Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van maandag, 14 februari 2005.

Bijschriftmaandag, 14 februari 2005

Vriendschap

Wie verknocht raakt aan de Bijbel, raakt ook verknocht aan mensen in de Bijbel.

Cultuurmaandag, 14 februari 2005

Bach komt goed over tijdens concert Broek

Elke plaats heeft zo haar eigen manier om orgelconcerten te organiseren. In Broek (bij Joure) bijvoorbeeld organiseert men lunchconcerten. Voorafgaand aan deze concerten kunnen de bezoekers een lunch gebruiken in een zaaltje bij de kerk. Na afloop is er nog gelegenheid om bij een drankje over het concert na te praten. Deze formule slaat daar goed aan.

Cultuurmaandag, 14 februari 2005

‘Hollands Verdriet’ vereist totale overgave

‘U bent echt vet’, schrijft een kind op internet aan Harry Slinger. ,,U’’, zegt ze en dat is ook gepast voor iemand die al een paar decennia op het podium staat en al in 1981 zijn eerste nummer-één-hit had met Je loog tegen mij. Zaterdag was Harry Slinger de klapper van een avond vol Nederlandse artiesten in De Harmonie in Leeuwarden, samen met Jan Smit, die ondanks zijn jeugdige leeftijd ook al een stuk of twaalf albums heeft sinds zijn eerste hit Ik zing dit lied voor jou alleen . Maar dat was pas na middernacht en tegen die tijd maakte het de meeste bezoekers al niet zo veel meer uit wie optraden. Toen waren ze al uren aan het meezingen en hossen op liedjes waarvan iedereen tekst en melodie van A tot Z kent.

Cultuurmaandag, 14 februari 2005

Onderhoudende poëzieshow

Terwijl op de vroege zondagochtend de winterregen zich aankondigt met donkere wolken en grijze luchten, lopen minnaars van Leopold, Guido Gezelle, Achterberg en Andreus naar de foyer in De Lawei in Drachten. Klassieke muziek begeleidt rustig het ochtendlijke ontwaken en omfloerst het geheel met het cachet van het serene woord. Maar als plezierdichter Frank van Pamelen als een heuse ‘poëtaster’ het podium betreedt in eenvoudige spijkerbroek, en hij zijn eerste puntdicht ter welkom de zaal in gooit, breekt het gezicht van de doodernstige poëzie en kleurt een glimlach haar gezicht tijdens ’De Open Dichtshow’.

Dossiermaandag, 14 februari 2005

Schiedsrichter


Dossiermaandag, 14 februari 2005

SKUT!


Dossiermaandag, 14 februari 2005

Jackie Milburn: een genie, adembenemend snel en scoort altijd

De naam John Edward Thompson Milburn, alias ‘Wor Jackie’, zal in Nederland weinig mensen tot de verbeelding spreken. Bij Newcastle United wordt hij gezien als de beste speler aller tijden. De David Beckham van zijn tijd, een volksheld die de Magpies naar grote successen leidt. Hij is de ‘Abe Lenstra’ van Newcastle United.

Economiemaandag, 14 februari 2005

Tweede partij grasbrok dioxinevrij

Den Haag – Eind vorige week is de tweede partij grasbrok die uit de handel is gehaald vanwege mogelijke besmetting met dioxine, vrijgegeven. Volgens het Productschap Diervoeder voldoet de partij van 1600 ton aan de wettelijke normen. Deze week volgen de resultaten van een derde partij grasbrok (1600 ton).

Hoofdartikelmaandag, 14 februari 2005

Rechtsstaat, terrorisme…

Politici en rechters hebben het moeilijk met elkaar. Inzet is de verruiming van wettelijke maatregelen in het kader van de terreurbestrijding. Vorige week ging de Tweede Kamer akkoord met die verruiming. Rechters hebben laten weten moeite te hebben met het nieuwe beleid. Een van de zwaarste punten van kritiek is de verruiming van de mogelijkheden een verdachte vast te houden, namelijk zestien dagen, voordat kan worden aangegeven dat er sprake is van een redelijk vermoeden van schuld. Desnoods kan Justitie straks iemand maximaal twee jaar in voorarrest houden, zonder dat de stukken waaruit het redelijk vermoeden blijkt, aan de verdediging hoeven te worden gegeven. Al die tijd lijkt het ‘onschuldig, tot het tegendeel is bewezen’, te zijn omgekeerd in ‘schuldig, tot het tegendeel is bewezen.’ Een ander moeilijk punt is het in het gedrang komen van de openbaarheid waarin het uiteindelijke proces plaatsvindt. Informatie van de inlichtingendiensten mag volgens het kabinet ook worden gebruikt in rechtszaken. Maar die informatie is grotendeels geheim en dus moet de beoordeling van die informatie plaatsvinden buiten de rechter ter zitting om, namelijk via een rechter-commissaris. Met deze gang van zaken komt het principe onder druk te staan dat zegt dat de rechter moet beoordelen of er een wettig en overtuigend bewijs is.

Geloof & Kerkmaandag, 14 februari 2005

Complete Nieuwe Bijbelvertaling te beluisteren op internet

Leeuwarden – Vanaf dinsdag is op de site www.voorleesbijbel.nl de complete tekst van de bijbel te beluisteren. Op deze website lezen ruim vierhonderd bekende en onbekende stemmen integraal De Nieuwe Bijbelvertaling (NBV) voor, die in het najaar van 2004 is verschenen. Voor zover bekend is een site waarop de volledige bijbel in audio staat uniek in Europa.

Geloof & Kerkmaandag, 14 februari 2005

Verbinding tussen evangelie en cultuur

Kampen - Op 21 februari is het honderd jaar geleden dat de theoloog J.H. Gunning jr. stierf. Hij was een van de bekendste theologen uit de negentiende eeuw. Komende zaterdag wordt in Kampen een symposium gehouden over zijn betekenis voor kerk en theologie. Albert de Lange, spreker op het symposium, denkt dat de oude Gunning een actueel antwoord kan bieden als het gaat om vraag naar het eigene van de Europese cultuur.

Geloof & Kerkmaandag, 14 februari 2005

Veel bidders voor Noord-Korea

Ermelo – De driejarige gebeds-actie voor Noord-Korea die Stichting Open Doors 1 januari is begonnen loopt zo goed dat men is gestart met een parallele gebedsketen.

Sportmaandag, 14 februari 2005

Het weer fietst WV Drachten in de wielen

Drachten - Wielervereniging Drachten heeft zaterdag alles tot in de puntjes geregeld. Niets staat de ingebruikname van de wielerbaan op sportpark De Fennen meer in de weg. Alleen het weer werkt even niet mee, want de weersomstandigheden fietsen de Drachtster wielervereniging behoorlijk in de wielen. ,,Het weer kun je nu eenmaal niet regelen, maar we wilden gewoon vandaag de start maken’’, vertelt voorzitter Sake van der Wal.

Sportmaandag, 14 februari 2005

Klaas Jan Feitsma blijft baas in Sneek

Sneek - Vier maanden geleden won Klaas Jan Feitsma in Harich de finale van de dressuurcompetitie en zaterdag bleef de ruiter uit Sint Annaparochie ook baas in de regiokampioenschappen. In de klasse Z2 bleef de Bilkert in Sneek Linda van der Hauw-Jansma met Rappel en Martine Nienhuis op Pretoria voor. Henny Roffel werd kampioen in de klasse Z1.

Sportmaandag, 14 februari 2005

Volleybalsters Sneek blokkeren in Vught en laten het op de slotdag aankomen

Vught – De volleybalsters van VC Sneek hebben zaterdagavond in Vught de kans laten liggen zich definitief in veiligheid te spelen.

Sportmaandag, 14 februari 2005

Flyers maakt valse start in tussenronde

Heerenveen – Vadeko Flyers heeft dit weekeinde een valse start gemaakt in de tussenronde om de play off plaatsen. Zaterdag leed de ploeg in Thialf tegen de Bulldogs uit Amsterdam een 2-4 en gisteren werd in Geleen met 2-0 verloren van Eaters. Flyers strijdt samen met Eaters Geleen en de Amsterdammers om de plaatsen één, twee en drie in de play offs. De eerste plaats lijkt nu al moeilijk haalbaar voor Flyers en om thuisvoordeel veilig te stellen, moet de ploeg tweede worden en daarvoor morgen winnen van Geleen.

Sportmaandag, 14 februari 2005

Heerenveen is helemaal klaar voor Newcastle

Kerkrade – SC Heerenveen deed zichzelf zaterdagavond tegen Roda JC tekort. Waar de einduitslag deed vermoeden dat beide ploegen redelijk aan elkaar gewaagd waren, was Heerenveen in Kerkrade heer en meester. Gewonnen werd er uiteindelijk wel, zodat de ploeg van trainer Gertjan Verbeek de positie in de subtop verstevigde.

Weermaandag, 14 februari 2005

Sneeuw

We hebben af en toe een bui met kans op regen, hagel of natte sneeuw. Het wordt rond 5 à 6 graden, bij een vrij krachtig tot harde wind uit het noorden tot noordwesten. Morgen krijgen we af en toe sneeuw en wordt het ongeveer 2 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties