Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zondag 24 juni

Archief

De artikelen van maandag, 14 januari 2013.

Hoofdartikelmaandag, 14 januari 2013

Bezuinigen ja, maar niet ten koste van alles

Het is niet helemaal waar, maar bijna wel: met Griekenland gaat het een stuk beter. Een paar voorbeelden: voor het eerst sinds jaren is de export van Griekenland hoger dan de import. En het begrotingstekort valt een paar honderd miljoen mee, als effect van bezuinigingen en hervormingen.

Regiomaandag, 14 januari 2013

Kou drijft veel daklozen naar nachtopvang

Leeuwarden | Meer dak- en thuislozen zoeken de nachtopvang op nu het ’s nachts erg koud is.

Regiomaandag, 14 januari 2013

Norbert nog een jaar visitekaartje van Friesch Paarden-Stamboek

De achtjarige hengst Norbert 444 van de familie Van der Zee uit St. Jacobiparochie kreeg zaterdag aan het eind van de Hengstenkeuring in het WTC Expo in Leeuwarden het kampioenslint omgehangen. Hij prolongeerde de titel.

Regiomaandag, 14 januari 2013

IJsclubs schrijven eerste kortebaanwedstrijden uit

Steggerda | In Steggerda wordt morgenmiddag de eerste kortebaanwedstrijd voor mannen gehouden. De wedstrijd begint om half twee. IJsclub De Polder in Bantega organiseert morgenavond om zeven uur ook een kortebaanwedstrijd voor de sprinters.

Geloof & Kerkmaandag, 14 januari 2013

Tegenwicht tegen managementdenken

Dr. Kees Boele promoveert vandaag aan de VU op het onderwerp christelijk leiderschap. Hij bekeek dit op basis van het theologisch denken van de Friese theoloog Oepke Noordmans (1871-1951).

Geloof & Kerkmaandag, 14 januari 2013

Bas Plaisier: ik bepaal zelf of ik deelneem aan de eucharistie

Hongkong | Oud-scriba van de Protestantse Kerk in Nederland, dr. Bas Plaisier, heeft gisteren een duidelijk signaal laten horen over de intercommunie. ‘Ik heb het gehad met de pretentie van de RKK. Ik zie haar als kerk onder de kerken en neem in vrijmoedigheid deel aan de eucharistie’, twitterde hij vanuit Hongkong, waar hij op dit moment doceert. Het is bij de katholieken niet mogelijk dat protestanten aan de eucharistie deelnemen. De paus meent dat alleen de R.-K. Kerk zich voluit kerk mag noemen.

Sportmaandag, 14 januari 2013

LDODK komt tegen TOP in slotfase met gelijkspel goed weg

Gorredijk | De korfballers van LDODK kwamen zaterdagavond bij de hervatting van de competitie in de Korfbal League tegen TOP met de schrik vrij. In sporthal Kortezwaag pikte de formatie van Jan Sjoerd Pool in de slotfase nog een onverwacht puntje mee (22-22). De opluchting was na afloop van de gezichten te lezen en ook bij Pool viel er na het gelijkspel een loden last van zijn schouders. ,,Het is een gewonnen punt en daar zijn we heel blij mee.”

Sportmaandag, 14 januari 2013

Verdediging blijft grote zorgenkind Aris

Leeuwarden | Wie zaterdagavond laat naar Aris Leeuwarden-coach Erik Braal keek, zag zonder meer een gezicht waar de teleurstelling van afdroop. Zijn basketballers hadden even tevoren weliswaar hekkensluiter Rotterdam met de zoveelste dikke nederlaag terug naar de Maasstad gestuurd (103-80), maar de manier waarmee dat gepaard ging kon Braal absoluut niet bekoren. Zijn conclusie: Aris is nog niet zover als hij hoopte en verwachtte.

Sportmaandag, 14 januari 2013

Koude douche bij mooie comeback van Langeweg

Wolvega | Drie maanden reed Hugo Langeweg junior geen koersen in eigen land, een direct gevolg van twee hoge boetes die hij kreeg wegens overmatig zweepgebruik. Vrijdag maakte hij zijn rentree. Hij won het hoofdnummer op Victoria Park, maar hij verliet de baan desondanks met een kater. Uitgerekend in zijn allereerste start van de avond liep hij opnieuw tegen een hoge boete aan.

Sportmaandag, 14 januari 2013

Terugkeer op vertrouwde bodem loont voor opgeleefde Kraaijeveld

Heerenveen | De persoonlijke records van Ilse Kraaijeveld sneuvelen weer aan de lopende band. Hoewel de 22-jarige Dokkumse in 2010 haar ambities volgde met een overstap van Orca Leeuwarden naar het Eindhovense keurkorps van succescoach Jacco Verhaeren, stagneerde haar ontwikkeling. En dus keerde ze onlangs terug bij Orca om alsnog tot volle wasdom te komen. Dit weekeinde sleepte ze op alle zes disciplines goud in de wacht bij de Friese winterkampioenschappen in Heerenveen. Kraaijeveld is terug.

Sportmaandag, 14 januari 2013

Driemaal is scheepsrecht voor VC Sneek

Meijel | De volleybalsters van VC Sneek hebben gistermiddag in het Limburgse Meijel de eerste helft van de competitie afgesloten met een knappe overwinning op achtervolger Peelpush. Twee keer eerder, waaronder de achtste finales van het nationale bekertoernooi, waren de Limburgse vrouwen dit seizoen de ploeg van Petra Groenland de baas. Maar driemaal was scheepsrecht voor Sneek, want ditmaal waren in sporthal De Körref de rollen met 1-3 (17-25, 25-18, 28-30 en 25-27) omgedraaid.

Sportmaandag, 14 januari 2013

Friesland Flyers wint zonder problemen zespuntenduel

Amsterdam | Friesland Flyers heeft zaterdagavond probleemloos het zespuntenduel tegen Amsterdam G’s met 0-7 gewonnen. Het duel leverde de ploeg van trainer/coach Chris Eimers naast de drie reguliere punten nog eens drie punten op vanwege het eerder dit seizoen gestaakte duel in de hoofdstad. Er kon destijds vanwege een wak in het ijs niet verder worden gespeeld. De ijshockeybond (NIJB) had besloten om de ploeg die zaterdag won ook de punten van het gestaakte duel toe te wijzen.

Sportmaandag, 14 januari 2013

Wykels Hallum wint verrassend open FK

Franeker | Voor de buitenwacht was Wykels Hallum op het open FK zaalvoetbal in Franeker geen titelfavoriet. Zelf wist de ploeg, die al drie andere toernooien won deze maand, wel beter. Het al evenzeer verrassend goede FVC werd in de finale geklopt: 3-0.

Sportmaandag, 14 januari 2013

Cambuur tankt vertrouwen met uitzege in Dordrecght

Dordrecht | Een van de goede voornemens van SC Cambuur voor 2013 is beter presteren in uitwedstrijden. Als het oefenduel van zaterdag in en tegen Dordrecht een voorteken is, zit het wel snor. Cambuur won, een week voor de competitiehervatting tegen Fortuna Sittard, met 3-4.

Sportmaandag, 14 januari 2013

Armstrong gaat bekennen, maar hij zal niet alles gaan vertellen

De sportwereld kijkt reikhalzend uit naar de Oprah Winfrey-show van donderdag. Te gast is Lance Armstrong en naar verwachtng gaat de zevenvoudig Tourwinnaar zijn dopinggebruik bekennen. Of is de wens de vader van de gedacht en probeert de Amerikaan zijn hachje te redden?

Sportmaandag, 14 januari 2013

Antoinette de Jong, de sensatie van het EK

Heerenveen | Antoinette de Jong beleefde het weekeinde een droomdebuut op de Europese kampioenschappen allround in Thialf. In haar eigen achtertuin maakte de zeventienjarige Rottumse - de jongste debutante ooit, omdat nationaal kampioen Jorien ter Mors bedankte voor de eer - goede sier met een vijfde plaats in het eindklassement. Daarmee overtrof ze alle verwachtingen en niet in de laatste plaats die van haar zelf. ,,Het was super”, concludeerde de jonge Friezin; de sensatie van het EK.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties