Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van donderdag, 14 december 2006.

Cultuurdonderdag, 14 december 2006

De onbetaalbare liedjes van Racoon

,,Wij zijn muzikanten en het enige wat we uitkleden zijn de liedjes”, zo stelde zanger Bart van der Weide van Racoon zijn band voor. ,,Geen ingestudeerde dansjes of sketches.” En hoewel de kracht van Racoon juist ligt in het maken van alleen maar liedjes, miste het optreden van de Zeeuwse band gisteravond in stadschouwburg De Harmonie net dat beetje extra wat misschien door een gimmick of een act had kunnen worden toegevoegd.

Cultuurdonderdag, 14 december 2006

Tweede prijs voor schoolproject uit Beetsterzwaag

Beetsterzwaag - De school voor speciaal onderwijs Lyndensteyn uit Beetsterzwaag heeft gisteren in Utrecht de tweede prijs gekregen bij de uitreiking van de Cultuur Primair Prijs. De school won een bedrag van zesduizend euro voor een kunstzinnig project waarin christelijke feestdagen zijn verbonden met andere religieuze tradities. De eerste prijs was voor De Driemaster uit Alkmaar. Derde werden de drie basisscholen in Den Dungen. De Cultuur Primair Prijs is een prijs voor basisscholen die wordt uitgereikt door de projectgroep Cultuur en School van het ministerie van OCW.

Economiedonderdag, 14 december 2006

Trouwen tussen de gangen van het diner

Buitenpost – De tijd leek rijp voor vernietiging van het oude gemeentehuis van Achtkarspelen in Buitenpost. ,,Het pand had zes jaar leeg gestaan en voordat wij erin kwamen regende het soms binnen net zo hard als buiten”, vertelt Foppe Wiersma (28) van Restaurant Nijenstein in Buitenpost. Nu, na een grondige verbouwing, kunnen de gasten genieten van de oude glorie van het vroegere bestuurscentrum van de gemeente. Na zes weken beginnen de mensen het restaurant te ontdekken, evenals de zalen voor het houden van een bruiloft. Gisteren kwam er volgens de uitbaters Foppe en Annerie (23) al opmerkelijk bezoek. ,,Een bruidspaar dat vijftig jaar getrouwd is en waarvan het huwelijk ook in dit gebouw werd voltrokken.”

Regiodonderdag, 14 december 2006

Automobilist betaalt tot 6000 euro aan ‘As’

Leeuwarden - Friese automobilisten moeten waarschijnlijk fors in de buidel tasten voor de aanleg van de Centrale As, de nieuwe weg van Dokkum naar Nijega. Dat kan via verhoging van de motorrijtuigenbelasting. Die zal in het ongunstigste geval oplopen tot een jaarlijkse bijdrage van tachtig tot 120 euro, vanaf 2011. Vijftig jaar lang. Automobilisten dragen vier- tot zesduizend euro bij aan de weg die de verkeersveiligheid, leefbaarheid en economie in Noordoost-Fryslân moet verbeteren.

Regiodonderdag, 14 december 2006

Leeuwarden onbetwiste hoofdstad

Leeuwarden - Aan de positie van Leeuwarden als hoofdstad van Fryslân wordt niet getornd en de passage dat ‘wij binnen Fryslân geen medewerking verlenen aan de bouw van kerncentrales’ blijft in het Streekplan.

Regiodonderdag, 14 december 2006

Fryslân mkb-vriendelijk

Joure - De Friese gemeenten langs de A7 zijn opvallend mkb-vriendelijk. Dat blijkt uit een vergelijkend onderzoek op initiatief van MKB-Noord onder alle gemeenten in de noordelijke provincies. Skarsterlân, Opsterland Sneek en Heerenveen zijn alledrie in de top 10 terug te vinden. Smallingerland daarentegen is buiten deze top gevallen.

Regiodonderdag, 14 december 2006

Buur ‘steelt’ ballen van voetballers Balk

Balk - Een inwoner van Ruigahuizen moet voortaan de ballen die de voetballers van de voetbalvereniging Balk op zijn erf schieten netjes terug geven. Doet hij dat niet, dan riskeert hij alsnog een boete van 250 euro. Dat bepaalde politierechter J.Y.B. Jansen gisteren, voor wie de 43-jarige buur van de voetbalvereniging zich moest verantwoorden voor het verduisteren van minstens 43 voetballen.

Regiodonderdag, 14 december 2006

Quatrebras ter discussie

Leeuwarden - De provincie Fryslân gaat opnieuw in onderhandeling met de gemeente Tytsjerksteradiel over de aanleg van een bedrijventerrein bij Quatrebras. Er moet onderzocht worden of er geen betere plek is voor het zakenpark dat Tytsjerksteradiel mag bouwen als compensatie voor de aanleg van de Centrale As door de gemeente.

Geloof & Kerkdonderdag, 14 december 2006

Door brand verwoeste Gereformeerde kerk (vrijgemaakt) wordt zaterdag heropend

Harlingen - 23 december 2004 was voor de leden van de Gereformeerde Kerk (vrijgemaakt) en de Harlinger gemeenschap een dramatische dag. De kerk aan de N.O. Singel brandde bijna tot aan de grond toe af. Uit de as herrees echter door vele handen een nieuwe kerk. Na twee jaar bouwen wordt het godshuis zaterdag geopend.

Geloof & Kerkdonderdag, 14 december 2006

PKN volgt Al Gores missie

Den Haag - De ontwikkelingsorganisaties Kerkinactie en ICCO hebben gisteren in perscentrum Nieuwspoort in Den Haag hun Klimaatplan gelanceerd. Doel is de CO2-uitstoot in de Nederlandse samenleving te verminderen en fondsen te genereren voor duurzame energieprojecten in ontwikkelingslanden. Donateurs van Kerkinactie en leden van de Protestantse Kerk in Nederland moeten aan de groene stroom.

Geloof & Kerkdonderdag, 14 december 2006

Bethel verwacht 12.000 bezoekers

Drachten - Om meer gasten de mogelijkheid te geven om naar de kerstnachtdienst te komen laat de Vrije Baptistengemeente Bethel in Drachten in de eerste dienst op 24 december maximaal duizend eigen kerkleden toe. In de kerkzaal kunnen tweeduizend mensen.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties