Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
zaterdag 23 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 14 december 2013.

Economiezaterdag, 14 december 2013

Een blokje om voor de mooiste kerstversiering


Hoofdartikelzaterdag, 14 december 2013

Advent: het wordt tijd om wakker te worden

Even ging het gerucht dat de Rooms-Katholieke Kerk traditionele kerstliederen zou verbieden. Dat lot zou bijvoorbeeld het lied De herdertjes lagen bij nachte treffen. Dit lied en enkele andere bekende liederen komen weliswaar niet voor op de officiële lijst van rooms-katholieke liederen, maar dat is iets anders dan een verbod. Hoe het gerucht in de wereld is gekomen, is niet duidelijk, maar nuchtere mensen die het gerucht hoorden, wisten direct dat het niet klopt.

Regiozaterdag, 14 december 2013

Campagne wijst jongeren op gevaar van groepsdruk

Bewoners Surhuisterveen teleurgesteld

Regiozaterdag, 14 december 2013

Bewoners Surhuisterveen teleurgesteld

Surhuisterveen | Bewoners van de wijk Vierstromenland zijn teleurgesteld dat Achtkarspelen de zeventien bouwkavels in hun wijk die donderdag in de executieveiling gingen niet heeft kunnen kopen. De gemeente had een bod van 401.500 euro uitgebracht, maar werd met vijftigduizend euro overboden door een nog onbekende partij. De buurt wil dat de wijk zo gauw mogelijk woonrijp wordt gemaakt en kaartte dat eerder dit jaar aan bij projectontwikkelaar Megahome en de gemeente. Bewoner Sierd Vegelin: ,,En nu komt er nog een derde partij bij. Hoe meer zielen hoe minder vreugd in dit geval.”

Regiozaterdag, 14 december 2013

Deelnemers van Elfstedentocht moeten hes aan

Leeuwarden | De zestienduizend deelnemers aan de volgende Elfstedentocht krijgen een polsbandje om en dragen verplicht een hesje. Daarmee hoopt het bestuur van de Elfstedenvereniging te voorkomen dat duizenden mensen illegaal (een stuk van) de tocht rijden. Het bestuur maakt zich grote zorgen over de zwartrijders, zo bleek gisteravond tijdens de algemene ledenvergadering in Leeuwarden.

Geloof & Kerkzaterdag, 14 december 2013

Retraitecentrum De Spil verhuist klooster Maarssen

Giessenburg | Christelijk retraitecentrum De Spil verhuist met ingang van januari van Giessenburg naar landgoed Doornburgh van de Emmauspriorij te Maarssen. Het kloosterterrein, dat uit meerdere gebouwen bestaat, wordt bewoond door de zusters kanunnikessen van het Heilige Graf. De Spil zal op het terrein ‘Het Koetshuis’ gaan gebruiken.

Sportzaterdag, 14 december 2013

Vos en Van der Haar rijden Centrumcross Surhuisterveen

Surhuisterveen | Wereldkampioene Marianne Vos is de grote publiekstrekker tijdens de negentiende editie van de Centrumcross in Surhuisterveen. De organisatie van het internationale veldritspektakel maakte gisteren haar komst naar het Friese dorp bekend. Bij de mannen staat op donderdag 2 januari sowieso Lars van der Haar aan de start. Hij is dit seizoen de beste Nederlandse veldrijder.

Sportzaterdag, 14 december 2013

Lucas Bijker droomde wel van Ajax, maar lag niet onder een dekbed

Van talentvolle debutant in november 2011 naar vaste waarde en international van Jong Oranje twee jaar later. Wat goed is, komt snel. Dat geldt zeker voor Lucas Bijker (20). Morgen mag de inmiddels onomstreden linksback van Cambuur zich met zijn ploeg meten met Ajax, dat op bezoek komt in Leeuwarden. Ooit een droom, nu realiteit. ,,Het gaat zo snel dat je soms vergeet om er ook eens bij stil te staan hoe bijzonder het is.”

Sportzaterdag, 14 december 2013

Heerenveen heeft tweede uitzege binnen

Sc Heerenveen heeft gisteravond in Zwolle de tweede uitzege van het seizoen behaald. Op bezoek bij PEC Zwolle werd topscorer Alfred Finnbogason, die al twee weken droog stond, met twee treffers gekroond tot matchwinner.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties