Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 13 oktober 2006.

Achtergrondvrijdag, 13 oktober 2006

Slecht gedrag mag niet beloond

De VN-Veiligheidsraad had maandag maar een half uur nodig om Noord-Korea te veroordelen omdat het een atoomproef heeft genomen. Het kost de diplomaten van de vijf permanente Veiligheidsraadsleden (de VS, China, Rusland, Groot-Brittannië en Frankrijk) aanmerkelijk meer tijd overeenstemming te bereiken over de sancties die moeten worden genomen. De hele week praten ze er al over. Blijft een passend antwoord uit, dan lopen de VN het gevaar niet serieus te worden genomen.

Bijschriftvrijdag, 13 oktober 2006

Zo kan het ook!


Cultuurvrijdag, 13 oktober 2006

Adem van waardering voor ‘Ajax’

Libanon en Srebrenica. Het zijn de twee meest markante plaatsen waar Nederlandse Dutchbatters als ‘peacekeepers’ opereerden. En nu Uruzgan. Vrede bewaken en tegelijkertijd de plaatselijke bevolking helpen bij de wederopbouw. Althans zo is het van bovenaf geregeld voor de normale blauwhelm; Jan Soldaat.

Cultuurvrijdag, 13 oktober 2006

Halbertsmaprijs voor ‘Fries Aardewerk’

Grou - In de Sint-Piterkerk in Grou is gisteren de Joast Halbertsmaprijs 2006 uitgereikt aan de schrijvers van de boekenserie Fries Aardewerk . De driejaarlijkse provinciale prijs voor een wetenschappelijk werk over Fryslân op het gebied van geschiedenis-, taal- en literatuurwetenschap en sociale wetenschappen is unaniem toegekend aan Sytse ten Hoeve, Adri van der Meulen, Jan Pluis, Paul Smeele, Pieter Jan Tichelaar en wijlen Arend Jan Gierveld. De prijs, een bedrag van 4000 euro en een oorkonde, werd uitgereikt door gedeputeerde Mulder van cultuur.

Economievrijdag, 13 oktober 2006

Passie redt de ondernemer, vrouw of niet

Groningen - Prettig voor vrouwen, om een eigen netwerk te hebben in de harde mannenwereld die ondernemingsland nog steeds is. Maar uiteindelijk heeft de vrouwelijke ondernemer hetzelfde nodig om te slagen als haar mannelijke tegenhanger: passie voor het bedrijf.

Economievrijdag, 13 oktober 2006

Friesland Foods groeit in Vietnam

Meppel - Voedingsconcern Friesland Foods breidt uit in Vietnam. De onderneming investeert een bedrag van zeventien miljoen euro in de bouw van een nieuwe zuivelfabriek in de noordelijke Vietnamese provincie Ha Nam. De voorbereiding van de bouw is inmiddels begonnen. In januari 2008 moet de fabriek operationeel zijn, zo heeft Friesland Foods gisteren meegedeeld.

Economievrijdag, 13 oktober 2006

Minder kippenvlees en eieren in Europa

Zoetermeer - In Europa worden dit jaar minder pluimveevlees en eieren geproduceerd vergeleken met vorig jaar. Dat melden de Productschappen voor Vee, Vlees en Eieren in de verwachtingen voor dit jaar. In de 25 landen van de Europese Unie komt de productie van vlees naar verwachting uit rond de 10,8 miljoen ton.

Hoofdartikelvrijdag, 13 oktober 2006

Regels voor regels...

De Rotterdamse wethouder Geluk wil ‘de onderste steen boven’ over de zorg voor het ‘Maasmeisje’, dat is vermoord en op verschrikkelijke wijze verminkt. De vader van het twaalfjarige kind is in hechtenis genomen. Diverse hulpverleningsinstanties, waaronder de school en Jeugdzorg, kenden het meisje en de omstandigheden thuis. De wethouder wil nu precies weten wie wat geweten heeft en wie wat heeft gedaan. Inzet van het onderzoek dat hij heeft gelast is na te gaan of de regels die gelden, voldoende zijn. Is dat niet het geval, dan wij hij aanscherping en/of uitbreiding van de regels.

Regiovrijdag, 13 oktober 2006

Scholieren gaan op zoek naar de griffioen

Oosterwolde - ‘Paardenpoep, uitlaatgassen, grasdrogerij, houtvuur, kolenrook, bloeiende bomen, pannenkoeken en frites. Welke geuren horen bij vroeger, en welke bij nu?’ Zomaar een vraag uit het nieuwe kijk-, doe- en werkboek ‘Kiek es weeromme’ voor kinderen van groep 5, 6 en 7 in Oosterwolde. Vandaag is het aangeboden door het Plaatselijk Belang Oosterwolde, dat het geschiedenisboek heeft gemaakt ter gelegenheid van zijn honderdjarig bestaan.

Regiovrijdag, 13 oktober 2006

Jaloers op Friese waterbeleid

Leeuwarden - ,,Sehr beeindruckt” waren burgemeesters en raadsleden uit Saterlân, East-Fryslân, Noard-Fryslân en Helgoland gisteren na hun eerste excursiedag in Leeuwarden. De technische en politieke maatregelen waarmee hier de waterproblematiek wordt aangepakt, vonden de Duitse bestuurders indrukwekkend.

Regiovrijdag, 13 oktober 2006

Levend zeepaardje in aquarium Terschelling

Terschelling - Het zeeaquarium van het Centrum voor Natuur en Landschap (CNL) op Terschelling heeft sinds dinsdag een heel bijzondere bewoner: een zeepaardje. Het dier ( hippocampus ramulosus ) is maandag gevangen door Peter India en Alfred van Nouhuys van de garnalenkotter TS7, in de Noordzee boven paal 8. Vissers vinden heel af en toe wel eens dode diertjes in hun netten, maar de vondst van een levend exemplaar is uniek, zegt CNL-directeur Piet Lautenbach.

Geloof & Kerkvrijdag, 13 oktober 2006

Ex-Cambuurspeler naar Sports Witnesses

Leeuwarden - Ex-Cambuur Leeuwarden speler Jelmer Slager is in dienst getreden bij Stichting Sports Witnesses in Drachten. Slager, nu speler van Harkemase Boys, krijgt vooralsnog de functie van bureaumanager om zo de organisatie te leren kennen. Vanaf volgend jaar wordt hij ook ingezet voor sportevangelisatie.

Geloof & Kerkvrijdag, 13 oktober 2006

Apostolischen heropenen kerk

Heerenveen - ,,Een verbouwing die alle verwachtingen overtreft”, zo noemt voorganger K. van der Wal het resultaat van de renovatie van het kerkgebouw van Het Apostolisch Genootschap in Heerenveen. Zondag wordt het gebouw heropend.

Geloof & Kerkvrijdag, 13 oktober 2006

Esterfilm verovert in VS de bioscopen

New York - Het bijbelverhaal van Ester als bioscoophit in de Verenigde Staten. Dit weekend zal blijken hoe het filmminnend publiek zal reageren als de film One Night with the King in premičre gaat. Vrijdag draait de film voor het eerst.

Geloof & Kerkvrijdag, 13 oktober 2006

CWN-conferentie naar Ambt Delden

Leeuwarden - De Charismatische Werkgemeenschap Nederland (CWN) houdt haar voorjaarsconferentie voortaan in Ambt Delden op het terrein van conferentieoord De Kroeze Danne. De verhuizing geldt alleen voor de conferentie met Hemelvaart.

Sportvrijdag, 13 oktober 2006

Levenswerk van Geert Bosma leeft voort

Leeuwarden - Dammers zijn vaak mensen van weinig woorden. Dat is ook niet nodig, volgens wijlen Jannes van der Wal. ,,Als ik naar de bakker ga, hoef ik niet meer te zeggen dan: één brood.” Daarom ook passen de damsport en de Provinciale Bibliotheek van Fryslân, het tegenwoordige Tresoar, zo goed bij elkaar. ‘Spreken is zilver, zwijgen is goed’. Want in de serene rust die in een leeszaal heerst, gedijt ook de dammer het best.

Sportvrijdag, 13 oktober 2006

Friese paard en Zoer op Indoor trekpleisters

Bears - Eén signaal wilde ruiterronselaar Rogier van Iersel de organisatie van Indoor Friesland wel meegeven: volgend jaar is de hoogte van het prijzengeld cruciaal. Dit jaar wist Van Iersel nog een redelijk goed ruiterveld bijeen te krijgen, met Albert Zoer uit Echten als publiekstrekker. De concurrentie groeit. Indoor Friesland wil zich handhaven door de variatie.

Weervrijdag, 13 oktober 2006

Veel bewolking

Het blijft vandaag wisselend bewolkt met vanmiddag af en toe nog een knipoog van de zon, maar niet veel. Het blijft droog en het kwik komt te liggen rond 18 graden. Morgen houden we veel bewolking al verwacht ik dat de zon zich wel af en toe kan laten zien. Het wordt opnieuw 18 graden.

Weervrijdag, 13 oktober 2006

Wolken weg

Vandaag is er eerst veel bewolking, maar de zon wint vanuit het noordoosten terrein. Daarbij steekt er een matige en bij zee vrij krachtige oostenwind op. Het wordt 18 graden. Morgen is er veel zon en wordt het met een matige tot vrij krachtige wind opnieuw ongeveer 18 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties