Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 14 januari 2006.

Bijschriftzaterdag, 14 januari 2006

Geldzucht

Geldzucht is zo ongeveer het ergste wat een mens kan overkomen.

Hoofdartikelzaterdag, 14 januari 2006

De lichaams-apk en de wil om te weten

Twee grote Nederlandse verzekeraars gaan bij wijze van proef een jaarlijkse gezondheidstest aan hun klanten aanbieden. De test kan veelvoorkomende ziekten als kanker, diabetes en hart- en vaatziekten in een vroegtijdig stadium opsporen, zo denken Ohra en Delta Lloyd. Op basis van de resultaten van de gezondheidstest kan de verzekerde worden geadviseerd preventieve maatregelen te nemen of worden doorverwezen voor aanvullend onderzoek of voor behandeling. De proef is in eerste instantie bedoeld voor de eigen werknemers. Als de resultaten bevredigend zijn, wordt de ‘lichaams-apk’ aangeboden aan werknemers die onder een collectief contract vallen.

Regiozaterdag, 14 januari 2006

Tweede dialysecentrum

Heerenveen – Nierpatiënten kunnen vanaf eind dit jaar ook dialyseren in Heerenveen. Ziekenhuis MCL hevelt een aantal plaatsen over naar een nog te bouwen dialysecentrum op het terrein van ziekenhuis de Tjongerschans. Het MCL komt met de dependance tegemoet aan de wens van patiënten uit het zuiden van Fryslân. Zij hoeven straks veel minder te reizen.

Regiozaterdag, 14 januari 2006

Dorpsmolens voor een hele gemeente

Metslawier/Medemblik – Wat is een van de grootste problemen van windmolens? Dat ze doorgaans bij heel veel mensen ‘in de tuin’ staan, terwijl slechts een paar boeren of ondernemers er de financiële vruchten van plukken.

Regiozaterdag, 14 januari 2006

Lemsterland worstelt met loods van Polem

Lemmer – Het gaat erom spannen in Lemsterland. Mag silobouwer Polem wel of niet uitbreiden op de huidige locatie, het industrieterrein Buitengaats? Op 30 januari neemt de gemeenteraad een besluit. De raad is verdeeld, veel inwoners van Lemmer zijn tegen.

Regiozaterdag, 14 januari 2006

Vakantievoorproefje in de Jaarbeurs

Utrecht – ,,Toeristen die al eens in Fryslân zijn geweest, weten hoe leuk het in de provincie is’’, vertelt Thea Dijkstra van Fryslân Marketing . Op de vakantiebeurs in de Jaarsbeurs van Utrecht is het dan ook vooral een uitdaging om degenen die hier nog nooit zijn geweest daarvan te overtuigen. ,,Zij denken vaak dat Fryslân alleen uit koeien en water bestaat. Wij proberen ook deze mensen enthousiast te maken voor de provincie.’’

Regiozaterdag, 14 januari 2006

Friese boer ontdekt ware aard van kemphaan

Oosterbierum – Het is de droom van elke wetenschapper: een publicatie in de internationale bladen Biology Letters, Natur e of Science . Afgelopen week stond aardappelboer Joop Jukema (63) uit Oosterbierum in Biology Letters met de ontmaskering van de faar , een homoseksuele travestiete kemphaan ( hoants ). ,,Dat is wol hiel moai fansels. Ik ha der even in slokje op nommen’’, reageert de amateur-vogelaar nuchter.

Geloof & Kerkzaterdag, 14 januari 2006

Juist vanwege de twijfel blijven geloven

Stiens - Mensen reageren vaak ,,ontzettend verbaasd’’ als Charlotte Elzinga (29) uit Stiens vertelt wat haar beroep is: predikant. ,,Het strookt niet met hun beeld. Ze denken dat dominees nog steeds mannen in een zwart pak zijn.’’

Sportzaterdag, 14 januari 2006

Blamerende nederlaag voor dolend Cambuur

Leeuwarden - Cambuur is na de winterstop de vijfde periode met een blamerende nederlaag begonnen. De invallers van AGOVV deden de Leeuwarders gisteravond de das om, omdat Cambuur in verdedigend opzicht stond te slapen.

Sportzaterdag, 14 januari 2006

Heerenveen figurant in de Euroborg-show

Groningen - SC Heerenveen had gisteravond een nederige figurantenrol in de Euroborg-show. Na de oorwassing van ruim twee maanden geleden in het Abe-Lenstrastadion, nam FC Groningen bij de ingebruikname van het nieuwe stadion wraak op de formatie van trainer Gertjan Verbeek. De Friezen kregen gisteravond op hun beurt billenkoek.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties