Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 14 januari 2012.

Cultuurzaterdag, 14 januari 2012

SULT wil jongeren werven met theaterworkshop

Hemelum | Theatergroep SULT komt met een theatercursus voor jongeren. Doel van de tiendelige workshop, die in februari begint, is om jonge acteurs te werven. De cursus wordt in Hemelum gehouden en is bedoeld voor jongeren tussen de 17 en 25 jaar. Anne Zijlstra en Sjoeke Marije Wallendal, regisseurs van het SULT-stuk Moardwiif, leren de deelnemers de basistechnieken, waarna ingegaan wordt op locatietheater. SULT maakt al vijftien jaar locatietheater in Zuidwest-Fryslân.

Hoofdartikelzaterdag, 14 januari 2012

Wat kunnen de kerken met sociale media?

Het zijn allang niet meer alleen jongeren die zich bezighouden met sociale media zoals Twitter, Hyves of Facebook. Alle generaties zien kansen in de nieuwe technische mogelijkheden voor communicatie; van de pizzaverkoper tot en met de minister-president. Ook in de kerken zien velen, bijvoorbeeld predikanten, de mogelijkheden. En steeds meer gemeenteleden maken er gebruik van.

Regiozaterdag, 14 januari 2012

Wel acute zorg in Dokkum in kantooruren

Dokkum | De acute zorg hoeft niet te verdwijnen uit ziekenhuis De Sionsberg in Dokkum. Volgens het zorgplan dat morgen wordt afgerond en later in de week naar buiten wordt gebracht, zou alleen in de nachtelijke en avonduren en de weekeinden geen acute zorg meer worden aangeboden. Dat heeft voorzitter Hilde Royen van de medische staf gistermiddag op een besloten werkbezoek in het ziekenhuis gezegd, melden aanwezigen.

Regiozaterdag, 14 januari 2012

Schuldhulp is een recht, ook na de zoveelste kans

De schuldhulp moet beter, maar met minder geld. Gemeenten moeten ervoor waken dat daarbij té streng selecteren. Kijk om naar de kwetsbaarste mensen, bepleit Nadja Jungmann, lector schulden en incasso.

Regiozaterdag, 14 januari 2012

Slachte: nog 10.000 kaartjes

Raerd | Voor de komende Slachtemarathon zijn nog tienduizend kaartjes voor wandelaars beschikbaar. De inschrijving begint maandagmorgen om zes uur, via internet. ,,We ferwachtsje in oanfal op ús webside”, aldus voorzitter Anne Jochum de Vries van de stichting Slachtemarathon. Vier jaar geleden waren alle kaarten binnen drie uur verkocht.

Regiozaterdag, 14 januari 2012

Leeuwarden | Boekhandels doen er goed aan te investeren in een aantrekkelijke verkoopwebsite. Dat stelt Jaap Boter, bijzonder hoogleraar boekhandels van de Vrije Universiteit Amsterdam. Boekenwinkels kunnen nu niet altijd op tegen de concurrentie van websites als bol.com, ondanks dat zij zelf ook aan online verkoop doen. De Readshop in Lemmer en de Noord-Nederlandsche Boekhandel in Leeuwarden gaan om die reden dicht.

Regiozaterdag, 14 januari 2012

Elke verslaafde jongere die je uit het circuit haalt, is pure winst

Cannabisverslaving en GHB-gebruik nemen toe onder jongeren in Heerenveen. Toch staat alcohol altijd nog met stip op nummer één als probleemdrug, zegt jongerenwerker Richard Akkerman (40).

Geloof & Kerkzaterdag, 14 januari 2012

Oecumene gaat te traag, kerken zijn nu aan zet

Utrecht | Algemeen-secretaris Klaas van der Kamp van de Raad van Kerken in Nederland heeft gisteren een klemmend beroep gedaan op de Nederlandse kerken om zich meer in te zetten voor de oecumene. Hij deed dat in de Geertekerk in Utrecht tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de Raad van Kerken in Nederland, waarbij traditiegetrouw de Oecumenelezing wordt gehouden.

Geloof & Kerkzaterdag, 14 januari 2012

Vliegende start voor project SchuldHulpMaatje

Leeuwarden | Voor het project SchuldHulpMaatje zijn in een jaar tijd duizend vrijwilligers opgeleid. Fryslân telt vijftig mensen die de cursus hebben gevolgd. Project SchuldHulpMaatje is een initiatief van kerken en christelijke organisaties om mensen met financiële problemen te ondersteunen.

Sportzaterdag, 14 januari 2012

Cambuur mist stootkracht in competitiehervatting

Sittard | Waar de hoop er bij SC Cambuur was dat het goede slot van 2011 in 2012 een vervolg zou krijgen, was de realiteit gisteren in Sittard anders. De Leeuwarders waren niet bij machte om een bresje te slaan in de defensie van Fortuna Sittard en mochten uiteindelijk in de handen knijpen dat ook de thuisploeg stootkracht miste: 0-0.

Sportzaterdag, 14 januari 2012

Te Loeke – 5

Sportzaterdag, 14 januari 2012

Mogelijk stappen Harkemase Boys tegen KNVB

Harkema | Het was een brief die bij Harkemase Boys gisteren een tweeledig gevoel opleverde: voetbalbond KNVB liet middels een schrijven weten dat trainer Robert Herder dispensatie krijgt als interim-oefenmeester. Tot zover het goede nieuws. Want er was ook slecht nieuws voor de club: de dispensatie geldt slechts voor een maand: na 10 februari moet Harkemase Boys een andere oplossing hebben. Voorzitter Pieter Spinder zei gisteren desgevraagd dat de club juridische stappen niet uitsluit.

Sportzaterdag, 14 januari 2012

Harkemase Boys versterkt zich met Valentijn en Bolt

Harkema | Zaterdagtopklasser Harkemase Boys heeft zich voor komend seizoen verzekerd van de diensten van verdediger Jasper Valentijn (23) en aanvaller Raymond Bolt (25). Beide spelers zijn dit seizoen nog actief voor Be Quick 1887 uit Groningen. Die ploeg speelt in de zondaghoofdklasse C.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties