Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
maandag 18 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 14 februari 2014.

Economievrijdag, 14 februari 2014

Cosun maakt meer winst over 2013

Groningen | Royal Cosun heeft vorig jaar een omzet gedraaid van 2,2 miljard euro. Dat is 11 procent meer dan het voorgaande jaar met 1,9 miljard euro. Vrijwel alle onderdelen laten hogere omzetcijfers zien, meldt het bedrijf bij de presentatie van de voorlopige resultaten. Dit is deels toe te schrijven aan hogere verkoopprijzen, deels aan autonome groei en enkele kleinere overnames.

Economievrijdag, 14 februari 2014

Grote verschillen lokale lasten voor bedrijven

Leeuwarden | De lokale lasten voor bedrijven verschillen in Nederland enorm per gemeente. Het verschil in kosten kan oplopen tot in de tienduizenden euro’s. Dit blijkt uit een eerste verkennend onderzoek van Panteia onder 38 grote gemeenten. In de drie noordelijke provincies gaat het om de gemeenten Leeuwarden, Groningen en Emmen. Uit het onderzoek blijkt dat naast de omvang er ook een enorme variëteit is in de grondslagen van de heffingen die gemeenten bedrijven opleggen, zowel binnen een gemeente als tussen gemeenten schrijven de onderzoekers.

Hoofdartikelvrijdag, 14 februari 2014

De politiek versmalt de werkelijkheid

De afloop van spannende debatten in de Tweede Kamer wordt vaak uitgedrukt in zinnen als: de bewindspersoon heeft het debat overleefd, zoals minister Plasterk. Of niet, zoals het geval was met staatssecretaris Weekers. De betekenis van zo’n debat wordt daarmee versmald tot het wel of niet aanblijven van een bewindspersoon. Maar de werkelijkheid is breder dan dat.

Regiovrijdag, 14 februari 2014

Fries pompbedrijf is nog lang bezig in Engeland

Bridgwater | Het kan nog wel een tijdje duren totdat de waterpompen van Van Heck Pompinstallaties uit Noordwolde al het water uit het gebied rond Bridgwater (Zuidoost-Engeland) hebben weggepompt. Dat zegt eigenaar Jeroen van Heck, die met drie personeelsleden en twintig pompen naar het gebied is afgereisd om de wateroverlast te bestrijden.

Regiovrijdag, 14 februari 2014

Doorstroming bevorderen met Woonoffensief

Vanaf morgen krijgen kopers van woningen tot 200.000 euro in Fryslân een maand lang een aantal voordelen. Dit Woonoffensief moet de Friese woningmarkt een duwtje in de juiste richting geven.

Regiovrijdag, 14 februari 2014

Resultaat lobby in Sotsji is nog onbekend

Leeuwarden | ,,Het is ook nooit goed”, verzuchtte Commissaris van de Koning John Jorritsma afgelopen weekeinde in Sotsji. Zijn trip naar de Olympische Winterspelen kwam hem op veel commentaar te staan. Jorritsma zei te gaan om te lobbyen voor Thialf. Maar wat heeft Jorritsma daar te zoeken, vroegen sommigen zich af. Hij hoort helemaal niet te gaan, merkte een politieke partij op en andere partijen vonden dat ook het belang van de Friese aardappel in Rusland ter sprake moest komen. Intussen is John Jorritsma al lang terug in Fryslân.

Geloof & Kerkvrijdag, 14 februari 2014

YourStory traint jonge christenen voor de missie van hun leven

Het zijn twee werelden, de echte en de virtuele. De laatste wordt steeds belangrijker voor jongeren terwijl de wereld van games voor ouderen vaak ontoegankelijk blijft. Maar Johan ter Beek ontwikkelde zijn eigen game, YourStory.

Geloof & Kerkvrijdag, 14 februari 2014

Benedictus, onzichtbaar maar toch aanwezig

Deze maand is het alweer een jaar geleden dat paus Benedictus XVI volslagen onverwacht - op 11 februari - zijn terugtreden aankondigde en op de 28e februari effectief aftrad. Zijn besluit was een combinatie van ‘een spirituele ervaring’, van dappere nuchterheid en bewonderenswaardige zelfkennis. Benedictus vond zich te oud om nog krachtdadig leiding te geven aan de Rooms-Katholieke Kerk. ,,Hij heeft van die beslissing nooit spijt gehad: niet tegenover God, de kerk of zichzelf’’, aldus mgr. Georg Gänswein, indertijd secretaris van paus Ratzinger en nog steeds zijn rechterhand.

Sportvrijdag, 14 februari 2014

Column Jelle ten Rouwelaar: TOPSPORTERS met hoofdletters

Nooit opgeven altijd doorzetten aangenaam door vermaak en nuttig door ontspanning. Wie aan die bizar lange zin ook nog eens de woorden ‘combinatie Breda’ toevoegt, heeft de langste naam van een Nederlandse en misschien zelfs wel mondiale voetbalclub te pakken. NAC Breda. De Noad Advendo Combinatie Breda. Een club die net zo bizar mooi is als de naam lang.

Sportvrijdag, 14 februari 2014

Oebele Schokker heeft het naar zijn zin bij FC Emmen

Emmen | Niet meer iedere dag van Nieuwehorne naar Leeuwarden reizen, maar sinds drie weken op en neer naar Emmen. Het maakt de 29-jarige Oebele Schokker helemaal niets uit. Bij FC Emmen kan de huurling van Cambuur weer doen wat hij wil: voetballen. ,,Het bevalt me prima hier. Ik heb zeker geen spijt van mijn overgang.’’

Sportvrijdag, 14 februari 2014

Leenstra: het was niet goed genoeg

Sotsji | Ze werden gezien als mogelijke medaillekandidaten, zoals bijna iedere Nederlandse deelneemster dat in Sotsji tijdens deze Olympische Spelen is. Maar ze werden gistermiddag vijfde en zesde op de 1000 meter: Corendon-teamgenoten Marrit Leenstra uit Wijckel en Lotte van Beek. In de roes waarin het Nederlandse schaatsen verkeert op de Olympische Spelen ben je dan een verliezer.

Sportvrijdag, 14 februari 2014

Column: Piep, piep. En weer bericht uit Amerika

Piep, piep.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties