Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 13 september 2007.

Cultuurdonderdag, 13 september 2007

Aldegeaster drama-jűn

De besikers fan it iepenloftspul Hector yn Aldegea (Sm) sille dizze wike noch wol gauris neiprate oer it stik dat skreaun en regissearre is troch Wimpy de Vries. Want it stik dat in soad eleminten hat fan Romeo en Julia set je ta neitinken. Wat dogge je as jo je passy, jins leafde yn it libben net folgje. Wurde je bitter of better?

Cultuurdonderdag, 13 september 2007

Tweejaarlijkse Gysbert Japicxprijs voor Josse de Haan

Leeuwarden - Josse de Haan krijgt dit jaar de Gysbert Japicxprijs voor Friese literatuur. Dat hebben Gedeputeerde Staten gisteren bekendgemaakt. De prijs wordt tweejaarlijks toegekend voor zowel één werk als voor het gehele oeuvre van een auteur; de ene keer wordt proza bekroond, de andere keer poëzie.

Hoofdartikeldonderdag, 13 september 2007

‘Mein Kampf’...

Minister Plasterk heeft een opmerking gemaakt over Hitlers boek Mein Kampf. Dat boek zou eigenlijk gewoon verkrijgbaar moeten zijn, vond de minister. Hij maakte zijn opmerking naar aanleiding van de oproep van het Kamerlid Wilders dat de koran tot verboden boek verklaard zou moeten worden. Dat is een onzinnige oproep; er moeten helemaal geen boeken verboden zijn. En dus zou Mein Kampf ook verkrijgbaar moeten zijn.

Regiodonderdag, 13 september 2007

Provincie riskeert miljoen boete

Leeuwarden - De provincie Fryslân riskeert een boete van een miljoen euro, omdat er ruim een jaar langer gebruik wordt gemaakt van de tijdelijke huisvesting aan de Snekertrekweg in Leeuwarden. De provincie huurt het gebouw van Achmea in afwachting van de vernieuwing van het Provinciehuis aan de Tweebaksmarkt. Die loopt zeker tien maanden uit.

Regiodonderdag, 13 september 2007

Je zegt niet zomaar: hoi, ik ben analfabeet

Broeksterwoude - Het schijnt dé versierzin te zijn onder jongeren: ,,Mag ik je msn?” Ze bedoelen daarmee het emailadres waarmee de jongen of het meisje in kwestie inlogt op het berichtjesprogramma MSN Messenger. Want als je dat hebt, kun je via het internet lekker kletsen om elkaar beter te leren kennen.

Regiodonderdag, 13 september 2007

‘Drinkwater is te duur’

Leeuwarden - Drinkwater is in Nederland onnodig duur. Dat stellen de Consumentenbond en de Vereniging Eigen Huis. Waterbedrijven als Vitens en Evides maken steeds meer winst, hoewel ze als publieke nutsbedrijven slechts naar kostendekkendheid moeten streven. Het Friese waterbedrijf Vitens vindt zijn water juist goedkoop.

Regiodonderdag, 13 september 2007

Friese raadsleden vergaderen trouw mee

Leeuwarden - Ze zijn gekozen tot de gemeenteraad of de Provinciale Staten, maar komen nooit opdagen op vergaderingen. Het aantal spookleden in gemeenteraden en staten is bekend: het zijn er minimaal 17, vermoedelijk 56 en hooguit 58. En dat cijfer is eigenlijk te verwaarlozen, vindt woordvoerder A. Konijnenberg van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG).

Regiodonderdag, 13 september 2007

Korpsen krijgen meer oefentijd

Leeuwarden - Het ziet er naar uit dat korpsen, showbands en andere muziekgroepen waarvan het geluid niet versterkt wordt, voortaan onbeperkt kunnen oefenen. Tenminste zeker tot ’s avonds half elf, elf uur. Die indruk heeft voorzitter Durk Dam uit IJlst van de Christelijke Bond van Muziekverenigingen in Friesland (CBMF).

Geloof & Kerkdonderdag, 13 september 2007

Bijeenkomst over evangelicale PKN

Leeuwarden - Het Ferbân fan Fryske Foargongers (FFF) houdt volgende week woensdag een ochtend over de evangelischen in de Protestantse Kerk in Nederland. In steeds meer plaatselijke kerken is een evangelische stroming zichtbaar. Reden voor het verband van voorgangers om het thema te bespreken.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 september 2007

Israël weer onderwerp van gesprek in PKN

Utrecht/Huizen - De synode van de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) bespreekt al in november - en níet in april 2008 - een nieuwe nota over de Israël-visie van de kerk. Voorafgaand aan deze bespreking laait de discussie over Israël binnen de PKN al op.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 september 2007

‘Nieuwe beweging Friese gelovigen’

Drachten - Christelijke organisaties die in Fryslân gezamenlijk ,,de strijd aangaan met en voor Christus”, zodat er een nieuwe beweging ontstaat: ‘Samen voor Friesland’. Dat idee lanceerde ds. Herman F. de Vries uit Ternaard gisteren op een startavond van vier confessioneel-evangelische organisaties in de Kapelkerk in Drachten.

Sportdonderdag, 13 september 2007

Aris haalt Booker

Leeuwarden De Leeuwarder basketbalvereniging Aris Friesland heeft de Amerikaanse Roy Booker aan de selectie toegevoegd. De 24-jarige shooting guard vervangt Omni Smih die vanwege persoonlijke redenen weer teruggekeerd is naar de Verenigde Staten. Booker kwam tijdens zijn collegeperiode uit voor SE Missouri State waar hij goed was voor 22 punten per wedstrijd. Hiermee eindigde hij op de vijftiende plaats van de topscorerlijst van alle NCAA-teams. Na college verhuisde Booker naar Turkije, waar hij kort speelde voor Pinar Karsiyaka Izmir. Na Turkije volgden nog de ABA-teams King County Royals en Jacksonville Jam.

Sportdonderdag, 13 september 2007

Alves scoort

Boston Brazilië heeft vannacht een vriendschappelijke voetbalinterland tegen Mexico met 3-1 gewonnen. SC Heerenveen-spits Afonso Alves maakte in de 86ste minuut het derde doelpunt voor het elftal van bondscoach Dunga. Alves stond pas vier minuten binnen de lijnen. Hij verving Kaka, de maker van de tweede treffer. Alves wilde de voorbije transferperiode vertrekken bij Heerenveen, maar daar slaagde hij niet in. De lange spits was zo teleurgesteld dat hij even niet op het trainingsveld verscheen. Ook ontbrak hij bij de uitreiking van de Gouden Schoen. Kort voor vertrek naar de Braziliaanse selectie, meldde Alves zich weer bij de Friese voetbalclub. Heerenveen speelt zaterdagavond in de competitie een uitwedstrijd tegen Excelsior.

Weerdonderdag, 13 september 2007

Bewolking en zon

Vandaag hebben we bewolking en zon en het blijft overwegend droog. De temperaturen komen te liggen rond 19 graden. Morgen krijgen we in de middag regen en buien. Het kwik komt te liggen rond 18 ŕ 19 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties