Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
dinsdag 19 juni

Archief

De artikelen van maandag, 14 april 2014.

Hoofdartikelmaandag, 14 april 2014

Misbruik en de reactie van de bisschop

De woede, verontwaardiging en het verdriet rondom het seksueel misbruik door de toenmalige kapelaan Gijsen zijn groot. De man die precies wist hoe het moest in de kerk en die mensen in hun geweten knechtte onder zijn opvattingen, heeft verzwegen dat hij kinderen heeft misbruikt. Er is geen twijfel over de waarheid van de beschuldiging; het bisdom heeft het advies van de klachtencommissie om het misbruik te erkennen, overgenomen.

Regiomaandag, 14 april 2014

Politiek moet poppodium meer loslaten

Leeuwarden | Raadsleden en bestuurders in Leeuwarden moeten zich niet te veel met het poppodium in het Harmoniekwartier bemoeien. Dat adviseren oud-wethouders uit Almere en de voormalige exploitant van poppodium Muzinq uit de polderstad.

Regiomaandag, 14 april 2014

De hamvraag: woning aanpassen of verhuizen?

Beetsterzwaag | Opsterland mag dan met Littenseradiel de veiligste gemeente van Fryslân zijn, aldus het criminaliteitsoverzicht van het AD, er wordt natuurlijk wél ingebroken. Daarom staat Remmelt Pit van Van der Velde Beveiliging uit Gorredijk op de themadag Uw thuis, uw toekomst, afgelopen zaterdag bij Revalidatie Friesland in Beetsterzwaag. Centraal thema is: hoe kunnen ouderen zolang mogelijk thuis wonen.

Regiomaandag, 14 april 2014

Correct Fries op sociale media niet zo belangrijk voor jeugd

Leeuwarden | Zo’n 30 procent van de jongeren in Fryslân gebruikt af en toe Fries op sociale media, en dan met name via WhatsApp. Of het Fries juist is geschreven, boeit ze niet zoveel. Dat blijkt uit onderzoek van Lysbeth Jongbloed, verbonden aan het Mercator Research Centre van de Fryske Akademy. Jongbloed keek naar het gebruik van Fries op sociale media onder jongeren.


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties