Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 13 augustus 2010.

Cultuurvrijdag, 13 augustus 2010

Eijer Producties geeft danslessen in provincie

Jubbega - Eijer Producties uit Jubbega gaat vanaf september dansles geven in verschillende plaatsen in Fryslân. Ook zet het productiebedrijf een cursus Dans, Zang en Theater (DZT) op. Dat heeft woordvoerster Aaltsje Eijer gemeld. De lessen worden gegeven in Ureterp, Gorredijk, Langezwaag, Heerenveen, Steenwijk, Jubbega, Stiens en Leeuwarden.

Hoofdartikelvrijdag, 13 augustus 2010

Agressie...

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft 1,3 miljoen euro uitgetrokken voor de bestrijding van agressie tegen mensen met een publieke taak. Het bedrag klinkt op Haagse schaal misschien wat bescheiden. Toch leert een korte blik op de lijst organisaties die ervan profiteren dat het bedrag bijdraagt aan een belangrijke cultuuromslag.

Regiovrijdag, 13 augustus 2010

Heerenveen geeft FIFA vrij baan tijdens WK 2018

Heerenveen - Wereldvoetbalbond FIFA krijgt speciale privileges in Heerenveen als Nederland het WK voetbal in 2018 gaat organiseren. De voetbalbond kan bijvoorbeeld rekenen op een rijbaan voor vips en andere belangrijke vertegenwoordigers en gasten van de bond. Burgemeester De Jonge heeft een contract ondertekend met de FIFA waarin zulke toezeggingen worden gedaan.

Regiovrijdag, 13 augustus 2010

‘Uitstel voor de JSF is nog geen afstel’

Leeuwarden - De aanschaf van de JSF-straaljager is echt niet minder zeker geworden, nu beoogd premier Mark Rutte op die defensieorder lijkt te willen bezuinigen. Integendeel: het zou wel eens politiek spel kunnen zijn om de Joint Strike Fighter uiteindelijk tóch te kopen. Dat vermoedt de lobby van Friese omwonenden van de basis.

Regiovrijdag, 13 augustus 2010

Plaatselijk Belang bracht Ouwsterhaule voorspoed

Ouwsterhaule - Honderd jaar geleden was Ouwsterhaule een dorp van weinig betekenis waar alleen maar een zandweggetje naartoe liep. Een nieuw opgericht Plaatselijk Belang wist voor een gigantische verandering te zorgen. Dat wordt deze maand gevierd.

Regiovrijdag, 13 augustus 2010

Friese CDA-top belegt spoedberaad vanwege PVV-onrust

Leeuwarden - De CDA-bestuurders en fractieleden in Fryslân komen maandag voor een speciale vergadering bijeen om te praten over de kabinetsformatie. Aanleiding voor de bijeenkomst is de onrust die in de provincie leeft onder de leden over de voorgenomen samenwerking met de PVV bij de vorming van een nieuwe regering.

Geloof & Kerkvrijdag, 13 augustus 2010

Regering erkent groei van christendom in China

Peking - Het christendom is in opmars in China. Volgens een onderzoek van de Chinese Academie voor Sociale Studies telt de Volksrepubliek nu 23 miljoen christenen. Van al die gelovigen is 70 procent vrouw. Dat meldde het Chinees staatspersbureau Xinhua gisteren. Het getal van 23 miljoen is onwaarschijnlijk laag, want eerdere schattingen over christenen komen uit op soms wel tachtig of misschien wel honderd miljoen. Het is meer opmerkelijk dat er nu een eigen publicatie komt van staatswege waarin de groei wordt erkend.

Geloof & Kerkvrijdag, 13 augustus 2010

Jubbega is onverwachte parel in Zuidoost-Fryslân

Jubbega - Ruim 260 kerken doen deze zomer mee aan het open kerkenproject Tsjerkepaad. In het Friesch Dagblad wekelijks een portret van een van de kerken die meedoen. Vandaag: de protestantse kerk van Jubbega Derde Sluis, een kerk die ontstond door de vervening. Een parel opgetrokken door turfstekers.

Sportvrijdag, 13 augustus 2010

Menzo waarschuwt voor onderlinge irritatie

Leeuwarden - Stanley Menzo liep gisteren na de laatste training van SC Cambuur voor de seizoensouverture in en tegen Dordrecht met een grote glimlach rond. Daar had hij meerdere redenen voor: de competitie gaat eindelijk beginnen, bijna iedereen fit is én gisteren kwam de komst van de Slowaakse centrale verdediger Zdonek Kapralik definitief rond. En toch was er ook een waarschuwing van de trainer. Vóór en óver zijn eigen spelersgroep.

Sportvrijdag, 13 augustus 2010

Sneekweek kent fraaie ontknopingen

Kolmeersland - De hoofdprijzen werden gisteren op de slotdag van de 75e Sneekweek verdeeld onder lastige omstandigheden. Wat vooraf een gemakkelijk klusje leek te worden voor wedstrijdleider Johan de Visser, viel uiteindelijk toch tegen. ,,We moesten nog één keer grabbelen in de rugzak met trucjes.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties