Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 13 september 2012.

Economiedonderdag, 13 september 2012

Uitruil nu nodig: VVD de zorg, PvdA woningmarkt

Leeuwarden | De VVD en de Partij van de Arbeid moeten in een nieuw kabinet snel duidelijkheid geven over de toekomst van de zorg en de woningmarkt. Het ligt voor de hand dat de liberalen de marktwerking in de zorgsector verder mogen uitwerken en de sociaaldemocraten de hypotheekrenteaftrek verder kunnen terugdringen.

Hoofdartikeldonderdag, 13 september 2012

Formatie kan wel eens lang gaan duren

De uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen leidt tot een waaier aan waarnemingen. Een heel belangrijke is dat Wilders veel aanhang heeft verloren. Het is een hele geruststelling dat veel mensen zich hebben afgekeerd van de man die de wildste ideeën heeft - bijna allemaal een gevaar voor mensen en voor het land. Een andere waarneming is dat het CDA zijn greep op het kiezersvolk nog meer is kwijtgeraakt. De partij heeft de bron voor vernieuwing en vertrouwen nog niet gevonden.

Regiodonderdag, 13 september 2012

Met basketbal kan jeugd in Heerenveen opbloeien

Heerenveen | Basketbalvereniging Dyna’75 uit Heerenveen houdt de komende twee jaar basketbalclinics voor kinderen in de wijken Centrum, De Greiden, De Akkers en Skoatterwâld in Heerenveen en in Nijehaske. De vereniging heeft 145.000 euro subsidie gekregen van het ministerie van VWS.

Regiodonderdag, 13 september 2012

Ruzies in de klas zijn er niet meer op De Ynlaet

Heerenveen | ,,Het is echt veel gezelliger geworden in onze klas.” Roxanne (12) is enthousiast over de lesmethode van de Japanse onderwijzer Toshiro Kanamori, die ze met haar klasgenoten van obs De Ynlaet in Heerenveen heeft gevolgd. Kanamori kwam gisteren kijken op de basisschool.

Regiodonderdag, 13 september 2012

Tjeerd van Bekkum zal op een andere manier burgemeester zijn

Tjeerd van Bekkum (VVD, 45) wordt vandaag geďnstalleerd als burgemeester van Smallingerland. Hij wil zich in zijn geboorteplaats vooral inzetten voor de werkgelegenheid.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 september 2012

Fryske Bibel moet op internet te horen zijn

Leeuwarden | De Fryske Bibel zou in het geheel te horen moeten zijn op internet, net zoals de Nederlandse tekst op voorleesbijbel.nl te horen en te downloaden is. Dit idee werd gisteren geopperd tijdens een vergadering van het Ferbân fan Fryske Foargongers in de Kurioskerk in Leeuwarden.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 september 2012

Opening centrum religie, conflict en publieke domein RuG

Groningen | In Groningen wordt vrijdag het Centrum voor Religie, Conflict en het Publieke Domein aan de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap (GGW) van de Rijksuniversiteit Groningen officieel geopend. Cecelia Lynch, hoogleraar Politieke Wetenschappen aan de Universiteit van Californië, Irvine, zal de openingslezing houden.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 september 2012

Antoinette Hertsenberg preekt in Leeuwarder Adventkerk

Leeuwarden | Antoinette Hertsenberg, presentatrice van onder meer de tv-programma’s Radar en Opgelicht?! preekt zaterdag in de Adventkerk in de Leeuwarder wijk Bilgaard. Hertsenberg, die zevendedagadventist is, zal de overdenking verzorgen over het thema ‘Geloof en voeding’.

Geloof & Kerkdonderdag, 13 september 2012

Het verzuilde, corrupte leven in Oostenrijk

Verzuiling: dat is toch iets typisch Nederlands? We doen daar vaak wat lacherig over: ach ja, Nederland met zijn christelijke geitenfokvereniging en zijn duizend en één zangkoren, voor elke denominatie één. Vroeger leefde iedereen binnen zijn of haar eigen zuil en kwam niet daarbuiten. Gelukkig is dat nu voorbij.

Sportdonderdag, 13 september 2012

Langebaanteam voor marathonwedstrijden

Hoogland | De schaatstoppers van de langebaan krijgen deze winter de mogelijkheid vaker een marathon te rijden. De KNSB heeft een licentie verstrekt aan ‘Team Langebaan’. Maximaal vier toppers uit de commerciële teams kunnen daarin starten. Alleen rijders die de afgelopen twee seizoenen meededen aan wereldbekerwedstrijden of andere internatioale kampioenschappen komen in aanmerking voor Team Langebaan. ,,Omdat meerdere schaatsers langebaan en marathon willen combineren, zijn we tot dit initiatief gekomen”, verklaarde Arie Koops namens de KNSB.

Sportdonderdag, 13 september 2012

Thuisloopster Tinga wint 11 van Bolsward

Bolsward | Hardloopster Yvonne Tinga heeft gisteren voor eigen publiek een mooi succes behaald. Met een tijd van 46.03 minuten schreef ze in haar eigen woonplaats de 11 van Bolsward op haar naam. Ze liet daarmee Anneke de Boer (Nijland) en Nienke Steiginga uit Exmorra achter zich. Bij de mannen ging de winst op naar Melwin Dollison uit het Groningse Winsum. In 37.10 minuten was hij ruim sneller dan Pieter Talsma uit Warten (43.34 min.) en Jasper Keizer uit Sint Annaparochie (43.46 min.) Er startten in Bolsward gisteren 99 lopers.

Sportdonderdag, 13 september 2012

Friese clubs in ereklasse vechten voor lijfsbehoud

Leeuwarden | Met Damccombinatie Fryslân (Wânswerd) en De Oldehove (Leeuwarden) heeft Fryslân voor het eerst twee vertegenwoordigers op het hoogste niveau, de ereklasse. Een unicum in de honderdjarige historie van de damsport in Nederland. Maar de beide Friese verenigingen zijn er van doordrongen dat het dit seizoen, dat zaterdag van start gaat, vechten voor lijfsbehoud wordt.

Sportdonderdag, 13 september 2012

Nordfeldt wil ooit in voetsporen van Buffon treden

Heerenveen | De wedstrijd tussen Ajax en Heerenveen was op 2 september amper een half uur oud toen de Amsterdamse doelman Kenneth Vermeer in de fout ging en spits Finnbogason simpel zijn eerste Friese doelpunt kon maken. Nog geen zestig minuten later was Vermeer bijkans de redder van Ajax, omdat hij met enkele katachtige reddingen een nederlaag had voorkomen. De enige die waarschijnlijk niet van die snelle transformatie opkeek was Vermeers collega aan de andere kant van het veld: Kristoffer Nordfeldt. ,,Als keeper ben je de ene week de schlemiel en de andere week de held”, weet Nordfeldt.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties