Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
woensdag 20 juni

Archief

De artikelen van vrijdag, 14 april 2006.

Economievrijdag, 14 april 2006

Meer reclameschapen langs Friese wegen

Groningen - In meer weilanden langs Friese autowegen komen schapen met reclamedekjes aan. Dat meldt M. Nagel van het bedrijf Hotels.nl. Het bedrijf heeft nu een kudde schapen van reclamedekjes voorzien in een weiland bij de rotonde in Joure. Binnenkort volgen kuddes bij Dokkum, Leeuwarden en Heerenveen. ,,We zijn op zoek naar strategische locaties", zegt Nagel. ,,Het verkeer moet stilstaan, dan is het interessant. Hoe langer het verkeer gemiddeld stilstaat hoe hoger de vergoedingen zijn die boeren ontvangen. De prijzen variëren van vijftien tot dertig euro per schaap." Landelijk hebben nu 144 schapen een dekje aan. De dekjes hebben volgens Nagel geen invloed op het welzijn. ,,Het is de bedoeling dat de dieren ze drie maanden aanhouden. Daarbij zijn ze getoetst door de AID en de Dierenbescherming." Het bedrijf is niet op zoek naar andere diersoorten.

Economievrijdag, 14 april 2006

Foreign Media Group groeit stevig door

Leeuwarden - Entertainmentbedrijf Foreign Media Group (FMG) uit Leeuwarden groeit flink dit jaar. Om aan deze groei ruimte te geven, bouwt het bedrijf twee verdiepingen bovenop het bestaande hoofdkantoor aan de Westersingel in Leeuwarden. Ook breidt FMG het gebouw aan de zijkant uit.

Hoofdartikelvrijdag, 14 april 2006

De eerste en hoge woorden...

De beginverzen van het Johannes-evangelie zijn bekende woorden: in het oerbegin was het Woord, het Woord was bij God en het Woord was God. In het vervolg van die eerste verzen blijkt hoe hoog de inzet is van dit ‘laatste’ evangelie: alle dingen zijn door het Woord geworden. Hoger kan niet: de wereld, de mensen, de hemel en de aarde, alles krijgt een plaats in de werkelijkheid van God. Daarom ligt alles onder het beslag van het Woord en daarom kan alles slechts ten volle worden gekend vanuit het Woord. Wie in het Woord leeft, gaat anders kennen, anders denken en anders doen. Wie in het Woord leeft, wordt opnieuw geboren, nu uit God. Daarom is de mens die leeft in het Woord een kind van God.

Regiovrijdag, 14 april 2006

Inzet: Hogesnelheidstrein

Heerenveen - Het Noorden blijft strijden voor een snelle openbaar-vervoerverbinding tussen Schiphol en Groningen. De regio legt zich niet neer bij het gisteren officieel bekend gemaakte voornemen van het kabinet om de Zuiderzeelijn af te blazen. De elf regionale overheden waar de trein doorheen moet rijden gaan nu voor een hogesnelheidstrein.

Regiovrijdag, 14 april 2006

‘Kabinet komt belofte niet na’

Heerenveen - Bestuurders en politici zijn teleurgesteld in het kabinet, dat een streep heeft gehaald door de aanleg van een snelle openbaarvervoerverbinding tussen Schiphol en Groningen. Het Noorden voelt zich bedrogen en vindt dat de acht jaar oude afspraken niet worden nagekomen.

Regiovrijdag, 14 april 2006

Hibo had de hoop allang opgegeven

Witmarsum - ,,Het lange wachten, dat is me het meeste bijgebleven." Hibo Daud Jama (22) en haar familie kregen woensdag te horen dat ze een verblijfsvergunning krijgen, na bijna elf jaar. Het waren elf jaren van angst om weer teruggezonden te worden. ,,Ik had de hoop al opgegeven", zegt Hibo eerlijk. ,,De anderen geloofden er nog wel in, maar ik eigenlijk niet meer."

Regiovrijdag, 14 april 2006

Inspectie voor het Onderwijs nog niet tevreden, ondanks verbeteringsplan

Beetsterzwaag - De openbare basisscholen in Opsterland presteren nog steeds niet goed. Dat stelt de Inspectie voor het Onderwijs naar aanleiding van onderzoeken in de herfst van 2005. Een jaar eerder constateerde de inspectie dat het onderwijs 'dramatisch slecht' was. De gemeente startte een verbetertraject, maar verwacht daarvan pas dit jaar resultaat.

Regiovrijdag, 14 april 2006

Staatssecretaris Van Hoof dreigt met ingrijpen bij gemeenten

Den Haag - Mensen die bij hun gemeente een bijstandsuitkering aanvragen, moeten daar vaak veel te lang op wachten. Gemeenten maken geen haast om dat op te lossen. Dat vindt staatssecretaris Van Hoof. Hij dreigt in te grijpen, door het betalen van voorschotten te reorganiseren.

Weervrijdag, 14 april 2006

Aardige paasdagen

Vanmiddag is het aangenaam voorjaarsweer met veel zon. Het wordt ongeveer 12 ŕ 13 graden, bij een matige tot vrij krachtige westenwind. Vannacht minima rond 2 ŕ 3 graden met lokaal vorst aan de grond. Morgen opnieuw vrij zonnig en droog, later meer bewolking en 14 graden.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties