeld door hordes mensen. Hoog in de plaatselijke kerktoren wappert potsierlijk de Friese vlag in al haar glorie. Het betekent maar één ding: het Fries kampioenschap fierljeppen vindt plaats. Wat niemand dan nog weet, is dat het een warm, druk en enerverend middagje gaat worden met Henk Schievink die zich met een vierde Friese titel onder een illuster fierljepgezelschap schaart.

Weermaandag, 13 augustus 2007

Zomers

Vanmiddag blijft het vrij zonnig en droog en het wordt dan tussen 20 en 22 graden. De wind is daarbij matig tot krachtig in het waddengebied. Morgen hebben we een zomerse dag met lokaal 25 graden in het zuidoosten en vrij zonnig weer.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties