Lees hier ons Privacy Statement en Cookie Statement
vrijdag 22 juni

Archief

De artikelen van zaterdag, 14 mei 2005.

Bijschriftzaterdag, 14 mei 2005

Uitbundigheid

Pinksteren valt in een mooie tijd van het jaar, eind mei, begin juni.

Cultuurzaterdag, 14 mei 2005

Martin uit Wommels wint ‘ Vers 2005’

Economiezaterdag, 14 mei 2005

Beveiligingsbedrijf neemt boedel van Safe Systems over

Leeuwarden – Een landelijk opererend beveiligingsbedrijf heeft de failliete boedel van beveiligingsbedrijf Safe Systems overgenomen. Dat heeft curator T. Detmar gisteren laten weten. Omdat de koopovereenkomst nog niet getekend is, wil Detmar niet zeggen om welk bedrijf het gaat.

Economiezaterdag, 14 mei 2005

Alfra Glas in Drachten failliet; eigenaren starten nieuw bedrijf

Drachten – Groothandel Alfra Glas in Drachten is donderdag failliet verklaard. De eigenaren starten op dezelfde locatie een nieuwe glasgroothandel. Dat maakte curator T. Detmar gisteren bekend.

Hoofdartikelzaterdag, 14 mei 2005

De vervulling…

In de ogen van afstandelijke beschouwers was het een oploopje, daar in Jeruzalem. Een aantal godsdienstfanaten verzamelde mensen om zich heen. Die hoorden, naar sommigen meenden, wartaal; het leek wel of die fanaten dronken waren. Voor de betrokken beschouwer gebeurde er heel iets anders. De discipelen waren naar buiten gekomen, na een afzondering van tien dagen. Ze hadden het gevoel verweesd te zijn, sinds ze hun Heer hadden zien verdwijnen in de hoogte. Toen hij uit hun gezichtsveld was verdwenen, riep dat een grote eenzaamheid op. Om troost te vinden, zaten ze tien dagen bij elkaar, in de ruimte waar ze nog met de ‘menselijke Jezus’ hadden gezeten, bij het avondmaal.

Hoofdartikelzaterdag, 14 mei 2005

Uitbundigheid

Pinksteren valt in een mooie tijd van het jaar, eind mei, begin juni.

Regiozaterdag, 14 mei 2005


Regiozaterdag, 14 mei 2005

‘Nieuwe trein levert banen op’

Leeuwarden – De 43 nieuwe lightrail-treinen die vanaf september 2006 door Fryslân en Groningen gaan rijden, zijn een impuls voor de werkgelegenheid in Noord-Nederland, denkt Arriva. De Britse vervoerder verwacht een onderhoudscontract à vijftig miljoen euro voor vijftien jaar te kunnen tekenen. Vervolgens moet er nog een brandstofcontract worden gesloten voor de diesel. In totaal gaat het om zo’n 150 miljoen euro. ,,Als je uitgaat van 50.000 euro per baan, levert Arriva het Noorden dus drieduizend banen op’’, zo rekende een optimistische financieel directeur A. Hettinga van de Nederlandse tak van Arriva vrijdag voor.

Regiozaterdag, 14 mei 2005

Hekwerk houdt herten niet tegen in Kollum

Kollum – Wie is er verantwoordelijk voor dat de herten niet kunnen ontsnappen uit een hertenkamp? In het nieuwe hertenkamp in de groene long van Kollum wordt een scherm onder het hek gemaakt, nadat de dieren er binnen een dag onderdoor glipten. Een paar weken geleden ontsnapten zes overgebrachte herten. De ontsnapping werd een zwangere ree fataal.

Regiozaterdag, 14 mei 2005

Cokegebruik neemt toe bij Friese stappers

Leeuwarden – De harddrug cocaïne wint terrein in Fryslân. Het aantal cokesnuivers dat voor hulp aanklopt bij de verslavingszorg is de afgelopen vier jaar verdubbeld. Medewerkers van verslavingszorg signaleren een verschuiving van xtc naar coke. Het witte poeder wordt vaak te koop aangeboden door dealers bij uitgaanscentra.

Regiozaterdag, 14 mei 2005

Muskusrattenvangst mogelijk fors duurder

Leeuwarden – De bestrijding van de muskusrat in Fryslân wordt volgend jaar drie- tot viermaal zo duur, als Wetterskip Fryslân zich aan de nieuwe regels van Europa moet houden. Dat zegt H. Kingma, bestuurder van het waterschap.

Regiozaterdag, 14 mei 2005

Directeur Radiotherapeutisch Instituut neemt afscheid

marscha van der vlies

Geloof & Kerkzaterdag, 14 mei 2005

Een speelse volgeling van Sint Franciscus

Leeuwarden – Ze vond ’m eerst maar ,,een herrieschopper’’ en kon niks met zijn gedachtengoed: Franciscus van Assisi. Deze week legde oud-Leeuwardense Mariette Fleur echter de professie af. Daarmee trad ze toe tot de Franciscaanse Lekenorde (FLO). Een persoonlijk verhaal over het gaan van een speelse geloofsweg.

Geloof & Kerkzaterdag, 14 mei 2005

Er is nog veel te doen op het terrein van heelmaking

Athene - Voor invaliden betekent healing niet allereerst bevrijd te worden van hun handicap. Het heeft veel meer te maken met weer opgenomen worden in de gemeenschap. Willen de kerken de dienst van genezing serieus nemen, dan zullen zij mensen die gehandicapt zijn moeten opnemen en aanvaarden als volwaardige leden van de gemeenschap en hun een actieve plaats gunnen in hun zending. Zonder hen kan de kerk geen volledige gemeenschap zijn.

Geloof & Kerkzaterdag, 14 mei 2005

Veenklooster en het vuur van de Geest

Veenklooster - Na 23 jaar betrokken te zijn geweest bij de organisatie van de zendingsmanifestatie in Veenklooster - waarvan de laatste twaalf jaar als voorzitter - treedt Menco den Engelsman (42) na dit weekeinde terug. Een terugblik.

Weerzaterdag, 14 mei 2005

Zon en wolken


ACTUEEL
Familieberichten
Advertenties