Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 13 oktober 2007.

Cultuurzaterdag, 13 oktober 2007

Ruim 600 zangers bij ‘Poverty Requiem’

Heerenveen - Aan de uitvoering van het Poverty Requiem in Fryslân doen woensdag ruim zeshonderd zangers mee. Daarmee is de uitvoering, in Sportstad Heerenveen, de grootste ooit, aldus medeorganisator Ate de Jong van Centrum Tûmba in Leeuwarden. ,,We gaan ervan uit dat er uiteindelijk 777 mensen - ons streefgetal - het werk zullen zingen. Een deel van het publiek kan op de avond zelf ook nog meedoen.”

Economiezaterdag, 13 oktober 2007

Randstad opent kantoor bij Philips Drachten

SIMON TALSMA

Economiezaterdag, 13 oktober 2007

Friesland Foods stelt lagere melkprijs vast

Meppel - Zuivelcoöperatie Friesland Foods heeft over 2006 een melkprijs vastgesteld van 30,84 euro per honderd kilo melk. Daarmee komt de prijs lager uit dan de voorlopige prijs van 31,19 euro die in mei van dit jaar is gepubliceerd. Voor de melkveehouders wordt het verschil verrekend met de nabetaling over dit jaar in mei 2008.

Hoofdartikelzaterdag, 13 oktober 2007

Angst voor de islam...

De aanwezigheid van de islam in ons land wordt meestal in negatieve termen besproken en beschreven; de islam is een probleem. Daartoe lijkt alle reden. Er is een permanent gevoel van bedreiging door moslim-extremisten. Dat gevoel wordt gevoed door berichten over radicale uitspraken van imams, die feitelijk neerkomen op een aanval op de westerse waarden.

Regiozaterdag, 13 oktober 2007

Middel wil geen regie Leeuwarden

Drachten - Burgemeester Middel van Smallingerland wil niet dat de burgemeester van Leeuwarden bij de invoering van de veiligheidsregio in Fryslân, de voornaamste plek in het bestuur daarvan krijgt. De Leeuwarder burgemeester zou dan op de stoel kunnen gaan zitten van de bestuurders van andere Friese gemeenten, vreest Middel.

Regiozaterdag, 13 oktober 2007

Op zoek naar het perfecte geluid

Buitenpost - ,,Moet je het verschil eens horen.” Alfred Visser uit Buitenpost haalt een kommetje ter grootte van een vingerhoedje van de muur af. Hij zet vervolgens de elpee weer op. En inderdaad, de muziek klinkt wat fletser dan toen het kommetje nog aan de muur hing.

Regiozaterdag, 13 oktober 2007

Het tragische einde van een chic, mooi meisje

Het leven in de aristocratische kringen in Parijs is hoogst opwindend, zo rond 1905. Het cabaret is uitgevonden, de filmindustrie en fotografie zijn in opkomst en in de exclusieve salons van de lichtstad vergapen de rijken zich aan een nieuw fenomeen: de oosterse dans. De danseres wier kunsten het meest tot de verbeelding spreken is geboren in Fryslân en zal uitgroeien tot hét symbool van het tijdperk: Margaretha Geertruida Zelle, beter bekend als Mata Hari. Zoals bekend kwam de Friezin tragisch aan haar einde: negentig jaar geleden, op 15 oktober 1917, werd ze door een Frans vuurpeloton gefusilleerd.

Regiozaterdag, 13 oktober 2007

Waterlander voor fraude gedaagd

Wommels - Bij de politie is aangifte gedaan van vermoedelijke fraude door het voormalige PvdA-raadslid J. Waterlander uit Easterlittens. M. Kooijmans uit Wommels beticht Waterlander van frauduleus handelen, valsheid in woord en geschrift, smaad en laster, onbehoorlijk bestuur en kiezersbedrog.

Regiozaterdag, 13 oktober 2007

Dienstbaar zijn is luisteren - maar wie kan dat?

Leeuwarden - In de damestoiletten van de Christelijke Hogeschool Nederland ligt achteloos een wc-bril naast de toiletpot. Ai, dat is een pijnlijke aanblik voor wie zojuist twee uur heeft zitten luisteren naar de Amerikaan dr. Stephen R. Covey.

Sportzaterdag, 13 oktober 2007

Badmintonwereld aan ruzie ten onder

Nieuwegein - De topcompetitie in de Nederlandse badmintonwereld ligt zaterdag stil. Door een ruzie met de Nederlandse Badminton Bond (NBB)over de competitieprogrammering hebben zes van de acht clubs uit de Big Boss Liga besloten niet in actie te komen.

Sportzaterdag, 13 oktober 2007

Cambuur weet weer wat thuis verliezen is

Leeuwarden - Voor het eerst in negen maanden heeft SC Cambuur-Leeuwarden een thuiswedstrijd verloren. Go Ahead Eagles was de ploeg die gisteravond een maakte aan een mooie ongeslagen reeks. Het verlies was terecht, want het was slappe hap in het Cambuur-stadion.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties