Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 14 februari 2008.

Economiedonderdag, 14 februari 2008

Achtergebleven pieper vriest maar niet dood

Holwerd - Omdat het nauwelijks gevroren heeft, kampen boeren met achtergebleven piepers en een matige grondstructuur. Daar staat tegenover dat de wintergranen er goed bij staan.

Economiedonderdag, 14 februari 2008

‘Bankkosten explosief gestegen’

Den Haag De kosten van een gewone bankrekening met betaalpas zijn dit jaar explosief gestegen. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. De kosten voor klanten van ABN Amro stegen het meest, met 161 procent in vijf jaar. In 2003 betaalden zij nog 11,50 euro, in 2008 wordt dat dertig euro. De bond noemt de prijsstijgingen onaanvaardbaar en eist van de grote banken dat zij de komende vijf jaar de tarieven niet verder verhogen.

Economiedonderdag, 14 februari 2008

Meer ruimte bedrijven in Natura 2000

Leeuwarden/Den Haag - Het bedrijfsleven krijgt toch mogelijkheden in de Friese natuurgebieden. Minister Verburg (Natuur) kwam gisteren tegemoet aan kritiek van ondernemersorganisaties, die vreesden dat de gebieden die worden aangeduid als Natura 2000-gebied, helemaal op slot zouden komen te zitten.

Hoofdartikeldonderdag, 14 februari 2008

De christelijke stem telt...

Wie wint de christelijke stem? Hier in Europa denken we al snel dat dit een belangrijke vraag is in de Amerikaanse verkiezingsstrijd. De kandidaat die er in slaagt de behoudende christenen voor zich te winnen, zou al bijna in het Witte Huis zitten. Maar het gewicht van de christelijke stem kan makkelijk worden overschat.

Regiodonderdag, 14 februari 2008

Met snoepjes valt de toets best mee

De Cito-toets is begonnen. Drie ochtenden achtereen beantwoorden 156.570 leerlingen op 6295 scholen in Nederland vragen over rekenen, taal en studievaardigheden. Het Friesch Dagblad vraagt elke dag een leerling in Fryslân hoe het gegaan is.

Regiodonderdag, 14 februari 2008

Marum verwarmd door snippers

Marum - De gemeenten in het Westerkwartier hebben grote plannen met kleine houtsnippers. Dit jaar nog moet in Marum een centrale komen om het zwembad, sporthallen, het gemeentehuis en een verzorgingshuis te verwarmen. In de toekomst komt het warme water van honderden nieuwbouwhuizen wellicht uit liefst vijf centrales in de buurt.

Regiodonderdag, 14 februari 2008

Meer macht voor natuur in waterschap

Leeuwarden - De natuurverenigingen krijgen meer invloed in het Algemeen Bestuur van Wetterskip Fryslân. Zij kunnen na de verkiezingen in november rekenen op ten minste twee gegarandeerde zetels. Dat was er maar één. De extra zetel gaat ten koste van het bedrijfsleven. Dat heeft straks nog maar twee in plaats van drie geborgde zetels.

Regiodonderdag, 14 februari 2008

Olieslachtoffers gebaat bij rust, rust en rust

Moddergat - Het kopje van de eend steekt uit een gat in het midden van een zogenaamde wasmachine. Het lijf van de vogel zit in een soort mand die in machine is gezakt. Door het glas is te zien hoe het water tegen de eend aanspuit en de bak vol raakt met schuim.

Regiodonderdag, 14 februari 2008

Samen is leuker: bij alles doe je wat extra je best

Zeventig+ en opnieuw verliefd, ‘mar heit is mem net ferjitten’

Geloof & Kerkdonderdag, 14 februari 2008

Synodevoorzitter De Fijter bezoekt Ternaard

Ternaard - ,,U bent samen de christelijke kerk. Blijf geloven in de kracht van de plaatselijke gemeente.” Dat zei ds. Gerrit de Fijter, synodevoorzitter van de PKN, gisteravond in Ternaard. De Fijter was uitgenodigd door de Protestantse Gemeente in Ternaard in het kader van de groothuisbezoeken over de visienota Leren leven van de verwondering van de landelijke kerk.

Geloof & Kerkdonderdag, 14 februari 2008

Nieuwe leider voor Anglicanen Nederland

Utrecht - John de Wit wordt zaterdag in Utrecht geďnstalleerd als nieuwe archdeacon voor Noord- en West-Europa. Leden van de twaalf Anglicaanse kerkelijke gemeenschappen in Nederland komen daarvoor bijeen met de Anglicanen uit België en Luxemburg. Dat gebeurt in een feestelijke kerkdienst in de Kathedrale Kerk van St. Gertrudis in Utrecht. Canon John de Wit wordt geďnstalleerd door dr. Geoffrey Rowell, namens de Church of England bisschop voor het diocees ‘Europa’.

Geloof & Kerkdonderdag, 14 februari 2008

‘Rol van de classis is in gevaar’

Drachten - De classis als grondvergadering van de kerk is in gevaar. Die kritiek uit ds. D. Westeneng in Contact, het orgaan van het Confessioneel Gereformeerd Beraad. Ds. Harmen Jansen, voorzitter van de Algemene Classicale Vergadering (ACV) van Fryslân is het niet met hem eens. ,,De rol van de classis is nog lang niet uitgespeeld.”


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties