Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
donderdag 21 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 14 februari 2003.

Achtergrondvrijdag, 14 februari 2003

Voor ouders moet de school christelijk zijn

De samenleving is zo geseculariseerd als het maar kan, en toch is nog steeds twee van de drie basisscholen georganiseerd op bijzondere, confessionele basis.

Bijschriftvrijdag, 14 februari 2003

Kapsones

We kennen allemaal de uitdrukking dat een profeet in zijn eigen vaderland niet geëerd is.

Cultuurvrijdag, 14 februari 2003

De Kast heeft geld nodig

Leeuwarden – Popgroep De Kast heeft dringend geld nodig. De bv’s van de band verkeren in grote financiële moeilijkheden. Het managementbedrijf van De Kast draait met verlies en heeft voor 165.000 euro aan rekeningen openstaan.

Cultuurvrijdag, 14 februari 2003

Theater Romein is poppodium af

Leeuwarden - De kogel is door de ‘Westerkerk’. Het Leeuwarder Theater Romein moet de gemeentelijke subsidie, bestemd voor het organiseren van popconcerten, afstaan aan stichting Het Podium.

Cultuurvrijdag, 14 februari 2003

Singlepresentatie Spanner verplaatst naar 21 februari

Amsterdam – De presentatie van de eerste single van Spanner is verplaatst. De nieuwe band van ex-De Kast-zanger Syb van der Ploeg zou het nummer Run vrijdagavond op Valentijnsdag officieel lanceren in de gekraakte Thomas van Acquinokerk aan de Rijnstraat in Amsterdam.

Economievrijdag, 14 februari 2003

Mkz-boeren: justitie breekt met belofte

Arnhem - Justitie zou twee jaar geleden in Kootwijkerbroek tijdens de mond- en klauwzeercrisis aan actievoerende boeren toezeggingen hebben gedaan dat zij niet vervolgd zullen worden. Dat bleek voor de rechtbank in Arnhem bij de behandeling van de strafzaak tegen twaalf boeren die waren betrokken bij rellen tijdens de mkz-crisis.

Hoofdartikelvrijdag, 14 februari 2003

Debatten over Irak

Woensdag werd in de Tweede Kamer het zoveelste debat over de kwestie-Irak gehouden. Het was voor een groot deel via de televisie te volgen. Wie dat gedaan heeft, moet er een dubbel gevoel aan overgehouden hebben. Enerzijds viel op dat bijna alle partijen er een stevige mening op nahielden, maar er alle toch weer net iets anders over dachten.

Regiovrijdag, 14 februari 2003

Partner mag niet mee naar verzorgingstehuis

Leeuwarden - Duizenden ouderen dreigen door een wijziging in de AWBZ van hun partner gescheiden te worden. Ouderenbonden zijn ongerust.

Regiovrijdag, 14 februari 2003

Fakkeltocht als vredesdemonstratie

Leeuwarden – Ruim tweehonderd mensen hebben gisteravond meegedaan aan een fakkeloptocht door de binnenstad van Leeuwarden. Die werd gehouden als demonstratie tegen een aanval op Irak. De betogers boden een petitie aan aan wethouder en loco-burgemeester Krol, waarin de gemeente Leeuwarden gevraagd wordt zich uit te spreken tegen een aanval. Gisterochtend kreeg commissaris van de koningin Nijpels een soortgelijke petitie aangeboden.

Regiovrijdag, 14 februari 2003

Vrachtwagens taboe in straten Kollum

Kollum - De bebouwde kom van de dorpen in de gemeente Kollumerland is voortaan taboe voor parkerende vrachtauto’s. Het college van B en W heeft besloten dat het parkeren voor voertuigen, die inclusief lading meer dan zes meter lang zijn, binnen alle dorpen te verbieden. Volgens wethouder Hogendorp komt het college hiermee tegemoet aan vragen van de plaatselijke belangen en van burgers om iets aan de geparkeerde vrachtwagens te doen.

Regiovrijdag, 14 februari 2003

Met raadsvergoeding naar Raad van State

Leeuwarden/Sneek – Wat het oordeel van de Leeuwarder bestuursrechter ook is, de rechtszaak die raadslid Auke Wouda tegen de gemeente Sneek heeft aangespannen, eindigt niet hier. Beide partijen zien de zaak als een landelijk ‘proefproces’ en beide partijen zullen het hogerop zoeken als ze in Leeuwarden ongelijk krijgen.

Regiovrijdag, 14 februari 2003

‘Vos niet bejagen maar pesten’

Oudwoude - Jagen is niet de beste remedie tegen de groeiende vossenpopulatie in het Lauwersmeergebied. De vos zal de jagers al snel te slim af zijn. Het is veel effectiever om het ruige natuurlandschap met enkele eenvoudige ingrepen minder aantrekkelijk te maken als leefgebied voor de vos: minder zand, meer water.

Regiovrijdag, 14 februari 2003

Ganzen zijn ’s winters graag in Nederland

Leeuwarden - Ganzen ( guozzen) verkiezen Nederland graag als broed- en overwinterplaats. Deze winter verblijven ongeveer één miljoen vogels in ons land. Dat blijkt uit recente tellingen van SOVON Vogelonderzoek Nederland.

Regiovrijdag, 14 februari 2003

De droom van een jonge producer

Kollumerzwaag – Hij is zeventien jaar jong, en hard bezig met zijn grote droom: het produceren van een musical. Terwijl leeftijdsgenoten vakken vullen in de supermarkt of op stap gaan met vrienden, overlegt Durk Bruinsma uit Kollumerzwaag met de gemeente, de componist of tekstschrijvers.

Regiovrijdag, 14 februari 2003

‘Langzame wegen’ veiliger

Leeuwarden – Het herinrichten van gemeentelijke wegen om lagere snelheden af te dwingen, leidt tot minder ongevallen. In de Friese gemeenten die al een groot deel van hun lokale en landelijke wegen hebben ingericht als 30- of 60-kilometerzone, is het aantal ongevallen meer afgenomen dan in gemeenten die nog niet zo ver zijn met de hervorming van hun wegennet.

Geloof & Kerkvrijdag, 14 februari 2003

Het Vaticaan op vredesmissie

Rome - Terwijl de Verenigde Staten met nauwelijks ingehouden ongeduld met gewelddadig ingrijpen in Irak blijven dreigen, speelt het Vaticaan de kaart van de stille vredesdiplomatie. Washington reageert teleurgesteld en lichtelijk gepikeerd.

Geloof & Kerkvrijdag, 14 februari 2003

‘Merkstenen’ op de reis door het leven

Leeuwarden - De dreigende oorlog in Irak doet sommigen terugdenken aan die ‘merksteen’ in het leven, meer dan vijftig jaar geleden: de Tweede Wereldoorlog.

Geloof & Kerkvrijdag, 14 februari 2003

Van zending tot wereldwijde relaties

Zending en werelddiakonaat van de Samen-op-Wegkerken zitten alweer enige jaren bij elkaar in het Landelijk Diensten Centrum in Utrecht en heten nu Kerkinactie. Mogelijk zal dit najaar ook de protestantse medefinancieringsorganisatie ICCO zich daar vestigen, die met overheidsgeld alle mogelijke projecten in het Zuiden subsidieert. Ype Schaaf schetst de veranderingen die de afgelopen jaren op het gebied van zending en werelddiaconaat plaatsvonden.

Geloof & Kerkvrijdag, 14 februari 2003

Celebrate-concert in Opstandingskerk te Leeuwarden

Leeuwarden – In de Opstandingskerk (Achter de Hoven 272) in Leeuwarden vindt zaterdagavond (19.30 uur) een optreden plaats van het Celebrate Orchestra & Choir.

Sportvrijdag, 14 februari 2003

Amateurvoetbal district Noord afgelast

Leeuwarden - De weers- en veldomstandigheden en de verwachtingen voor het weekeinde zijn zodanig, dat de KNVB district Noord heeft besloten het voetbalprogramma van zaterdag en zondag in zijn geheel af te gelasten.

Sportvrijdag, 14 februari 2003

Drachtster Boys gaat voor wereldduurrecord

Drachtster Boys voetbalt enkel en alleen op zaterdag en voorzitter Wobbe Jansma wil dat zo houden, meldt hij in het clubblad van de voetbalverenging.

Sportvrijdag, 14 februari 2003

Voor Donitas is het seizoen nu al geslaagd

Groningen – Studenten houden er doorgaans een hele eigen leefwijze op na. In dat patroon is wel plaats voor sport, maar vaak niet op het hoogste niveau. Dat studeren en topsport wel degelijk samen gaan bewijst het damesteam van de Groninger studenten volleybalvereniging Donitas.

Weervrijdag, 14 februari 2003

Bewolkter

Vanavond en vannacht komt er meer bewolking binnendrijven en het kwik zakt tot ongeveer -3 à -4 graden. Morgen is het bewolkter en het kwik zal overdag komen te liggen rond 4 graden. Daarbij waait het zwak tot matig uit het noordoosten.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties